Leder

Vi har et problem med seksualundervisningen i skolen. Men det handler ikke om Sex & Samfund

Interesseorganisationen Sex & Samfund bliver beskyldt for at have monopol på seksualundervisningen og et yderligtgående syn på køn. Men problemet er vel snarere, at børn og unge taler for lidt om køn, seksualitet og grænser i skolen, end at de bliver indoktrineret
Der er problemer med seksualundervisningen i grundskolen, spørgsmålet er bare om problemet er yderligtgående synspunkter fra en lobbyorganisation som Sex & Samfund.

Der er problemer med seksualundervisningen i grundskolen, spørgsmålet er bare om problemet er yderligtgående synspunkter fra en lobbyorganisation som Sex & Samfund.

Peter Klint

Indland
9. februar 2022

Årets Uge Sex er i gang. Og den årlige uge, hvor eleverne i grundskolen og på ungdomsuddannelserne har fokus på køn, krop og seksualitet, er tiltrængt i en tid, hvor netop de temaer igen og igen er til debat. Bag årets Uge Sex står organisationen Sex & Samfund, som Kristeligt Dagblad i en artikelserie beskriver som en lobbyorganisation med et »yderligtgående syn på køn«, samt, at de »har monopol på« seksualundervisningen i grundskolen.

Det lyder umiddelbart som lidt af en kioskbasker, at kønsaktivistiske og identitetspolitiske agenter skulle have sneget sig ind og overtaget seksualundervisningen. At det er tilfældet, dokumenterer Kristeligt Dagblads artikler ikke. Artiklerne kan komme med eksempler på, at Sex & Samfund i sit undervisningsmaterialer skriver, at der er ’mange forskellige køn’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Ferling

Nej, Lise Richter, der undervises ikke for lidt om seksualitet, men for meget - og det ikke mindre, når den såkaldte undervisning varetages af mennesker, som kalder sig selv for normstormerne.

Det er rendyrket indoktrinering i et ekstremistisk syn på seksualitet og et seksuelt overgreb på børn.