Leder

De Radikale kan ikke støtte en regering, der også baserer sig på Nye Borgerliges mandater

Det tærer på troværdigheden, når Sofie Carsten Nielsen truer med at pege på en statsminister, hvis regering nødvendigvis må føre en udlændingepolitik, der er komplet uacceptabel for De Radikale
Det er igen lykkedes den radikale leder Sofie Carsten Nielsen at sætte dagsordenen med en udmelding i Avisen Danmark om, at hun efter næste valg godt kunne finde på at pege på Jakob Ellemann-Jensen (V) eller Søren Pape Poulsen (K) som statsminister.

Det er igen lykkedes den radikale leder Sofie Carsten Nielsen at sætte dagsordenen med en udmelding i Avisen Danmark om, at hun efter næste valg godt kunne finde på at pege på Jakob Ellemann-Jensen (V) eller Søren Pape Poulsen (K) som statsminister.

Indland
28. december 2021

Det er ikke nemt at være radikal i disse år. Mette Frederiksen ville ikke have partiet med i sin regering. Morten Østergaard måtte forlade sin post i vanære efter en #MeToo-skandale, der også sled hårdt på hans efterfølgers troværdighed. Og regeringen fører en politik, som er meget lidt radikal.

I det lys er det ikke underligt, at Sofie Carsten Nielsen forsøger at finde på nye løsninger og skabe lidt ballade imens. Problemet er bare, at hendes manøvrerum er meget begrænset.

I det seneste halve års tid har partilederen og andre toneangivende radikale stadigt mere højlydt ventileret deres frustrationer over regeringen. Det nåede et foreløbigt klimaks i november, da Sofie Carsten Nielsen i et stort opsat interview i Berlingske beskyldte Mette Frederiksen og hendes ministerhold for »magtfuldkommenhed og egenrådighed«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Camilla Strensøe

Man savner vel næsten den juletid på året, hvor Morten Østergaard i fred kunne hvile sine hænder på kvindelår, uden at det skulle være et problem. Det var dengang, De Radikale virkelig havde styr på deres shit. Det var dengang, man bare kunne følge en pissefuld Østergaard til sin taxa, og så var det another day.

Tiden er en anden nu.

Rolf Andersen, Lasse Nielsen, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Peter Krogh, Flemming Olsen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar

Nu skal man jo huske på at S selv holdt hånden under Støjberg ved ikke at tage løgnene overfor folketinget med i anklageskriftet.

Så er der så langt fra S til NB set med radikale briller?

Rolf Andersen, Morten Wieth, Susanne Kaspersen, Eric Mård, John Andersen, Holger Nielsen, Ole Svendsen, Ete Forchhammer , Henriette Rasmussen, Alvin Jensen, Bjarne Andersen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Hvor er chancerne i øvrigt bedst for at fremme en grøn dagsorden, som blandt andet Martin Lidegaard og Zenia Stampe hævder er hjerteblod? Vel ikke i et samarbejde med klimaskeptikerne i blå blok?

Peter Gløde, Jan Eskildsen, Lillian Larsen, Mogens Holme, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Poul Erik Pedersen, Eric Mård, Holger Nielsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Ole Svendsen, Ete Forchhammer , Bjarne Bisgaard Jensen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Alvin Jensen og jørgen djørup anbefalede denne kommentar
Camilla Strensøe

Men mest af alt er det sjovt, at man kan rode lidt rundt inde på midten og udstikke trusler om, at man kan pege til venstre eller til højre, samtidig med at man kører sig rundtosset i egen karrusel.

Jeg har INGEN respekt for folk, der stemmer på Radikale. Jeg har langt mere respekt for folk, der stemmer Nye Borgerlige.

Per Christensen, Henrik Andersen, Ole Tonsgaard, Per Torbensen, Holger Nielsen, Inge Lehmann og Flemming Olsen anbefalede denne kommentar

Ja. De radikales manøvrerum er meget begrænset så længe de kommer med bombastiske udmeldinger om, at de absolut ikke kan støtte en regering baseret på dit og dat og forsat tror, at de kan bestemme alting som i gamle dage.

Ole Tonsgaard, Helle Walther og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Nej det gør regeringen ikke. Fører NB politik. Der er en væsentlig forskel. I S overholder man konventionerne, man er tilhænger af EU, for bare at nævne to forskelle. Og deres social og arbejdsmarkeds politik og skattepolitik og socialpolitik, boligpolitik er væsentlig anderledes.
De radikale får langt mere indflydelse sammen med S, SF og Ø end de vil kunne få bare en smule af med de blå partier. Seneste Voxmeter fra 20/12 viste 98/81, så det med der ,er balance mellem rød og blå, nej det er der fortsat ikke.

