Leder

Det er ikke tilsynet, der bryder tavsheden om spionaftalen. Det er Hjort, Fogh og Ellemann

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen tager fejl i deres angreb på regeringen i skandalen om Forsvarets Efterretningstjeneste
Venstres to ronkedorer Uffe Ellemann-Jensen og Anders Fogh Rasmussen har kritiseret regeringen for håndteringen af FE-skandalen og for sigtelsen af deres partikammerat Claus Hjort Frederiksen (V).

Venstres to ronkedorer Uffe Ellemann-Jensen og Anders Fogh Rasmussen har kritiseret regeringen for håndteringen af FE-skandalen og for sigtelsen af deres partikammerat Claus Hjort Frederiksen (V).

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
15. februar 2022

Lørdag rettede Venstres to ronkedorer Uffe Ellemann-Jensen og Anders Fogh Rasmussen et hårdt angreb mod regeringen for håndteringen af skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og for sigtelsen af tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at lække statshemmeligheder.

De to forhenværende ministre kritiserer, at regeringen ikke brækkede nakken på det uafhængige Tilsyn med Efterretningstjenesterne – hvad der i sig selv er fuldstændig vanvittigt, måske skulle de overveje at slå ordet ’uafhængig’ op i en ordbog – og de angriber, at tilsynet i en pressemeddelelse fra august 2020 »omtaler et fortroligt efterretningssamarbejde, som vi begge har været orienteret om«.

Lad os lige bore lidt i den.

Den frit tilgængelige pressemeddelelse er baseret på en henvendelse fra en whistleblower om FE. Tilsynet skriver, at den har modtaget indikationer for, at FE kan have videregivet oplysninger om danske statsborgere, men ikke mere end det. Ved nærlæsning står det klart, at det ikke er korrekt, hvad de to tidligere ministre skriver, at tilsynet »omtaler et fortroligt efterretningssamarbejde«.

Men så tilføjer Ellemann-Jensen og Fogh: » … som vi begge har været orienteret om.«

Hemmelighed brudt

Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har fortalt, at den pågældende aftale blev indgået mellem statsminister Poul Nyrup Rasmussen og USA’s præsident Bill Clinton.

Fogh Rasmussen blev statsminister efter Nyrup, og det er rimeligt at antage, at han er blevet orienteret om aftalen. Men Uffe Ellemann-Jensen var udenrigsminister, indtil Schlüter-regeringen blev fældet af Tamilsagen i januar 1993, og har ikke besiddet noget ministerembede siden da. Det er svært at se, at han skulle have haft adgang til at være »orienteret« om denne aftale.

Her er vi altså i den situation, at en tidligere statsminister og en tidligere udenrigsminister – i et forsøg på at forsvare en sigtet partikammerat – bekræfter aftalens eksistens, og at de tilsyneladende derudover bekræfter, at hemmeligheden om denne aftale tidligere er blevet brudt. Alt sammen på et tidspunkt, hvor man ikke troede, at sagen kunne blive mere absurd.

Ellemann-Jensen og Fogh kritiserer regeringen og Tilsynet med Efterretningstjenesterne for at behandle denne sag »i fuld offentlighed«. Men de eneste, der faktisk behandler sagen i fuld offentlighed, er de åbenmundede, tidligere Venstre-ministre, der tilsyneladende står i kø for at lække, bekræfte og blåstemple deres viden om denne hemmelige aftale.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Loyalitet er en fin egenskab, men Fog og Elleman har fejlet, ved at blande sig i den verserende sag med Hjort. Deres synspunkter vægtes normalt højt, hvilket gør deres upassende indblanding endnu alvorligere. Hjort vidste godt hvad han gjorde på åben kanal, men må have anset sig selv for at være urørlig i politisk forstand. Men det var han altså ikke i lovens forstand. Rimeligt at retten skal dømme. Lederskribenten dækker mit synspunkt .

