Leder

Erdogans økonomiske cirkus

Den tyrkiske præsident styrer landets rentepolitik med hård hånd og med det resultat, at inflationen eksploderer og valutaen skrumper
Indland
3. december 2021

Torsdag trådte den tyrkiske regerings tilbageærende økonomiske realist, finansminister Lütfi Elvan, tilbage efter tre år på posten.

Udadtil hedder det sig, at han fratrådte frivilligt, men alle og enhver i Ankaras polariserede politiske miljø var klar over hvad Elvan havde i vente da han forleden demonstrativt undlod at klappe efter præsident Recep Tayyip Erdogans tv-transmitterede tale til AKP-parlamentsgruppen om økonomien.

Her gik Erdogan i rette med udtalelser, finansministeren var kommet med i dagene forud, og som afkodet var umiskendelig kritik af præsidentens fokus på nedsættelse af centralbank-renten, men hvor  Lütfi Elvan den seneste tid har talt om ’nødvendigheden af makro-økonomiske indgreb’ (læs: renteforhøjelse) for at bekæmpe den løbske inflation på mere end 20 procent og styrke den hårdt pressede tyrkiske lira.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her