Leder

Partnervold er uhyggeligt udbredt. Det er på høje tid med politisk handling

Alt for mange kvinder udsættes for vold i deres parforhold, og i værste tilfælde ender det i drab. Derfor er det både glædeligt og tiltrængt, at Trine Bramsen som ny ligestillingsminister vil udvikle en national handlingsplan for at gøre noget ved det omfattende problem
Det er glædeligt – og tiltrængt – at den nye ligestillingsminister Trine Bramsen vil udvikle en national handlingsplan for vold og drab mod kvinder

Det er glædeligt – og tiltrængt – at den nye ligestillingsminister Trine Bramsen vil udvikle en national handlingsplan for vold og drab mod kvinder

MADS CLAUS RASMUSSEN

Indland
21. februar 2022

Et nyt studie af partnervold foretaget af verdenssundhedsorganisationen WHO tegner et skræmmende billede af problemets omfang, ikke kun globalt, men også i Danmark.

Hele 23 procent af de adspurgte 15-49-årige danske kvinder fortæller ifølge studiet, at de en eller flere gange har været udsat for fysisk eller seksuel partnervold.

Det kan måske virke nærmest ubegribeligt, at næsten hver fjerde kvinde herhjemme har været ramt af vold i deres forhold – og psykisk vold er ikke engang inkluderet. Men selv om der kan være bias, når man spørger ind til følsomme emner, vurderer lektor Dan Meyrowitsch fra Københavns Universitet, som har forsket i vold mod kvinder i Vietnam og Tanzania, over for Videnskab.dk, at det er »et stærkt studie«, og at tallene holder. Corona har formentlig kun gjort problemet værre, det viser erfaringerne fra krisecentre allerede. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Margit Johansen

Langt om længe. En handlingsplan med fokus på vold i familier. En central udfordring her er, at mange kvinder ikke anmelde partnervold, fordi de er bange for at myndighederne fjerner deres børn og gør det svært for børnene at bevare en vis - god - kontakt til den voldelige partner. Deres frygt er velbegrundet. Den plan som stilles i udsigt må tage højde for kvinders rædselsfulde dobbelte frygt: frygten for partneren og frygten for politimanden, der burde være redningsmand, som gør det ved hende hun frygter mere end volden.

Godt vi har fået Trine Bramsen som Ligestillingsminister.

Så kan hun også gøre noget ved misogynien i Forvaret, hvilket jo nok var det hun selv faldt på. Nu er der kommet en mand på posten. Han har dog heller ingen militær baggrund. Men mand det er han. Det med den militære baggrund betød kun noget, da det var en kvinde, der sad på posten.

Jens Christensen

Frederikke Nielsen, den første kvindelige forsvarsminister blev nu ellers meget godt respekteret i forsvaret mig bekendt.

John S. Hansen

@Margit Johansen
21. februar, 2022 - 10:03

Margit! Hvad er det for noget med politimanden, som gør det hun frygter mere end volden?

John S. Hansen

@Frederikke Nielsen
21. februar, 2022 - 12:38

Der er ikke misogyni i forsvaret!

Der kan opstå gnidninger nogle steder, fordi nogle kvinder har funktioner som de ikke er fysisk egnede til - men som de alligevel har fået, netop fordi de er kvinder. Det er noget andet.

John S. Hansen

Bramsens tiltag som ligestillingsminister er poppede, tendentiøse og naive.

De mænd(og kvinder, for det er der jo også)som bruger vold er langt ude, og i mange tilfælde stjernepsykopater. Dem når hun ikke ud til med sine fine handleplaner!