Erik Tvedt, Lis djørup, John Scheibelein, Mads Berg, Dorte Sørensen, Claus Poulsen, Peter Beck-Lauritzen, Ejvind Larsen, Uffe Wever Pedersen, uffe hellum, ulrik mortensen, Anders Olesen, Torben Kjeldsen, Per Klüver, Holger Nielsen, John Andersen, Poul Reynolds, Allan Stampe Kristiansen, Karen Grue, Marianne Stockmarr, Karen Møller Grothe, Torben K L Jensen, Poul Søren Kjærsgaard, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson, Morten Hansen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Tingkær, Birgitte Nielsen, Henrik Nielsen, Kjeld Bülow Thomsen, Steen Rasmussen, Troels Ken Pedersen, Carsten Sperling, Lars Jørgensen, Jens Jørn Pedersen, Ole Olesen, Steffen Gliese, Inger Pedersen, erik pedersen, Tomas Hoch, Poul Erik Pedersen og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar
Morten Bøttzauw

Nu har jeg ikke indsigt i spionage og FE.
Men dette menageri virker som den sædvanlige halehængen til USA.
Hovedproblematikken er jo at de blå partier og også SD ligger helt under for NSA og CIA. De har fået adgang til alle informationer der strømmer igennem kablerne
der ligger i Danmark, uden nogen betingelser eller kontrol.
Og det er både ulovligt og skammeligt, men ikke ift. højrefløjen.
Desværre er det jo ikke populært hos vores venner i EU. Så har vi balladen.
Har Danmark mon råd til at være selvstændig og overholde loven ??
Det synes ikke sådan på disse politikere.
Venlig hilsen
Morten B.

Lillian Larsen, Peter Mikkelsen, Dorte Sørensen, Peter Beck-Lauritzen, Ejvind Larsen, uffe hellum, Per Klüver, Holger Nielsen, John Andersen, Poul Reynolds, Allan Stampe Kristiansen, Karen Grue, Marianne Stockmarr, Per Larsen Andersen, Eva Schwanenflügel, Birgitte Nielsen, Steen Rasmussen, Troels Ken Pedersen, Carsten Sperling, Steen K Petersen, Alvin Jensen, Erik Boye, Niels Borre, Nis Baggesen, Ole Olesen, Hanne Utoft, Rune Stilling og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar

Anders Fogh Rasmussens enestående hykleri blev også udstillet i går i Deadline. Der påstod han minsandten, at der i hans tid på Borgen gjaldt særlige regler for at sanktionere medarbejdere i efterretningstjenesterne, når de begik noget ulovligt. Ifølge AFR bestod sanktionen i disse tilfælde normalt i at den pågældende blev "kaldt ind på gulvtæppet" og derefter slap med at blive forflyttet til et andet job.

Den sanktion mente han, at den nuværende regering også burde have anvendt over for Lars Findsen - næsten uanset hvilken forbrydelse han er sigtet for at have begået!

Hvis AFR var statsminister kunne en retssag således kun komme på tale, hvis sagen handlede om salg af statshemmeligheder til Rusland eller Kina!

Fogh tror åbenbart, at danskerne har fortrængt, at han var statsminister, da Frank Grevil i 2004 blev bortvist fra Forsvarets Efterretningstjeneste og siden idømt fire måneders ubetinget fængsel for at have lækket oplysninger om, at FE var væsentlig mere forsigtig i sin vurdering af Iraks masseødelæggelsesvåben end AFR og hans regering tog FE til indtægt for!

Når AFR ikke standsede retssagen mod Frank Grevil, hvorfor i alverden skulle Mette Frederiksen så standse politiets efterforskning af, om Lars Findsen har begået en tilsvarende forbrydelse?

Det meget relevante spørgsmål har vi desværre ikke fået svar på i hverken Deadline, Politiken, TV2 eller andre medier, som AFR har turneret rundt til. Så AFR har tilsyneladende ret i, at Grevil-sagen er glemt, i hvert fald blandt mediernes lydige mikrofonholdere og kampagnejournalister.

Peter Mikkelsen, John Scheibelein, christen thomsen, Mads Berg, Marianne Jespersen, Dorte Sørensen, Peter Beck-Lauritzen, Ejvind Larsen, Uffe Wever Pedersen, uffe hellum, Pietro Cini, Kim Houmøller, Anders Olesen, Arne Hansen, Sonja Rosdahl, Per Klüver, Holger Nielsen, Morten Bo Johansen, John Andersen, Anders Graae, Poul Reynolds, Allan Stampe Kristiansen, P.G. Olsen, erik lund sørensen, Karen Grue, Marianne Stockmarr, Karen Møller Grothe, Inger Pedersen, Torben K L Jensen, Poul Søren Kjærsgaard, Jens Larsen, Vibeke Hansen, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson, Charlotte Agnes Schrøder, Per Larsen Andersen, Morten Hansen, Annette Chronstedt, Jane Jensen, Bjørn Pedersen, Ivan Mortensen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Tingkær, Lis djørup, Birgitte Nielsen, Kjeld Bülow Thomsen, Viggo Okholm, Steen Rasmussen, Troels Ken Pedersen, Mette Møhl, Carsten Sperling, Jakob Sulsbrück Møller, Erik Karlsen, John Stahlschmidt Møller, Ole Henriksen, Steen K Petersen, Lars Løfgren, Lars Jørgensen, John S. Hansen, Alvin Jensen, Jens Nielsen, Kristian Spangsbo, Inge ambrosius, Jesper Sano Højdal, Ebbe Overbye, Palle Jensen, Steffen Gliese, Niels Borre, Nis Baggesen, William Mannicke og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det går selvfølgelig med at begå systematisk lovbrud indenfor et system, så længe alle leger med, men når en minister så slår bak, så den gamle garde med håret i postkassen.
Personligt tror jeg, at vi betaler et stop for overvågning af de andre europæiske ledere med adgangen for USA til at udstationere personale på danske baser i Danmark.

