Leder

Sms-sagen får igen Socialdemokratiet til at fremstå som en karikatur af alt det, folk foragter ved politikere

Det virker bemærkelsesværdigt belejligt, at regeringen først efter kommunalvalget kunne annoncere, at man ikke har været i stand til at genskabe de famøse sms-beskeder i minksagen. Uanset justitsministerens forklaring har de igen formået at levere materiale til fortællingen om en fordækt og magtfuldkommen regering
Mette Frederiksen brugte weekenden på at trykke hænder og føre valgkamp. Havde hun prioriteret anderledes, kunne man allerede før valget have meldt ud, at i hvert fald statsministerens beskeder ikke lod sig genskabe.

Mette Frederiksen brugte weekenden på at trykke hænder og føre valgkamp. Havde hun prioriteret anderledes, kunne man allerede før valget have meldt ud, at i hvert fald statsministerens beskeder ikke lod sig genskabe.

Bax Lindhardt

Indland
19. november 2021

Med en for Socialdemokratiet påfaldende belejlig timing oplyste Justitsministeriet onsdag, at det ikke har været muligt at genskabe de meget omtalte, slettede sms-beskeder i minksagen.

Det fandt politiet ellers ud af allerede i fredags, og justitsminister Nick Hækkerup kan da også »godt forstå«, hvorfor det har givet anledning til spekulationer, at ministeriet ventede til dagen efter kommunalvalget med at indvie offentligheden.

Forklaringen lyder, at de berørte parter og deres bisiddere først skulle have mulighed for at gennemgå »eventuelt genskabte sms-beskeder«. Ministeriet har blot modtaget »forseglede kuverter« og ventet på, at telefonernes ejermænd kunne finde »tiden i kalenderen«.

»Nu var der ikke noget,« tilføjer han, men hvis sms’erne var blevet genskabt, skulle de – efter aftale med Minkkommissionen – have mulighed for at gennemgå dem først.

Taget i betragtning at de berørte parter i høj grad er partiets topfolk og fremtrædende embedsfolk, kan man spørge, om de ikke burde have fundet »tid i kalenderen«.

Mette Frederiksen brugte weekenden på at trykke hænder og føre valgkamp. Havde hun prioriteret anderledes, kunne man allerede før valget have meldt ud, at i hvert fald statsministerens beskeder ikke lod sig genskabe. I så fald havde ingen haft noget at indvende i dag.

Det er ikke uproblematisk, at regeringen hele tiden gør sig sårbar for den slags mistanker.

Problem for tilliden

For det første er det i sig selv et problem for tilliden til det politiske system, at der nu spreder sig en fornemmelse af, at regeringen direkte har forsøgt at forhindre oplysninger i at nå ud til vælgerne før et valg. Det burde regeringen have gjort alt, hvad de kunne, for at modvirke.

For det andet er det et politisk problem for Socialdemokratiet. Godt nok afviste Mette Frederiksen allerede på valgaftenen, at der skulle være en direkte forbindelse mellem partiets kommunale nederlag og hendes egne problemer i minksagen.

»Mit indtryk er, at dette valg først og fremmest har omhandlet de lokale forhold,« sagde hun.

Men det bekræftede bare indtrykket af, at regeringstoppen ikke har forstået kernen i den modvilje, der i øjeblikket møder partiet. De fremstår kyniske, beregnende og magtbegærlige. Som en karikatur på alt det, folk ikke bryder sig om ved politikere.

Jovist kan de borgerliges kritik af Mette Frederiksens angiveligt samfundsundergravende ledelsesstil virke bombastisk og uproportionel. Men man må bare konstatere, at regeringen bliver ved med at levere ammunition til dem, der forsøger at tegne et billede af den som fordækt magtfuldkommen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Berlingske Tidende, Jyllandsposten, BT og Ekstrabladet kunne ikke have skrevet det bedre.

John Poulsen, christen thomsen, Lene Grøstad, Poul Erik Pedersen, Holger Nielsen, Dorte Sørensen, Marianne Stockmarr, Benta Victoria Gunnlögsson, jens christian jacobsen, jørgen djørup, Jørgen Toftegaard, René Hansen, Steen K Petersen, Per Madsen, Tina Petersen, Arne Albatros Olsen, Jane Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Ole Chemnitz Larsen

Belastende materiale borskaffes, når der er noget at komme efter.

