Leder

Ny politisk aftale er et vigtigt skridt for at sikre trygge fødsler

Den nye politiske aftale om bedre vilkår på fødegangene er et tiltrængt løft af et af sundhedsvæsenets udhulede områder. Det er glædeligt, at der i aftalen både er fokus på forholdene for jordemødre og fødende
100 flere ansatte på landets fødegange skal sikre bedre vilkår for fødende kvinder. Det er blevet præsenteret med ny politisk aftale på fødselsområdet mandag.

100 flere ansatte på landets fødegange skal sikre bedre vilkår for fødende kvinder. Det er blevet præsenteret med ny politisk aftale på fødselsområdet mandag.

Tor Birk Trads

Indland
12. maj 2022

Det er desværre ikke nogen nyhed, at forholdene på mange danske fødegange er pressede, nogle steder nærmest kaotiske. 

Senest har DR beskrevet, hvordan travlheden er så massiv på fødeafdelingen på Roskilde Sygehus, at Region Sjælland må flytte 45 fødende om måneden til andre afdelinger i regionen.

Men i denne uge landede regeringen endelig en længe ventet aftale om bedre forhold på fødegangene, som der blev sat penge af til på sidste års finanslov. Aftalen adresserer flere af de behov, man ville tænke var minimumsstandarder for et sundhedssystem i et velfærdssamfund, men som længe har haltet på fødeafdelingerne.

Aftalepartierne er enige om, at der blandt andet skal tilføjes mere end 100 årsværk, herunder jordemødre, og at alle førstegangsfødende skal have ret til op til to dages ophold på hospitalet eller hjemmebesøg. Det er der i alt afsat 475 millioner kroner til frem imod 2025.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her