Leder

I ly af krigen i Ukraine droppede regeringen det udskældte vaccinesamarbejde med Israel

Regeringens vaccinesamarbejde med Israel har fra begyndelsen af været problematisk. Og det føjer kun til den fortælling, at nyheden om, at det nu droppes, blev sneget ud fredag i sidste uge, mens al opmærksomhed var på krigen i Ukraine
Så glade var de for et år siden – fra venstre Østrigs Sebastian Kurz, Israels Benyamin Netanyahu og Danmarks Mette Frederiksen. Nu har Danmark i al stilfærdighed trukket sig fra det ejendommelige samarbejde.

Så glade var de for et år siden – fra venstre Østrigs Sebastian Kurz, Israels Benyamin Netanyahu og Danmarks Mette Frederiksen. Nu har Danmark i al stilfærdighed trukket sig fra det ejendommelige samarbejde.

Olivier Fitoussi

Indland
2. marts 2022

Det er et kendt fænomen, når myndigheder eller virksomheder sniger upopulære nyheder ud, mens alles øjne er rettet mod noget helt andet.

Og det må siges at være, hvad regeringen praktiserede, da det fredag i sidste uge, mens russiske tanks og tropper forsøgte at indtage Ukraines hovedstad, Kijev, blev meldt ud, at det omdiskuterede danske vaccinesamarbejde med Israel nu droppes.

Timingen var påfaldende. Nyheden blev endda placeret på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside, til trods for at det oprindeligt var statsminister Mette Frederiksen (S), der i marts 2021 sammen med Østrigs daværende kansler Sebastian Kurz rejste til Jerusalem på vaccinetogt.

»Jeg er ikke i tvivl om, at det her helt konkret kommer til at betyde flere vacciner, og dermed også en større sikkerhed,« lød det dengang fra statsministeren. På turen indgik hun et partnerskab med Israel og Østrig om en forsknings- og udviklingsfond til 122 millioner over ti år og fælles produktion af vacciner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Tsk tsk tsk...

Men der er vel ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget?

Henning Kjær

Nu får alle skeptikerne/modstanderne ret, så hvad er problemet? ud over at nogle politikere igen gerne ville have haft noget tid i medierne med deres modstand.

Marianne Jespersen

Lad os nu ikke bebrejde regeringen at den foretager en fornuftig retræte i al diskretion, hvis det er den måde vi kan undgå at man fastholder tåbelige beslutninger på.

Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Leanette Nathalia Chresta Jensen anbefalede denne kommentar
Jørgen Tryggestad

Med dette vaccine-stunt sammen med Israels Nethanyahu og Østerigs Kurz fik vi Mette F.'s rigtige farver at se, som hverken er rød eller grøn, men en beskidt blanding af brun, sort og giftig gul.

Alt for sent at rette op på dette nu.

Thomas Tanghus, Achim K. Holzmüller, Marianne Stockmarr, Elisabeth From, Eric Mård, Torben Arendal og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Jeg forstår ikke MF stunt med den aftale. Mente hun, at en sådan aftale kunne give flere af DF's stemmer - de er jo gennem Søren Espersen glade for Israel og vinen fra de besatte områder på Golanhøjderne.

Men godt at de n endelig blev opgivet - I mine øjne havde det været mere fornuftigt at støtte den danske vaccine som flere arbejde på end at tage til Israel.

Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, Eric Mård og Torben Arendal anbefalede denne kommentar
Niels Erlinger

Spørgsmålet er måske også, at blot fordi der er et tidsmæssigt sammenfald, behøver der ikke nødvendigvis at være en sammenhæng.