Sådan er det ofte i disse miljøer.

Dette viser bare fakta på fakta desværre.

Michael Hullevad, Holger Nielsen, Martin Kristensen, Bjarne Andersen, Arne Albatros Olsen og Poul Anker Juul anbefalede denne kommentar

det er nemt at skaffe dem tilbage: grundet de af overvågningsglade politikere skal alt jo gemmes af TDC et al, og i øvrigt kan man jo bare spørge NSA.

Peter Gløde, Marianne Jespersen, David Zennaro, jens christian jacobsen, Torben Bruhn Andersen, jesper jacobsen, jan sørensen, Bjarne Andersen og Kenneth Jacobsen anbefalede denne kommentar

Jeg nægter at tro på der vil komme saglige ting frem på de sms'er der er slettet. Det drejede sig kun om tid og folkesundheden, at minkene ville sprede Corona minkmutationen ud i landet , og ud i verdenen. Kan man da ikke se der bliver spindet fra politiske modstandere.

Jens Verner Nielsen, Marianne Jespersen, John Poulsen, David Zennaro, Lars Løfgren, Poul Erik Pedersen, Holger Nielsen, Benta Victoria Gunnlögsson, jens christian jacobsen, jørgen djørup, Palle Jensen, Niels Vest-Hansen, Henning Kjær, Torben Larsen, Birte Pedersen, Lasse Nielsen, Carsten Munk og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Det er altid sjovt og desperat lukrativt for "medierne" at opretholde forestillingen om et betændt anspændt forhold mellem "befolkningen" og "magthaverne".

Og det findes. Og det fortsætter. Siden oldtiden til fremtiden.

Og så kan man sidde og grine lidt af mediernes hykleriske selvforståelse som "vagthund" - mens samme medier puster til ilden, knepper praktikanter, giver NO FUCKS for andet end egen vinding.

Og ALLE knepper praktikanter. De gør det på TV 2, DR, Politiken, Information, ovre på vestkysten og i østen.

Men mink, hey. Men alt. Men ting. Men shit.

Livet går sin glade gang, syng en sang.

Holger Nielsen, Niels Vest-Hansen, lars pedersen, Birte Pedersen, Carsten Munk og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Nu tager Mette Frederiksen sig heldigvis ikke af mistanker. Heller ikke fra de små blå.

Holger Nielsen, Benta Victoria Gunnlögsson, jens christian jacobsen, Birte Pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Et vedvarende problem ved denne regering, som burde få enhver permanent op på stolene, er den åbenlyse strategi med at lukke af for svar fra den til enhver tid berørte minister. De har ALDRIG tid. At blå blok ikke farer i flint over dét, skyldes nok, at de studerer det med henblik på at gøre det selvsamme, når det er deres tur. Pressens minister udviser en grundlæggende foragt for et af demokratiets vigtigste områder: at vores folkevalgte bør stå på mål for deres politik ved at besvare spørgsmål. Dét er efter min ringe mening denne regerings fremmeste eksempel på magtfuldkommenhed. Så ved jeg, at de forrige regeringer har bygget op til fru Frederiksens praksis, men hun strammer den hæmningsløst - og uvæsenet må bringes til en snarlig ende. Det er bare ikke godt nok.

René Arestrup, Arne Albatros Olsen, Nicolaj Knudsen, Michael Hullevad, Holger Nielsen, Achim K. Holzmüller, Lotte Jørgensen, Rune og Veronica Jacobsen, Birgitte Simonsen, Christian Bruun og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
William Mannicke

Engang i tidernes morgen, var jeg til eksamen i kildekritik på historiestudiet på universitet.
8 timer, uden hjælpemidler, til at læse bilag på 100 sider, derefter (hånd)skrive sin opgave,
Det blev også kaldt stopprøven, da dumpeprocenten var ca 90.

Dem der dumpede brugte især, den såkaldte klip og klister metode.
Dvs. find alt, hvad der understøtter din hypotese, og undlad at diskutere, endsige finde fakta, der går imod (din) hypotesen.

Journalister bliver sikkert også undervist i kildekritik, men næppe så grundigt, som på historie studiet.