Marianne Jespersen, Espen Torgersen, Holger Nielsen, Jens Søndergaard, Karen Grue, Marianne Stockmarr, Torben K L Jensen, Helle Walther, Jacob Nielsen, Carsten Sperling, Alvin Jensen og Niels Borre anbefalede denne kommentar
William Mannicke

” Ellemann-Jensen og Fogh kritiserer regeringen og Tilsynet med Efterretningstjenesterne for at behandle denne sag »i fuld offentlighed«. Men de eneste, der faktisk behandler sagen i fuld offentlighed, er de åbenmundede, tidligere Venstre-ministre, der tilsyneladende står i kø for at lække, bekræfte og blåstemple deres viden om denne hemmelige aftale.”
Det er lige på kornet!

Og så hjælper det ikke at ” pensionisternes klub”, departementschefer, PET chefer, professorer med mange flere, går i brechen for Hjorten og Findsen.
De burde faktisk også tiltales for brud på tavshedspligten.

Men det er måske det, der er taktikken; jo flere der afslører, jo mindre er forbrydelsen.

Men næppe i en domstol..

John Scheibelein, Marianne Jespersen, Peter Beck-Lauritzen, uffe hellum, Sonja Rosdahl, Per Klüver, Holger Nielsen, John Andersen, Poul Reynolds, Karen Grue, Marianne Stockmarr, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Lis djørup, Birgitte Nielsen, Henrik Nielsen, Jacob Nielsen, Carsten Sperling, Alvin Jensen, Steffen Gliese og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Tænk, hvis det lykkes det danske samfund at få dem fældet på noget, der minder om Al Capone-finten.

Holger Nielsen, Marianne Stockmarr og Inge ambrosius anbefalede denne kommentar
Kristian Spangsbo

Har AFR (og venner) lige vist, at han ikke bryder sig om magtens tredeling og at "nogen" kan stå over loven, når han finder det belejligt? Er AFRs holdning mon også udtryk for Venstres holdning?

Lis djørup, Mads Berg, Marianne Jespersen, Dorte Sørensen, Peter Beck-Lauritzen, Ejvind Larsen, Christian Mondrup, Holger Nielsen, Morten Bo Johansen, John Andersen, Poul Reynolds, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Stockmarr, Karen Møller Grothe, Inger Pedersen, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Thomas Helbo Hansen, Kjeld Bülow Thomsen, Troels Ken Pedersen, Ole Olesen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Gad vide hvad Danmark, eller blot nævnte ministrer har fået til gengæld i aftalen.

USA har det jo med at "investere" i demokratier.

Peter Beck-Lauritzen, Holger Nielsen, John Andersen, Marianne Stockmarr, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Birgitte Nielsen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Gad vide hvad Danmark, eller blot nævnte ministrer har fået til gengæld i aftalen.

USA har det jo med at "investere" i demokratier.

Torben Lindegaard

@Bo Elkjær

Du springer alt for kækt forbi de pensionerede embedsmænd,
der ellers sjældent udtaler sig.

Michael Lunn, tidligere departementschef i Justitsministeriet fra 1991 - 2011.
Nils Bernstein, tidligere departementschef i Statsministeriet fra 1996 - 2005.
Anders Troldborg, departementschef i Forsvarsministeriet fra 1993-2007.
Michael Christiansen, departementschef i Forsvarsministeriet fra 1988 - 1992.

