Leder

Kinas fortsatte nultolerance over for corona er en tabersag

Stigende smittetal og nye hårde nedlukninger i Kina viser, at den ’zero covid’-strategi, som kommunistpartiet har gjort til et prestigeprojekt, er uholdbar. Især med vacciner og omikronvarianten, der er mere smitsom, men mindre dødelig end sin forgænger
Arbejdere rydder op på et COVID-19-testcenter i den sydkinesiske by Shenze. Efter blot 66 coronatilfælde i byen har de lokale myndigheder indført total nedlukning, og 17 millioner indbyggere har fra søndag skullet blive hjemme.

Arbejdere rydder op på et COVID-19-testcenter i den sydkinesiske by Shenze. Efter blot 66 coronatilfælde i byen har de lokale myndigheder indført total nedlukning, og 17 millioner indbyggere har fra søndag skullet blive hjemme.

CHINE NOUVELLE

Indland
15. marts 2022

Mens vi i Danmark de seneste måneder har vænnet os til rekordhøje smittetal med corona i et genåbnet samfund, er tolerancen over for virussen en noget anden i Kina. Faktisk er den ikkeeksisterende.

Efter blot 66 coronatilfælde i den sydkinesiske by Shenzen har de lokale myndigheder indført total nedlukning, og 17 millioner indbyggere har fra søndag skullet blive hjemme.

Samme dag blev der ifølge nyhedsbureauet Reuters registreret 1.807 coronatilfælde med symptomer i Kina. Det er ingenting for en befolkning på 1,4 milliarder, men faktisk det højeste smittetal på én dag i to år.

Det er langtfra første gang, at millionbyer i Kina rammes af nedlukning efter enkelte coronatilfælde. Siden pandemien tog sit udspring i landet, har kommunistpartiet ført en nultolerancepolitik. Alle smitteudbrud, uanset størrelse, er blevet bekæmpet med alle midler, og Kina har samtidig isoleret sig fra resten af verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her