Lasse Nielsen, Kim Rune Sloth Jensen, Poul Erik Pedersen, Nike Forsander Lorentsen, Holger Nielsen, Ole Svendsen, Jørgen Tryggestad, Niels Jakobs og Mikael Benzon anbefalede denne kommentar
Henrik Ilskov-Jensen

Før Folketingsvalget i 2019 rejste De Radikales daværende leder Morten Østergaard rundt i landet for at mødes med repræsentanter for de etniske minoriteter samt føre valgkamp og overnatte i de bydele, hvor der især bor mange mennesker fra etniske minoriteter.
Efter alt at dømme fik De Radikale ved valget den 5. juni 2019 mange stemmer fra de etniske minoriteter, hvilket medførte en hel del sure kommentarer fra visse politikere på højrefløjen. De Radikale havde "købt" alle disse mange stemmer...

En efter min mening helt urimelig reaktion, for de selvsamme politikere har altid stået i kø for at kritisere indvandrerne og deres børn for ikke at stemme så hyppigt ved valgene som etniske danskere.
Det er kritisabelt, for de nytilkomne bør tage demokratiet til sig, hedder det sig.
Men når de så i stort omfang bruger demokratiet og faktisk stemmer, så er det åbenbart også forkert, fordi de stemmer på "de forkerte", d.v.s. på et parti der varetager deres egen befolkningsgruppes interesser. (Sådan som de fleste mennesker gør).
Ligegyldigt hvad disse mennesker gør, er det forkert? En helt urimelig form for kritik.

Ved næste Folketingsvalg skal De Radikale dog næppe regne med at få lige så mange stemmer fra de etniske minoriteter som ved valget i 2019, for nu er De Frie Grønne blevet opstillingsberettiget, og de ledes som bekendt af den friskfyragtige og veltalende Sikander Siddique, som ikke bare kæmper for indvandrernes sag; men som selv er en af dem.
Mon ikke mange, især unge, fra de etniske minoriteter der ønsker at stemme på centrum-venstrefløjen vil vælge Sikander Siddique - en af deres egne som deler deres erfaringer - frem for stramtanten Sofie Carsten Nielsen, som nok kan minde mange af de unge om deres dansklærerinde fra folkeskolen?

Jeg tror det. Sikander Siddique vil give De Radikale og Enhedslisten kamp til stregen.

Ole Tonsgaard, Holger Nielsen og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar

@Helle Walther
Nej S overholder ikke konventionene.
Jeg kan komme med 2 eksempler på at det gør de ikke:
1. At fratage statsborgerskaber administrativt uden om en domstol er i strid med både konventionerne og grundloven, som siger at den dømmende magt er hos domstolene.
Man har altid ret til at prøve sin sag ved en domstol.
I praksis nægtes den ret
2.Logning af vores teledata om hvor vi befinder os, er ligeledes åbentlyst
i strid med konventionene.

At du tror på deres spin er en helt anden sag.
Du nægter at se det.

Rolf Andersen, Liselotte Paulsen, Thomas Tanghus, Mette Johansson, Elisabeth From, Susanne Kaspersen, Hans Larsen, Eric Mård, Holger Nielsen, Ete Forchhammer , Torben Bruhn Andersen, Inger Pedersen, Viggo Okholm, Jeppe Bundgaard, Ebbe Overbye og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

@ Peter. 1/Hvis vi taler om en person med to statsborgerskab, hvor det danske er nr to, kan jeg ikke se, at det danske ikke kan fjerne igen. 2/ hvilken konvektion overtrædes ved logning af teledata?

@Bent Nørgaard
Selvom der er tale om en med 2 statsborgerskaber, så har man altid ret til en domstolsprøvelse FØR man fratager statsborgerskabet.
At få prøvet sin sag ved en domstol er en helt grundlæggende demokratisk rettighed om så der var 14 statsborgerskaber.

Med hensyn til telelogningen har EU domstolen slået fast at det er strid med menneskerets konventionen at lave en generel systematisk overvågning af statens borgere.

Claus Nielsen, Franz Nitschke, Rolf Andersen, Thomas Tanghus, Elisabeth From, Susanne Kaspersen, Hans Larsen, Eric Mård, Holger Nielsen, Ete Forchhammer , lars helde, Kim Houmøller, erik pedersen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Camilla Strensøe, ja, det kan vel kun afføde respekt, at "ville rydde op fra bunden"... i hvert fald bør et alarmsignal lyde for den lydhøre,

@Peter Meyling. Så må hele nettet også være ulovligt. Grunden til at det er "gratis" er ,at dine data handles. Og så er vi tilbage til teledata, da meget teledata, Skype feks, også. logges.