Konspirationsteorierne formere sig, som svampe i skoven om efteråret, og måske har journalisterne spist svampe.

For vinklingen af de meget få fakta i lederen, er ren klip og klister.
Absolut ingen diskussion af de enkelte fakta og deres fortolknings muligheder.

Og da slet ikke muligheden for at BBB og MF mm, bare har fortalt virkeligheden, som den er foregået/de har oplevet den.

Niks, i lederen er det: indtryk, fornemmelser og borgerlige politikeres/partiers fortolkninger/hypoteser, der udgør lederens ”fakta”.

Så ud med saks og klister på redaktionen og ind med kritisk kildekritik.

Erik Nielsen, Mikael Benzon, Lars Johansen, Jens Verner Nielsen, Marianne Jespersen, John Poulsen, christen thomsen, Lene Grøstad, David Zennaro, Lars Løfgren, Poul Erik Pedersen, Holger Nielsen, Rolf Andersen, Randi Seeberg Løbger, Rikke Petersen, Benta Victoria Gunnlögsson, jens christian jacobsen, jørgen djørup, Torben Skov, Niels Vest-Hansen, Lasse Nielsen, lars pedersen, Torben Larsen, René Hansen, Birte Pedersen, Steffen Gliese og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Eric Bøgh Svinth

Undrer mig til stadighed at der ikke var nogle af de årvågne journalister som satte et eneste spørgsmålstegn ved den sirlige næste kunstneriske strøning af smittefarlig mink på vejene. Den uansvarlige projektleder må mindst have en fortid som dekoratør... for h-ord ...først ubskyttede arbejdere som slagter minken (sikkert polakker som det jo kan importeres rigeligt af) og så mink på vejene fra åbne containere hvor mennesker og dyr kan komme i kontakt med dem og bringe smitten videre. ...og så er vi ikke engang kommet til de genistreg at grave dem ned i følsomme områder.
Er det IQ retarderet som sidder på det vigtige områder....???? Og hvorfor er de sædvanligtvis årvågne journalister så stille??

Michael Hullevad, Holger Nielsen, Rolf Andersen, Achim K. Holzmüller, Steen K Petersen, jørgen djørup, Lillian Larsen, Kim Houmøller, Birte Pedersen, Tina Petersen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Reelt skal vi vel 20 år tilbage, før vi finder god, solid oplysende politisk journalistik, der konsekvenstester fremsatte forslag, går op i politikken fremfor uanstændig inkriminering og motivforskning, fremmer substantiel debat og forsøger at holde sig fri af poppede skandaler, der hører til i tabloidaviserne.
Hvis dagbladene havde holdt sig til gamle dages publicistiske lødighed, havde de haft en anden værdi for læserne, og de ville ikke have behøvet at miste så mange læsere og annoncører.

Peter Krogh, Carsten Sperling, ingemaje lange, Lars Johansen, Jens Verner Nielsen, Marianne Jespersen, John Poulsen, christen thomsen, David Zennaro, Lars Løfgren, Michael Hullevad, Holger Nielsen, Poul Erik Pedersen, Rolf Andersen, Lotte Jørgensen, Nike Forsander Lorentsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Steen K Petersen, jens christian jacobsen, jørgen djørup, Torben Skov, Lasse Nielsen, lars pedersen, Torben Larsen, Torben Bruhn Andersen, jan sørensen, Freddie Vindberg og Tina Petersen anbefalede denne kommentar

Det er ikke kun Mette Frederiksen, der forsøges 'politisk' at udtvære af Den Borgerlige Klub med støtte fra de sædvanlige svingdørsvælgere - vælgere, der til enhver en tid altid kunne hverves, idet de var/er/forbliver pinligt nemme at påvirke til, hvad de højst råbende vil have dem til.

I processen indledtes samtidigt til et korstogt mod almindelige mennesker (som jeg), der forventes nu at stå tilbage med et fremtidshåb forsøgt knust af Den Borgerlige Klub, til enhver tid dyrkende en fortid, i og med 'klubben' kun evner at fostre fremtidsorienterede tanker alene stirrende på deres egne, private interesser: mammon og magt! Og egennytte: https://www.loveproperty.com/gallerylist/62489/billionaire-bunkers-to-su...

