Leder

Alle husker billederne af Australiens brændende skove. Også vælgerne

I weekenden tabte Australiens premierminister, Scott Morrison, og hans Liberale Parti valget til Anthony Albanese og Arbejderpartiet efter en valgkamp, hvor klima var et af de store emner. Det er langtfra det første klimavalg i verden
Et af fotograf Matthew Abbotts billeder fra skovbrandene, der hærgede Australien i det, der bliver kaldt den »sorte sommer«.

Et af fotograf Matthew Abbotts billeder fra skovbrandene, der hærgede Australien i det, der bliver kaldt den »sorte sommer«.

Matthew Abbott

Indland
24. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Der kommer en kænguru hoppende forbi.

Den holder forbenene op foran kroppen og sætter af med sine bagben i et spring for at komme væk fra flammerne, mens den forsøger at finde et sted, hvor den kan sætte af i endnu et spring uden at lande i gløderne fra skovbranden i New South Wales, Australien. På billedet, som er taget af den amerikanske fotograf Matthew Abbott for The New York Times under den såkaldte »sorte sommer«, er baggrunden lyst op i nuancer af rød og orange, mens man kun ser silhuetten af kænguruen i spring.

De fleste husker sikkert billeder som disse af brændende skove – ikke mindst vælgerne i Australien.

I weekenden tabte premierminister Scott Morrison og hans Liberale Parti valget til Anthony Albanese og Arbejderpartiet efter en valgkamp, hvor klima var et af de store emner. Ifølge den foreløbige optælling fra Australian Electoral Commission fik Anthony Albanese og hans parti 73 pladser i parlamentet, mens den afgående premierminister Scott Morrisons parti fik 51.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her