Leder

Sviende kritik af mangelfuld momskontrol er helt berettiget

Skatteminister Morten Bødskovs opgave med at genoprette tilliden til Skat er ikke blevet nemmere med Rigsrevisionens skarpe kritik af den mangelfulde, danske momskontrol, der årligt kan have kostet statskassen milliardbeløb
Skatteminister Morten Bødskov arvede i 2019 et udfordret fallitbo med den klare opgave at genoprette tilliden til systemet.

Skatteminister Morten Bødskov arvede i 2019 et udfordret fallitbo med den klare opgave at genoprette tilliden til systemet.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Indland
17. november 2021

Det er ikke godt, når statsrevisorerne bruger udtryk som »mørkerødt«, »virkelig skuffende«, »det hele har sejlet« og »ikke noget overblik« om Skattestyrelsens momskontrol. Momsen står for cirka en femtedel af statens indtægter. I 2020 udgjorde momsindtægten 228 milliarder kroner.

Som Information og erhvervsmediet Finans har dokumenteret i stribevis af artikler om organiseret hvidvask og momssvindel, så har Skattestyrelsen kolossale udfordringer med at sikre, at momsen bliver indberettet og afregnet, som den skal.

Svindlerne er dygtige, hurtige og velorganiserede, de finder smuthullerne hurtigere, end myndighederne kan lukke dem, og har – på tværs af EU – held med at stjæle svimlende 375 milliarder kroner fra de europæiske statskasser. Om året.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Bo Elkjær

"Her har danske virksomheder indberettet mindre moms til Skattestyrelsen, end de udenlandske virksomheder har indberettet til VIES om deres salg til de samme virksomheder."
citat fra artiklen

Altså de danske virksomheder har indberettet mindre købsmoms end de sælgende, udenlandske virksomheder har indberettet salgsmoms ....
så de danske virksomheder har altså snydt sig selv for den købsmoms, som de kunne have fået retur.

Det lyder helt forkert .... forklaring udbedes venligst.

Det burde være enkelt at sammenligne de to sæt indberetninger, men det kræver selvfølgelig at SKAT samarbejder med de andre EU-lande og med EU’s momskontrolsystem VIES.
Enklere ville det være, hvis virksomhederne i EU kun indberettede til ét system, nemlig til et centralt EU-afregningssystem, som så overtog ansvaret for at afregne med de enkelte lande. Det er et område, hvor vi kunne have gavn af 'mere EU'.

jens christian jacobsen

Hvem dømmer og straffer de ansvarlige?
- i Skattestyrelse og ministerium
- svindlerne i udlandet
-danske virksomheder, der bevidst undlader at indberette
Det er det værste ved bananrepublikken Danmark: Ingen bliver straffet. Alle slår beklagende ud med hænderne og lover bod og bedring.
Case closed.