Leder

Den nye bølge er ikke overraskende, så hvorfor har regeringen ikke for længst forberedt sundhedssektoren på den?

Vi har hele tiden vidst, at der ville komme et vinterpres på sygehusene, så hvorfor er det først nu i forbindelse med finansloven, at området får tilført nye midler?
Vi står med en vinter foran os, der med omikronvarianten kan se sort ud for sundhedssektoren. Men det er ikke den nye spiller, der er problemet. Vi har hele tiden vidst, at vores sygehuse ville blive pressede igen, skriver Lasse Lavrsen i denne leder.

 

Vi står med en vinter foran os, der med omikronvarianten kan se sort ud for sundhedssektoren. Men det er ikke den nye spiller, der er problemet. Vi har hele tiden vidst, at vores sygehuse ville blive pressede igen, skriver Lasse Lavrsen i denne leder.

 

Ritzau Scanpix

Indland
11. december 2021

»Don’t hate the player, hate the game«
Ice-t

En exceptionelt rolig julefrokostweekend er over os i disse dage, nu hvor klubberne har slukket for diskokuglen, værtshusene lukker klokken 12, og hvor Mette Frederiksen (S) så direkte har opfordret os til at aflyse julefrokosterne.

Nok en gang belaster COVID-19 landets sygehuse så voldsomt, at der må tages restriktioner i brug, og regeringen har måttet åbne den såkaldte krigskasse for at tilføre sundhedsvæsnet en ekstra milliard i form af den vinterpakke, der blev præsenteret i sidste uge. Smitten er rekordhøj, omikronbølgen er ved at rejse sig, situationen er ekstraordinær. Det er sandt, men det burde ikke komme som en overraskelse for nogen – slet ikke regeringen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hannibal Knudsen

I slutningen af august blev coronaen erklæret ikke længere samfundskritisk pr 10. september, således at epidemilovens bestemmelser om foranstaltninger ikke længere kunne bruges. Sideløbende med dette færdiggjorde ekspertgruppen som lederen anfører sine scenarier for smittens udvikling i efteråret/vinteren. De var dog mere optimistiske end den udvikling, vi har set, men det burde allerede dengang have været klart, at det var komplet idioti at lade solnedgangsklausulen effektuere. For alle burde have kunnet se, at vi forløbig har at gøre med en midnatssol, der kun når ned til et par decimeter over horisonten. Det varer nok nogle år inden denne sol atter går helt ned. Selv om coronaen fortsat karakteriseres som samfundskritisk, kan alle restriktioner jo fint ophæves og undværes i gunstige sommerperioder, men nedgraderingen forsinkede jo klart en tidligere indgriben når der først skulle varmes op til en genopgradering. Hvorfor skulle vi dog underlægge os den blå kamp mod restriktioner frem for kamp mod den rigtige fjende: Coronaen. Og medierne fulgte jo fint trop og desværre fik den blå kampagne (ikke mindst gejlet op med minkpelsene) også regeringen og måske også eksperterne til at ryste på hænderne. Men lad os lære af dette års sepemberfejl og erkende at midnatssolen ikke går ned de næste år

Jane Nielsen, Anne-Marie Krogsbøll, Torben Skov, Inge ambrosius, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Lillian Larsen, Carsten Munk og Allan Forsberg anbefalede denne kommentar

I årtier har det desværre været normalt med overbelægning på gangene bl.a. på medicinsk afdeling, så at der kommer et vinterpres når man samtidig har en pandami burde ikke kunne undre og man fristes til at sige at situationen har mindrer med Covid 19 at gøre end de politiske prioriteringer.
Nedenstående citat er fra maj 2019; "Politikerne lovede bl.a. at gøre noget ved problemet i valgkampen i 2015, men siden er problemet bare blevet større, og mange afdelinger kører med permanent overbelægning, viser nye tal."
https://www.berlingske.dk/samfund/patienter-slaar-alarm-politikere-smoel...

Anne-Marie Krogsbøll, lars søgaard-jensen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et PS: de uløste problemer fra Tjenestemandsreformen for mange , mange år siden og sygeplejekonflikten , med nu opsigelser osv. gør heller ikke problemet mindre.

Se dog og få rette op på de skævheder der findes - så samfundet så kan komme videre til glæde for personale, patienterne og samfundet.

lars søgaard-jensen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Lasse Lavrsen. Du skriver som om hospitalskrisen er løst med flere penge til sundhedssektoren. Foreløbig er det en løs påstand.
Giver man flere lønkroner til sygeplejerskerne må alle forvente at alle de andre faggrupper også vil/skal have højere løn. Desværre er højere løn ingen motivationsfaktor til at arbejde mere/hårdere. Al erfaring siger at efter 2 måneder er motivtionen på samme niveau som før lønstigningen.