Bjarne Corydon, den tidligere socialdemokratiske Finansminister,
skriver i dag i Dagbladet Børsen om netop disse pensionerede
embedsmænd - og hæfter sig desuden ved Poul Nyrup Rasmussens
totale tavshed i denne sag, hvilket han tolker som enighed med
Uffe Ellemann-Jensen og Anders Fog Rasmussen.

Jeg har ingen informationer eller forudsætninger for at vurdere sigtelsen
imod Claus Hjort Frederiksen og Lars Findsen; men på det menneskelige
plan er det godt nok en hård behandling af specielt Lars Finsen -
især efter at Findsen i december 2021 blev pure renset for de af Tilsynet
med Efterretningstjenesterne fremsatte beskyldninger.

Så ud fra det sagsforløb må man forvente, at Findsen er varetægtsfængslet
for andre sigtelser ???

Holger Nielsen, Marianne Stockmarr, Carsten Bjerre, Henrik Andersen og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Torben Lindegaard, jeg tolker Nyrups tavshed som informeret - og måske et ønske fra regeringens side om at kunne friholde ham.

Ejvind Larsen, Holger Nielsen, Marianne Stockmarr og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Birgitte Nielsen

@Søren Bro - ja, det er en skændsel at Irak kommisionen blev skrottet, og det friholder jo Rasmussen til at føre sig frem som den store statsmand og tidligere NATO chef, der svæver over vandene og ved meget bedre end alle andre. Jeg så ogsaa hans fremturen i Deadline. Det er uanstændigt at han kan komme afsted med at gentage i en uendelighed justitsministerens og dermed regeringens magt til at lukke munden paa anklagemyndigheden med den ene begrundelse, som også gentages igen og igen, at det tjener hensynet til den danske sikkerhed og sikkerhedstjenestens tætte samarbejde med de internationale sikkerhedstjenester. Underforstået, den såkaldte "danske sikkerhed" trumfer alle retshensyn.
Disse synspunkter, som sikkert deles af store dele af det etablerede politiske system i Danmark, gør beslutningen om at lade amerikanerne installere militaere anlaeg og udstationere soldater i Danmark endnu mere bekymrende.

Lis djørup, Peter Mikkelsen, Mads Berg, Marianne Jespersen, Dorte Sørensen, Peter Beck-Lauritzen, Ejvind Larsen, Peter Wulff, uffe hellum, Anders Olesen, Per Klüver, John Andersen, lars pedersen, Marianne Stockmarr, Poul Søren Kjærsgaard, Ole Olesen, Benta Victoria Gunnlögsson, Ib Christensen, Morten Hansen, Per Larsen Andersen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Birgitte Nielsen, eller også er det - hvilket er min hypotese - prisen for at slippe for at udspionere de øvrige europæiske lande for NSA, at vi i stedet siger ja til at modtage folk på danske militære installationer.

uffe hellum, Marianne Stockmarr, Inger Pedersen og Birgitte Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg har ej heller forstand på substansen i de anklager, men undres i den grad over Fogh og Ellemanns håndtering, nu er sagen i landsretten i dag og i morgen, så får vi se, hvad de sige mht. løsladelse af Lars Findsen. Måske tjener det Bramsen og Frederiksens tavshed til ære, at de netop ikke dukkede nakken og lukkede øjnene, som Hjort synes at have gjort, men som jeg også har forstået det, så er det ikke derfra anklagerne kommer. Men det er da de blå tidl. minister og nuværende blå partiledere der puster sagen op. Jeg synes Bo Elkjærs indlæg er fremragende godt.

At Nyrup, Thorning og Lykketoft intet siger, synes jeg kun er ok. hvis de gjorde, ville også de kunne anklages for at lække og bekræfte.

Steffen Gliese og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Elleman og Fog har alle dage været høge med meget små næb.

Peter Beck-Lauritzen, Helle Walther og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Steffen Gliese 14. februar, 2022 - 22:07

Selvfølgelig er Poul Nyrup informeret om aftalen imellem FET og
NSA, National Security Agency - aftalen blev åbenbart indgået imellem
Poul Nyrup og Bill Clinton.

Poul Nyrup er tavs som graven i denne sag -
hvilket vil sige, at han altså heller ikke udtaler sig til støtte for Regeringen.

Nyrup kunne ellers have ytret nogle generelle vendinger om, at nu må
sagen gå sin gang under de relevante myndigheders auspicier -
og politikerne - nuværende som tidligere - bør blande sig udenom.

