Leder

Med manglende tiårsplan er psykiatrien blevet politisk nedprioriteret – igen

De Radikale, SF, Enhedslisten og Venstres utålmodighed i forhold til regeringens lovede psykiatriplan er berettiget. For selv om psykiske lidelser er blevet en folkesygdom, hører psykiatrien stadig til blandt de mest udhulede og underprioriterede dele af vores sundhedssystem
Det er snart et halvt år siden, at sundhedsminister Magnus Heunicke og Social- og Sundhedsstyrelsen præsenterede et omfattende fagligt oplæg til en tiårsplan, der blandt andet indeholdt en plan for psykiatrien. Den plan lader stadig vente på sig. 

Det er snart et halvt år siden, at sundhedsminister Magnus Heunicke og Social- og Sundhedsstyrelsen præsenterede et omfattende fagligt oplæg til en tiårsplan, der blandt andet indeholdt en plan for psykiatrien. Den plan lader stadig vente på sig. 

MADS CLAUS RASMUSSEN

Indland
19. maj 2022

Flere partier har mistet tålmodigheden.

I Information kalder De Radikale, SF, Enhedslisten og Venstre det for »amatøragtigt« og »en urimelig behandling«, at regeringen stadig ikke har præsenteret den tiårsplan for psykiatrien, som er en del af det snart tre år gamle forståelsespapir – og som der er så voldsomt brug for. Også en lang række organisationer har i et åbent brev til regeringen på altinget.dk understreget, at det »haster med et klart svar«.

Utålmodigheden er berettiget. For det går den forkerte vej for den mentale sundhed herhjemme, hvor psykiske lidelser er blevet en folkesygdom. I øjeblikket er knap 600.000 ramt, og antallet af patienter, der er så dårlige, at de skal behandles på en psykiatrisk afdeling, er steget med 30 procent på ti år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Flemming Jensen

skandale.

Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Gitte Loeyche, Colin Bradley og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar