Leder

Selvfølgelig skal voldsudsatte mænd have den samme hjælp som kvinder

En ny undersøgelse viser, at partnervold hvert år får 400 mænd i Danmark til at søge ophold på herberg eller krisecenter. Men på grund af lovmæssig forskelsbehandling har de ikke ret til samme hjælp som voldsudsatte kvinder. Det er på høje tid, at regeringen får indført ligestilling på området
Kvinder kan medbringe sine børn på krisecentre, hvor der er særlig viden om voldsramte, og de kan få psykologhjælp og vejledning, ligesom de kan blive indskrevet anonymt. Mænd har ikke samme ret.

Kvinder kan medbringe sine børn på krisecentre, hvor der er særlig viden om voldsramte, og de kan få psykologhjælp og vejledning, ligesom de kan blive indskrevet anonymt. Mænd har ikke samme ret.

Christian Lindgren

Indland
19. marts 2022

Der bliver – med rette – skrevet og debatteret meget om det alt for store omfang af vold mod kvinder. Men selv om fire gange så mange kvinder som mænd ifølge internationale undersøgelser udsættes for alvorlig partnervold, er der også en del mænd blandt ofrene. 

En ny undersøgelse fra organisationen Lev Uden Vold viser, at psykisk, fysisk eller seksuel partnervold hvert år får omkring 400 mænd i Danmark til at søge ophold på et herberg eller mandekrisecenter. Det er første gang, der sættes tal på det problem.

Men de voldsudsatte mænd har langt færre muligheder for hjælp end kvinderne, alene på grund af deres køn. Den manglende ligestilling på området, som det er udtryk for, er både forældet og problematisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Petersen

Vi har åbenlyse ligestillingsproblemer i Danmark, dette er et af dem. Håber der snart sker noget på alle områder for ligestillingen.