Leder

Aviser og politikere glemmer coronapandemien i deres kritik af Københavns jobcentre

Der er al mulig grund til at kritisere Københavns jobcentre, hvor ledige bliver mere syge af meningsløse aktiveringsmøller. Men kritikken af at centrene ikke har henvist ledige til job under coronapandemien rammer forbi skiven
Fra den 1. september 2021 er der ikke restriktioner for beskæftigelsesindsatsen som følge af COVID-19.

Fra den 1. september 2021 er der ikke restriktioner for beskæftigelsesindsatsen som følge af COVID-19.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
19. oktober 2021

I 2020 og 2021 har jobcentrene i København ikke henvist en eneste ledig til et job, skriver Berlingske.

I stedet for henvisninger har man anvendt »sin egen hjemmestrikkede model med løsere aftaler«, og det har haft som konsekvens, at kontanthjælps- og dagpengemodtagere ustraffet har kunnet sige nej til at tage et arbejde.

»Hovedrystende«, »helt forfærdeligt« og »fuldstændig uacceptabelt«, lyder reaktionerne fra Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Konservative.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Børge Jacobsen

Kan ikke være mere enig.

Men det tæller jo ikke på forsiden af Berlingske Tidende, Danmark nye populistiske avis, som gør Ekstra Bladet missundelig.

Ib Christensen, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, David Zennaro, Jane Nielsen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Inger Pedersen, Holger Nielsen, Alvin Jensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Børge Jacobsen

At en Socialdemokratisk statsminister hopper med på den vogn er virkelig sørgeligt.

Hans Schjørmann, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, David Zennaro, Hans Larsen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Inger Pedersen, Steffen Gliese, Holger Nielsen, Alvin Jensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

At en befolkning hopper med på den vogn, er ærlig talt endnu mere sørgeligt. Det undrer mig at en hel befolkning kan være så blinde for usandheder, manipulation og uvidenhed om alt der har med ledige, især langtidsledige, i Danmark at gøre. Og det er især kontanthjælpsmodtagere, men også i forhold til fleksjobbere. Min egen formodning er, at de fleste folk udmærket godt ved at de bliver fyldt med løgn fra diverse medier... men at de spiller med på løgnen, for derigennem at DE får mere ud af velfærdsstaten. Flere skattelettelser, flere penge til ferien, flere penge til pension, etc. Så føles det mere "retfærdigt" at kunne skråle op om at de "usolidariske" for stor en bid af kagen sammen med resten af "Nationens Erstatningskor" i diverse borgerlige og småborgerlige aviser, blogs, læserbreve... og lovforslag.

Per Christiansen, Anders Reinholdt, Ib Christensen, Hans Schjørmann, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Ebbe Overbye, Thomas Barfod, Hans Larsen, Ervin Lazar, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Tommy Clausen, Alvin Jensen, Kim Houmøller, Jesper Lerche, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Nogen må have haft et ærinde, - et ærinde der ikke ligefrem lyser af uvildighed.

- "Er det de smarte og hurtige der igen har været på banen"!

Gitte Loeyche, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Lise Lotte Rahbek, Alvin Jensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jo tommere krybben er, jo mere bides hestene.

Sagen er, at lønarbejderne er blevet domesticerede husdyr, der har tabt kampen om magten og solidariteten med hinanden.

De er blevet bestukkede og forgældede, og lever i illussionen om, at ulykken kun rammer socialt og etnisk suspekte individer.

Sker det alligevel at én fra egne rækker rammes, er det nok på grund af et brist i personligheden, og man distancerer sig fra vedkommende, og bliver bekræftet af sine fordomme, hvis personen udvikler psykiske problemer af at være underlagt det kafkaske helvede.
"Se, hvad jeg sagde. Sådan går det aldrig for mig, jeg har begge ben på jorden".

Et snildt system, hvor man skal konkurrere om hvem der overlever længst uden at gå totalt i opløsning til skræk og advarsel.

Gitte Loeyche, Per Dørup, Anders Reinholdt, Ib Christensen, Hans Schjørmann, Rolf Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Ruth Sørensen, David Zennaro, Ervin Lazar, Carsten Munk, Inger Pedersen, Keld Sandkvist, Jane Nielsen, Bjørn Pedersen, Ninna Maria Slott Andersen, Freddie Vindberg, Hanne Utoft, Lise Lotte Rahbek, Tommy Clausen, Alvin Jensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Var der nogen, der sagde Squid Game..?

Ib Christensen, Rolf Andersen, Susanne Kaspersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

☆ Det hedder selvfølgelig 'illusionen'.

Jeg kunne godt bruge en journalist ombudsmand til sikre mine behov for redelige nyheder.

Susanne Kaspersen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Velbjærgede og priviligerede politikere fra det etablerede Danmark misbruger Corona-restriktionerne til at smadre løs på hippo-kadrerne i beskæftigelsesindustrien mhp. at scorepopulistiske points og bane vej for endnu mere strandhugst blandt symptombærerne (de tremmesvinsanbragte ledige, førhen forstået som arbejdsløse).

Anders Reinholdt, Hans Schjørmann, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Ebbe Overbye, Eva Schwanenflügel, Ninna Maria Slott Andersen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Kritikken fra socialdemokratiske linjer er så meget mere upassende og uforståelig, idet det jo var beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard selv, der dispenserede for mødepligt og arbejdsprøvninger på Jobcentrene..!

Anders Reinholdt, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Ruth Sørensen, Ebbe Overbye, David Zennaro, Inger Pedersen og Jane Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Det skete i øvrigt alt for sent og fodslæbende, at Peter Hummelgaard suspenderede fremmødepligten på Jobcentrene.

Her skriver Lisbeth Riisager Henriksen den 17. December 2020 :

"Mens regeringen har lukket Danmark ned igen og sendt en del af landets arbejdstagere hjem, blandt andet jobcentrenes ansatte, kræver den hensynsløst, at de syge klienter i jobcentrene fortsat skal sendes ud i arbejdsprøvninger og nyttejob. Den politik bør ændres nu."

"Det er hensynsløst at sende landets syge i arbejdsprøvninger, mens coronasmitten raser."
https://www.a4arbejdsliv.dk/artikel/lisbeth-riisager-det-er-hensynsloest...

Anne Søgaard, Ib Christensen, Rolf Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Ebbe Overbye, David Zennaro, Hans Larsen og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Børge Jacobsen

Hvis du ikke ved, hvad Fake-News er for en størrelse, så skal du bare læse Berlingske Tidende.