Jens Søndergaard

Lovbrud er altid noget skidt, hvor er kritikken af Mette Frderiksens håndtering af mink- skandalen Har I iklke hørt om den ?. 20 milliader ud af vinduet svarer ca til prisen på de 100 nye elektriske togsæt.

Poul Erik Pedersen

Jens Søndergaard 12.33: mig bekendt er der foregået en undersøgelse af den sag du omtaler og mig bekendt er det også således, at der skal komme en redegørelse for sagsforløbet. Mon ikke alle parter er bedst tjent med, at afvente beretningen? Hvad der derefter sker, ved ingen af os endnu. Det er derfor nok lige en postgang for tidligt, at gøre sig overvejelser over om sagen skulle være glemt - eller det modsatte.
I tillæg: det er lidt svært at se, hvad der skulle være bevæggrunden for at blande den sag ind i sagen vedrørende efterretningstjenesten. Men - det har du naturligvis en god forklaring på!

mvh. poul.

John Scheibelein, Uffe Wever Pedersen, Birgitte Nielsen, Eva Schwanenflügel, Kristian Spangsbo, Hans Larsen, Ole Olesen, Per Klüver og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ja, Torben Lindegaard, selvfølgelig er Nyrup informeret, men han plaprer ikke op og udsætter sig derfor ikke for muligvis at bryde tavshedspligten.

Per Klüver, Helle Walther og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Finder det interessant at de fortæller sandheden er en trussel..
Ikke bare for det med. om det er dem med rent mel i posen eller dem uden, sandheden er en trussel for.

Det er mere hvad det fortæller om grundlaget og begrundelserne for først censur filteret og derefter overvågningen.

Begrundelserne givet for det, kan jo så ikke være sandheden.

Steffen Gliese, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel og uffe hellum anbefalede denne kommentar

Altid klar med en frisk løgn fra Venstre.

Fascinerende, at selv Ellemann, der ellers engang kunne forekomme jovial og glat, vælger at trampe i den hundelort, ved helt unødigt at udtale sig.

Nyrup, den skurk, virker i denne omgang genial, ved simpelthen ikke at sige et pip.

At vores skattebetalte krigsindustri har fået lov til at bryde loven uden behørigt tilsyn fra demokratiet, det siger jo bare at højrefløjsregeringerne har været endnu mere anti-demokratiske end socialdemokratiet.

Det skriger til himlen, når en venstremand agiterer for "mindre tilsyn" i nogen som helst sammenhæng. Så VED vi, at der er skeletter i skabet og under gulvtæppet, som godt lige kunne trænge til et frisk eftersyn.

John Scheibelein, Carsten Munk, Birgitte Nielsen, Marianne Jespersen, Steffen Gliese, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@God nat håndtering af denne sag.

Jeg er helt enig med Anders Fogh Rasmussen (V) at håndteringen af denne sag er elendig og ansvaret må påhvile den nuværende S-Regering.

Ligegyldig hvor meget den ene og den anden kan være, er måske og lignende, så gælder der fuld diskretion i disse sager, hvis DK fremover skal have adgang til vigtige informationer fra samarbejdspartneres efterretningstjenester.

Forløbet med frit stillinger af embedsmænd herunder Lars Findsen og supplerende anklager virker dybt betænkeligt hvis der ikke er tale om særdeles alvorlige anklagepunkter.

Det ligner en boomerang denne sag betydeligt værre og med betydeligt flere alvorlige konsekvenser for dansk efterretningstjenestes virke fremover.

Jeg forstår ikke hvordan venstrefløjen tror, at vi kan drive en efterretningstjeneste hvor alle sager skal ud som var det en lokalplan, der var i borgerhøring. Det bliver en efterretningstjeneste uden nogen som helst interessante og relevante efterretninger. Efterretninger som har afgørende betydning for Danmarks sikkerhed for danske borgeres sikkerhed. Venstrefløjen forekommer drevet af deres antipati for forsvaret FET, PET og etaten og med to ben solidt placeret oppe i den blå luft.

Hvis jeg var folkevalgt så ville jeg have samtlige anklagepunkter frem i lyset, hvis jeg skulle kende Claus Hjort Frederiksen uværdig til at sidde i Folketinget. Alt andet er helt ude i hampen.

Først heksejagt På Inger Støjberg og nu anden akt heksejagt på Claus Hjort Frederiksen hvis forbrydelse ligner at han ikke kan tie stille med forargelsen over hele denne her triste sag som er kørt helt op i en spids af en åbenmundet Forsvarsminister og en Regering, der får syltet pressen ind i alle mulige historier, de ikke skal syltes ind i.