Helle Walther, Nike Forsander Lorentsen, Henrik Ilskov-Jensen og Henning Kjær anbefalede denne kommentar

Helle Walther:
Pænt af dig at se det gode hos dit parti, men jeg savner kritisk sans, medmindre det er din holdning, hvilket du har ret til, og jeg har ret til at være uenig. Jeg stemmer ind imellem på dem, men har siden deres tilslutning til ghetto og udlændingepolitikken ikke stemt på dem. Menneskesynet er for mig alfa og omega.

Elisabeth From, Susanne Kaspersen, Poul Erik Pedersen, Eric Mård, Holger Nielsen, Ete Forchhammer , erik pedersen og Peter Meyling anbefalede denne kommentar

@Bent Nørgaard
At du ikke kan se den afgørende forskel på statens magt og privates magt siger en del.
Jeg kan selv vælge hvor jeg vil være på nettet og i øvrigt tage mine forholdsregler.
Men staten kan overvåge mig over alt.

Men din totale mangel på forståelse at IT og uvidenhed om hvordan det fungere er ganske tydelig.

Peter Gløde, Rolf Andersen, Inge Lehmann, Hans Larsen, Eric Mård, Kim Houmøller og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Nye Borgerlige er vel ikke værre end det vi har i statsministeriet nu? Magtsygen på den øverste skammel i S er skræmmende. Jeg bytter hende gerne ud med en tilfældig fra Nye Borgerlige i morgen. Godt bliver det nok ikke men bedre må det blive.

Jakob Ulrich, åh hold da op, vi er midt i en pandemi, og statsministeren er forpligtiget til at handle på det. Hvad ville du selv gøre, hvis du var statsminister midt i en pandemi? Hvad ville Nye Borgerlige gøre?

Lasse Nielsen, Lillian Larsen, Finn Egelund, Helle Walther, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Poul Erik Pedersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Tænk at vi er endt som et land hvor fremmedhadet er 2-3 partiers juvel af et helt folketing.

Hvor rige kun bliver rigere ved at investre grønt og tjene på sort.

Hvor borgeres valg reelt er indskrænket, fordi hver en krone ender i Mammon.
Og Mammon er sulten.

Torsken ender nok med at blive reddet i denne omgang - selv om det meste er udfordret.

Det va'r en fejl det med Marius.

Jesus ville nok sige at det hele ser ud som helvede på jord - jeg giver ham og Thunberg delvis ret.

Søren Damby, Franz Nitschke, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

@ Henrik Ilskov-Jensen
27. december, 2021 - 17:01

"Ved næste Folketingsvalg skal De Radikale dog næppe regne med at få lige så mange stemmer fra de etniske minoriteter som ved valget i 2019, for nu er De Frie Grønne blevet opstillingsberettiget, og de ledes som bekendt af den friskfyragtige og veltalende Sikander Siddique, som ikke bare kæmper for indvandrernes sag; men som selv er en af dem."

Henrik, jeg tror du har ret. Der er virkelig brug for nogen på Borgen som vil udfordre det fremherskende regime om, at det er helt i orden at diskriminere minoriteter fra Folketingets taler stol.

I forbindelse med "Black Lives Matters" bevægelsen gjorde Sikander Siddique fra Folketingets talerstol opmærksom på, at der også er racisme i Danmark. Herefter kom Inger Støjbjerg kom med en meget racistisk kommentar imod ham - et andet folketingsmedlem. Jeg var fuldstændig målløs over, at ingen - INGEN - af de andre folketingsmedlemmer gik i rette med Støjberg over hendes helt urimelige opførsel. Det fortæller lidt om, hvor stort et skred, der er sket i moralen i Folketinget, når sådan en opførsel tolereres.

Mon ikke der også er mange etniske danskere, som er dødtrætte af den diskriminerende udlændinge politik, som alt for mange partier har tilsluttet sig?
De kan jo også vælge at støtte Sikander Siddique, for at få et parti i Folketinget, som man må formode vil fremme antiracistiske synspunkter. Som landet ligger nu, er det Kun Enhedslisten og Alternativet, samt delvist radikale, der har holdt stien ren med hensyn til at tale ordentligt om udlændinge.

