Leder

Marcus Knuth og De Konservative risikerer at fremstå som totalt radikaliserede på udlændingeområdet

Godt nok er der stemmer i en stram udlændingepolitik, men med sin ageren i sagen om Ukraine-særloven risikerer De Konservative at komme på kollissionskurs med ambitionerne om at fremstå som et ansvarligt og regeringsdueligt parti
Marcus Knuth (K) var selv med til at foreslå en særlov, som skulle sikre ukrainske flygtninge ophold i Danmark. Men nu er han imod sit eget forslag, fordi særloven kan komme til at indbefatte det fåtal af afghanske og syriske flygtninge, som allerede opholder sig i Ukraine, og som med en særlov ville få samme garanti for ophold i Danmark. 

Marcus Knuth (K) var selv med til at foreslå en særlov, som skulle sikre ukrainske flygtninge ophold i Danmark. Men nu er han imod sit eget forslag, fordi særloven kan komme til at indbefatte det fåtal af afghanske og syriske flygtninge, som allerede opholder sig i Ukraine, og som med en særlov ville få samme garanti for ophold i Danmark. 

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland
7. marts 2022

For ikke så længe siden var den stramme udlændingepolitik i højere grad en mærkesag for Venstre end for De Konservative. Det gjaldt under VK-regeringerne i 00’erne, og det gjaldt også under Lars Løkke Rasmussens V-regering og senere VLAK-regering. En tid, hvor Venstre med Inger Støjberg som udlændinge- og integrationsminister gjorde den hårde kurs over for udlændinge til sit definerende projekt.

Men det har i de senere år ændret sig. Nok især med udlændingehardlineren Marcus Knuths skifte fra Venstre til De Konservative. Et skifte, som han selv begrundede med behovet for en stram udlændingepolitik.

Tidligere havde Marcus Knuth blandt andet markeret sig ved at udtrykke sin glæde over det yderligtgående Alternative für Deutschlands fremgang ved det forrige tyske forbundsvalg og skrive, at partiet »forhåbentlig« ville »sikre en mere ansvarlig indvandringspolitik« i Tyskland. Og ved at rase mod de partier, der »åbenbart ikke er imod barnebrude«, og som kørte en »hetz« mod Inger Støjberg i sagen om adskillelse af asylpar, selv om den ifølge Marcus Knuth var »skabt ud af den blå luft«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Tak for den vinkel.
Det er også forargeligt at smykkeloven ikke skal gælde for ukrainerne, men stadig skal bestå for alle andre flygtninge - det er da forskelsbehandling , der vil noget.

Knud Chr. Pedersen, Eva Schwanenflügel, Rikke Nielsen, Christian Mondrup, Gitte Loeyche, David Zennaro, Flemming Jensen, Per Klüver og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Marcus Knuth lyder til at have brug for en terapeut til at bearbejde sine oplevelser som udsendt til lande i Mellemøsten, de har tydeligvis ikke gjort noget godt for hans forståelse af mennesker i al deres mangfoldighed.

Vagn Buch-Pedersen, Tina Peirano, Eva Schwanenflügel, Pietro Cini, David Zennaro, Peter Wulff, Daniel Joelsen og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Marcus Knuth er radikaliseret i relation til anderledes tænkende og udlændinge. Det er uforståeligt, at Marcus Knuth får lov til at være så meget i front, da det er meget tydeligt, at han handler og taler irrationelt i mange forskellige sammenhænge. Han hænger helt oppe i bjælkerne og nærmest råber sine frustrationer ud i Verden.

Anne Bruun, Eva Schwanenflügel, Anders Sørensen, David Zennaro, Peter Wulff, Flemming Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

Hvornår erkender Marcus Knuth, at hans åndelige ståsted er Nye Borgerlige?

Anne Bruun, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Michael Gudnæs anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Gitte Loeyche - det tror jeg ikke de konservative vil være glade for , da de så mister et mandat og så er mindre end EL, der så kan få Pia Kjærgaards plads i Folketingets Præsidium - Der skulle jo foretages en lodtrækning til efterårets samling, da EL og De konservative i øjeblikket er lige store.

Anne Bruun, Eva Schwanenflügel, Pietro Cini og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Peter Olsen, hvis de siddende partier kun opfylder behovene for 1,7% af befolkningen, så er der da nogle fra den restende 98,3%, der har sat deres kryds forkert!

Eva Schwanenflügel

Rikke Nielsen, det har du helt ret i.

-er der nogen der ved hvordan man opdager om man er en nyttig idiot?

Nyttige idioter er der nok af i det Danske Folketing - men det er da et for mildt prædikat at sætte på en person som vedkender sin sympati for Alternative für Deutschland.