Håb om klimaet, ren luft, rent vand, biodiversitet, fremtidshåb for selv DMV (De Mindst Vigtige) har chancen, en fair, levedygtig chance kun med politik fra/med midten og mod venstre. Lev med det ;)

Lars Løfgren, Holger Nielsen, Poul Erik Pedersen, Rolf Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Steen K Petersen, Torben Skov, Lasse Nielsen, Steffen Gliese og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

@Steffen Gliese, 18. november, 2021 - 19:31

Jeg ved ikke med dig, men jeg savner Lisbeth Knudsen.

Når man følger med i live-afhøringerne af de involverede i Mink-sagen, så får man et billede af hårdtarbejdende og dygtige politikere og embedsmænd, der på grund af tidspres fra en alvorlig risikovurdering (der omtaler Nordjylland som et nyt potentielt Wuhan) laver nogle fejl, der tilsammen ender ud i, at ordren meldes ud, inden der er hjemmel.

Men hvis man kun følger med i mediernes dækning for tiden, så får man et misvisende billede af en samling fordækte politikere og embedsmænd, der nærmest af ondsind har nedlagt mink-erhvervet og nu dækker over hinanden, og som kommunikerer hemmeligt i SMS'er og bagefter sletter dem for at lave et cover-up.

Erik Nielsen, Mikael Benzon, Lars Johansen, Marianne Jespersen, John Poulsen, christen thomsen, Lars Løfgren, David Zennaro, Michael Hullevad, Holger Nielsen, Poul Erik Pedersen, Lotte Jørgensen, Anders Reinholdt, Nike Forsander Lorentsen, Rikke Petersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Steen K Petersen, jens christian jacobsen, jørgen djørup, Torben Skov, Jørgen Toftegaard, Niels Vest-Hansen, Henning Kjær, Torben Larsen, Kim Houmøller, Tina Petersen, Birte Pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Tina Petersen, desværre var Lisbeth Knudsen en del af problemet, fordi hun aktivt var med til at nedlægge den socialdemokratiske partipresse.

John Poulsen, Per Torbensen, jens christian jacobsen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Al ordentlighed er røget ud af mediernes dækning. i Støjbergsagen har medierne beskrevet det som en fordel for Støjberg, når hendes departementschef bakker hende op i sin forklaring.

Men når Barbara Bertelsen bakker statsministeren op i sin forklaring, anser medierne det nærmest for at være et gensidigt cover-up. På trods af, at hun har arbejdet for skiftende regeringer, både røde og blå, til stor tilfredshed for de ministre, hun har tjent.

Erik Nielsen, Inger Pedersen, John Poulsen, David Zennaro, Lars Løfgren, Holger Nielsen, Poul Erik Pedersen, Rolf Andersen, Anders Reinholdt, Rikke Petersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Steen K Petersen, jørgen djørup, Torben Skov, Jørgen Toftegaard, Niels Vest-Hansen, Nike Forsander Lorentsen, Steffen Gliese, Torben Larsen, Torben Bruhn Andersen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Det centrale spørgsmål om hvorfor så mange ikke var opmærksomme på den manglende lovhjemmel , giver anledning til mistro om fordækt spil fra ellers nøgterne analytikere som Noa R. Til det kan man jo indvende, at det helt indlysende stiller man ikke spørgsmål om. Man gik selvfølgelig ud fra, at det allerede var undersøgt. Den rare tidligere minister Mogens J. har vist det fulde ansvar, som jeg ser det. Når MF er afhørt, så lander diskussionen nok der.
Derefter skal vi høre om Støjberg og Messerschmidt . Spændende ?

Marianne Jespersen, Holger Nielsen, Rikke Petersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Niels Vest-Hansen, Lasse Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ole Chemnitz Larsen

Begyndejura/alment:

Enhver beslutning af forvaltningen skal have hjemmel i lov og må ikke stride med loven.

Jo stærkere indgrebet påvirker borgeren, desto klarer skal hjemlen være.