Beklager forløbet ser himmelråbende ud og taberen bliver vores efterretningstjeneste dens dygtige og kompetente ansatte og Danmarks sikkerhed fremover.

VH
KFK

Kurt Lindy Hansen

Jeg forstå ikke, at vi skal ulejliges med, hvad Fogh i vor tid mener om en sag. Med alt det dyre rod og elendighed, han Bush og Blair har belemret verden med. Det tyder for mig på, at han ikke er belastet af viden. Når det endelig skal være, så bekræftes min opfattelse af hans nuværende optræden. Det er lige før, jeg får ondt af ham.

Lis djørup, Peter Mikkelsen, uffe hellum, Uffe Wever Pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En bemærkning til - "Ellemann-Jensen og Fogh kritiserer regeringen og Tilsynet med Efterretningstjenesterne for at behandle denne sag »i fuld offentlighed«. Men de eneste, der faktisk behandler sagen i fuld offentlighed, er de åbenmundede, tidligere Venstre-ministre, der tilsyneladende står i kø for at lække, bekræfte og blåstemple deres viden om denne hemmelige aftale." -

Hvordan passer disse hemmelige aftaler med et demokrati????? Er det ikke mere det der burde være til debat?????

Tidligere indgik H.C. Hansen i 1957 en hemmelig aftale med USA om at de godt måtte have atomvåben i Grønland - selv om han førte valgkamp med atomfrizone i Danmark.
Kan "vi" ikke blive fri for de bedrag med hemmelige aftaler?????

Peter Mikkelsen, uffe hellum, Carsten Munk, Birgitte Nielsen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Kim Folke Knudsen, dansk efterretningsvirksomhed er nede i møjet efter afsløringen af maskepien med NSA. Der er nødt til at ske et kraftigt, i offentligheden synligt opgør, hvis man skal genvinde troværdigheden.

Peter Mikkelsen, uffe hellum, Mads Berg og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Bo Elkjær

Det bør vel føres til protokols også i denne avis, at Karsten Dybvad i
Politiken i dag tilslutter sig Michael Lunns kritik af regeringens
håndtering af lækagesagen i FET - eller hvad fængslingen af
Lars Findsen i øvrigt måtte handle om.

Karsten Dybvad har prøvet mange ting, bl. a. været departementschef i statsministeriet fra 2005-10.

Hermed er det 5 tidligere departementschefer, der er gået ud med kritik
af regeringen i denne sag:
2 tidligere departementschefer i Statsministeriet
2 tidligere departementschefer i Forsvarsministeriet
1 tidligere departementschef i Justitsministeriet

Lars Findsen kan sagtens tale for sig selv, når han engang får mulighed herfor;
men lad mig fremføre, at han er udsat for en urimelig behandling
med varetægtsfængsel - og dermed uden løn fra 01.01.2022 -
efter i december måned 2021 at være pure frifundet af den
kommission med tre landsdommere, som blev nedsat i forbindelse
med kritikken fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne.

christen thomsen

Endelig var der en ovenfor, der nævnte Frank Grevil. Gennem ham fik man et næsten satirisk indblik i, hvordan FET-efterretningsuvæsenet arbejder. USA ringer til AFR; alle springer op og smækker hælene sammen.
Apropos: "Everybody knows", er en glimrende sang af Leonard Cohen.

Lis djørup, Peter Mikkelsen og uffe hellum anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

P1's Slotsholmen er Birthe Rønn Hornbech ude med kritik. Ja hun siger ligefrem ,at det er MF ønsker at hemmeligholde sagen for , at journalisterne så siger til kritikerne, at de ikke kender sagen Ja hun er bange for regeringens handlinger, når de ikke kan takle denne sag.
Det bliver mere og mere grotesk - nu har har de også Bjarne Corydon inde og kritiserer - Ja han kommer lige frem med historier om , at Nyrup Rasmussen ikke blander sig fordi han kun kunne kommer med kritik og det ville være totalt ødelæggende for MF.

Men mener alle disse "gode borgerlige folk" virkeligt at kontrollen med efterretningstjenesten skal forholdes oplysninger osv. Derudover ved "vi" ikke hvad de 3 landsretsdommere blev bedt om at undersøge - med andre ord om hvad grundlag er for, at de frikendte efterretningstjenesten .
Endeligt er det ikke mere magtfuldkommen, hvis MF forbød anklagemyndigheden at rejse sagen?????