Inger Pedersen, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Ole Henriksen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From, Susanne Kaspersen, Inge Lehmann, Hans Larsen og Eric Mård anbefalede denne kommentar

Hvordan man overhovedet kan anvende "udlændinge" som et skældsord - går over min forstand. Man er da ikke et ringere menneske, fordi man kommer fra et andet land end Danmark.

Men det skyldes jo nok, at "Kriminelle Inger Støjberg" sagde "Kriminelle udlændinge" igen - og igen...

Peter Meyling, Rolf Andersen, Christel Gruner-Olesen, Tina Peirano, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From, Susanne Kaspersen, Inge Lehmann, Poul Erik Pedersen, Eric Mård, Viggo Okholm og Holger Nielsen anbefalede denne kommentar

Jakob Ulrich:
Lidt forfriskende med en debattør af din kaliber her blandt os pæne små røde debattører !
Jeg læste for 5 minutter siden et indlæg fra dig i debatten om Rusland og Vesten, hvor din hårde linje som "våben" ikke lader sig skjule.
At du kan ønske en NB leder i stedet for vores nuværende siger vist en del. Godt nytår.

Vi har brug for De Radikale. Vi behøver et parti som forstår at føre en hensynsfuld, menneskelig politik hvor der er plads til alle inkl. invandrere uden at bringe landet på fallittens rand.
Jeg blev udsendt fra et dansk firma i 1976 og har boet i 3. verdenslande (mest Afrika) det meste af mit liv sammen med min hustru og vore børn.
Vi er altid blevet behandlet ordentligt og har aldrig følt os uønskede. Som danskere blev vi altid rost for at komme fra et land som var åbent, liberalt og uracistisk og som var gavmild med ulandshjælp.
Det gode image begyndte dog at ændre sig fra ca 2010 og blev erstattet med et mere negativt syn……
Vi kom tilbage til DK i 2016 og jeg må sige at vi er glade for at være tilbage. Livet er sandelig godt og nemt her i Danmark og alt fungerer.
Den mest rystende oplevelse var dog at læse og høre hvor fremmed fjendske danskere er blevet. Hvor nedladende vores venner og danskere i det hele taget taler om udlændinge, hvor bange folk synes at være for ‘de farlige udlændinge’.
Hvor kommer det dog fra ?
Vi danskere lever i et rigt land med uanede mulighed og vi har rigeligt med plads og evner til at hjælpe de som har brug for det og vores politikere burde ikke opføre sig så skammeligt som de gør. At bruge udlændinge som et våben ved at opgejle angst og frygt bland danskere imod dem er både amoralsk og uetisk.

Ole Svendsen, Birgitte Nielsen, Rolf Andersen, Viggo Okholm, Susanne Kaspersen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar

Et stor flertal i Folketinget fører den samme (hadske) udlændingepolitik som DF og NB.
Dette vil sandsynligvis også være tilfældet efter næste valg.,
Det bedste vi kan opnå på kort sigt er en voksende opposition til den førte politik.
Lars Løkke har sagt noget, der minder om den radikale udmelding.
Måske kan der skabes en human alliance mellem Enhedslisten, Radikale og Moderaterne (og måske Liberal Alliance)?

@Peter Meyling. Har staten egne data, og uafhængige, systemer? Eller bruger staten de private? Mit bud er at staten låner hos de private!

William Mannicke

På bundlinien er de radikale et super liberalistisk parti.
Bag deres ”menneskelige” indvandre politik, er der en slet sjult dagsorden.
Pres arbejdsmarkedet med import af udlændige til dumping lønninger.
De radikale er og bliver kapitalistiske og usolidariske og usociale i deres menneske syn

@Bent Nørgaard
Staten har tvunget vores teleselskaber til en ulovlig logning.
Det er hvad det drejer sig om
Men det er ret håbløst at diskutere med en der nægter at sætte sig ind i tingene og tilmed intet aner om det tekniske.

Fakta er at der er en dom fra EU domstolen.

Ole Svendsen, Peter Gløde og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

@Peter Meyling. Kan da godt være at statens besked til teleskaberne er ulovlig. Bagateller, da alle andre data kan handles. Og jeg som gik her og troede, at venstrefløjen var imod det fjerne og udemokratiske EU? Man kan tage fejl :)

@Bent Nørgaard
Du fatter stadig ikke en brik.
Med logningen af teledata kan staten overvåge dig overalt,de kan for eksempel reelt følge med i hvem du besøger.
Det er kinesiske tilstande og kan ikke sammenlignes med den logning der ellers foregår.
Og dine totalt latterlige forestillinger om "venstrefløjen" hører vist sammen med dig tilbage i fjern fortid.