Leder

Uddannelse og sundhedspleje skal tættere på. Spørgsmålet er, om regeringens plan er realistisk

Regeringen vil oprette flere ungdomsuddannelser og nærhospitaler i de mindre byer. Men lige så sympatisk ambitionen er, lige så urealistisk og provinsromantisk kan den vise sig at være: For der mangler allerede unge på udkantsgymnasierne og sygeplejersker i sundhedssektoren
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (tv.) og sundhedsminister Magnus Heunicke (th.) præsenterede regeringens udspil 'Tættere på II - Sundhed, uddannelse og lokal udvikling' på et pressemøde på Nordsjællands Hospital i Frederikssund onsdag den 27. oktober 2021.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (tv.) og sundhedsminister Magnus Heunicke (th.) præsenterede regeringens udspil 'Tættere på II - Sundhed, uddannelse og lokal udvikling' på et pressemøde på Nordsjællands Hospital i Frederikssund onsdag den 27. oktober 2021.

Claus Bech

Indland
28. oktober 2021

Unge skal kunne gå i gymnasiet eller på erhvervsskole i deres nærområde. Og ældre og kronisk syge skal kunne få behandling og sundhedspleje tættere på, hvor de bor. Det er to af de centrale ambitioner med regeringens nye udspil ’Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling’, som blev præsenteret onsdag.

Det er kun fair, at der er uddannelses- og sundhedstilbud tæt på, hvis vi vil have flere unge i uddannelse og arbejde, og færre ældre og kronikere, der bliver indlagt igen og igen. Alligevel er der noget hult i regeringens nærhedsambitioner. For virkeligheden er, at der allerede er for få unge på mange udkantsuddannelser, ligesom der er mangel på sygeplejersker, jordemødre, læger og sosu’er i sundhedssektoren. Derfor er det svært at se ambitionerne blive til virkelighed uden, at det vil få konsekvenser for de eksisterende uddannelser og sygehuse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Det er lidt svært at forstå, at man først nedlægger de små sygehuse og sælge alt inventaret og fyre personalet, som så flytter andre steder hen,
fordi supersygehuse er meget bedre,
for så bagefter at ville have nærsygehuse igen.. jeg er ikke helt med der.

Hvad angår ungdomsuddannelser så har trenden i mange år været, at ungdommen vil være sammen med anden ungdom og de vil fanme tale engelsk og ikke dansk med dialekt. Det er kikset.
Hvis der bliver for få elever på en ungdomsuddennelse, så falder den fra hinanden og eleverne flytter andre steder hen.

Hvad skal man gøre ved det

Eva Schwanenflügel

Det er ikke hos sygeplejersker, jordemødre, lærere og pædagoger, Socialdemokratiet henter sine kernevælgere.

Derfor fokus på mursten og signalpolitik istedet for løn og arbejdsmiljø.

Lise Lotte Rahbek

Jeg har vist en dårlig dag hvad angår nutids-r'er.

Eva S
Jeg tror såmænd de af dig nævnte grupper tidligere har været kernevælgere i Soc.dem. men det gælder nok ikke rigtig længere.

Eva Schwanenflügel

Nemlig, Lise Lotte.

Nu om dage går S mere efter de 'rigtige arbejdere' som Arne og Blå Bjarne, mens de helt har glemt velfærdstropperne.
Nå ja, de vil selvfølgelig også gerne kapre nogle landmænd..