Hvilket jo også nødvendig, hvis det er loven, svarende til borgernes vilje, der skal herske

Arne Albatros Olsen, Michael Hullevad og Poul Søren Kjærsgaard anbefalede denne kommentar

Jeg gider ikke engang at finde ud af hvem der har kreeret denne stabel af linier., som hver især ligner en tråd sammensat af ord. Tilsammen udtrykker de måske noget?
Det er nok nødvendigt at lære nogen at kende, der har været i en lignende situation som forfatteren for at få nogen egentlig forståelse???
Måske har forfatteren oplevet at aflevere en bog, lånt på et københavnsk bibliotek, for sent?
Gebyret på 20 kr, bliver, som bekendt sendt til inddrivelse fordi personen ikke har afleveret en bog til tiden. (og hvorfor har personen egentlig ikke det?).
Det må skyldes at personen anser sig som hævet over loven i sin belæste selvforståelse. Man kan heraf let udlede at gældsinddrivelsesenheden er i sin fulde ret til at formode at personen også omgår gældsinddrivningsenheden, dækket af gældslovgivning med fx momsunddragelse, forsøg på unddragelse af ejendoms- og grundskyldsbeskatning, uberettiget modtagelse af overførselsindkomster og anden forsætlig skattesvig? Det tegner et billede hos befolkningen, som den selvfuldkomne ikke har sammenlignet med sine selfies, gemt eller slettet.
Så …… pas på med ikke at aflevere en sms til tiden.
Den x.de statsmagt har inddrivelsesværktøj endda med grundlovshjemmel.

Hm?!

Marianne Stockmarr

I Information 9.november 2018 skriver Sebastian Abrahamsen om alle de sms-ere o emails den tidligere regering slettede, og som Tibetkommissionen efterlyste. Så blå blok er en flok hyklere om regeringens manglende sms-ere!

Erik Nielsen, Mikael Benzon, Carsten Sperling, Marianne Jespersen, John Poulsen, christen thomsen, David Zennaro, Søren Bro, Holger Nielsen, Nike Forsander Lorentsen og Rikke Petersen anbefalede denne kommentar

Alle ministerier gør det, uanset regering! Sender dårlige nyheder ud, når der er andre og vigtigere nyheder, der optager medierne.

Dorte Sørensen

Høre lige Søren Pape Poulsen i P1's Ugens gæst.
Her kommer overskriftens - "foragter ved politikere" - også til udtryk, da SPP mener, at MF har fejlet ang. denne sag og hun prøver at tørre sms-sagen af på Bertelsen, som ifølge SPP er en utrolig god embedsmand.
Ligeledes er han kritisk over for medierne - ja han siger at P1,s lytter er røde osv. , når så journalisten siger, at det ved han da intet om og læser en mail op ,hvor en lykønsker ham og skriver at han vil være den bedste statsminister så få "piben" en anden lyd .
Ja sådan er der så meget - "man" har et standpunkt til "man" tager et nyt SPP.
Yderligere mener han at medierne laver et stort nummer og forkert billede af Frederiksbergs borgmesters bolig køb og salg - men sådan er der så meget, når det går udover ens venner ikke SPP.

Freddie Vindberg

Jakob Ellemann- Jensen: "Undskyld, men hvor dumme tror hun vi er?"

Mette Frederiksen har faktisk lige svaret på det... men sms'en er desværre allerede slettet. Sorry.

christen thomsen

Det er meget svært at forstå, hvorfor der overhovedet er en 'mink kommission'. Der blev handlet før, der var lovhjemmel, javel, men der var en klar sundhedsfare i minkene. Det indrømmede regeringen, den fik efterflg. den ønskede lovhjemmel. Hvor er problemet? Går hele øvelsen ud på at finde ud af, om regeringen vidste den var i strid med loven, da den handlede? - Man forestiller sig Titanic: må vi gå i redningsbådene? Nix; ikke før vi ved, om matroserne ved, om kaptajnen ved, om han ved, at han har lov til at beordre folk i redningsbådene.

Ole Chemnitz Larsen

Fejl rettes ikke, men dækkes over med nye fejl osv.

Udbred praksis i disse miljøer.

Forhold, der kan dokumenteres med de ansvarliges myndighedspersoners egne dokumenter,

svarende til at retsstat undergraves indefra af borgernes tjenere.

Denne leder får mig til at tænke på Hanlon's Razor: "never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity".

https://en.wikipedia.org/wiki/Hanlon%27s_razor