Leder

Hvad kan vi lære af 50 års klimajournalistik? At det nytter noget

For at markere, at det netop i disse dage er 50 år siden, den første internationale miljøkonference blev afholdt i Stockholm, har vi samlet højdepunkter fra et halvt århundredes miljø- og klimajournalistik i Information i en særavis
Oprydning efter det katastrofale giftudslip i Seveso i Italien i 1976. Ulykken viste pludseligt, hvor farligt et stof dioxin er.

Oprydning efter det katastrofale giftudslip i Seveso i Italien i 1976. Ulykken viste pludseligt, hvor farligt et stof dioxin er.

Marka/Universal Images Group/Getty Images)

Indland
17. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er ikke kun forureningen, udledningerne og belastningen af vores naturgrundlag, som efterhånden har en lang historie. Det har den offentlige samtale, den videnskabelige undersøgelse og den journalistiske dækning af det også. Og når den store historie om vores epoke engang skal skrives, vil forholdet mellem ødelæggelserne og omstillingen være en definerende fortælling fra det seneste halve århundrede. Mellem det, vi gjorde ved de store økosystemer, som er vores fundament og horisont, og hvad vi gjorde for at stoppe det. Det er ikke usandsynligt, at det er vores indsats i den konflikt, vores efterkommere vil bedømme os på. Det er din historie, kære læser, og det er vores historie. Og den er fra starten blevet skrevet her i Dagbladet Information.

»Jeg ønsker ikke, at mine børnebørn skal sige, at ’bedstefar forstod, hvad der var ved at ske med klimaet, men han fik det ikke sagt klart og tydeligt«, som James Hansen, der var NASA’s ledende klimaforsker, forklarede i 2009 i en artikel, der er genoptrykt i fredagens særavis: »Det er så det, jeg har forsøgt de seneste fire-fem år: at sige det klart og tydeligt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Christiansen

Hvor kan man købe særavisen?