Leder

Kattegatforbindelsen bør droppes helt, ikke holdes i live med nye undersøgelser

Det er det rigtige valg, at transportminister Trine Bramsen melder ud, at forundersøgelsen ikke giver grundlag for at igangsætte projektet med at bygge en Kattegatforbindelse. Men projektet bør lægges helt i graven
Transportminister Trine Bramsen (S) må lægge ideen om en Kattegat-forbindelse helt i graven. Det giver ingen mening at kaste sig ud i endnu et gigantisk byggeprojekt med massive CO₂-udledninger til følge, skriver Bo Elkjær i denne leder.

Transportminister Trine Bramsen (S) må lægge ideen om en Kattegat-forbindelse helt i graven. Det giver ingen mening at kaste sig ud i endnu et gigantisk byggeprojekt med massive CO₂-udledninger til følge, skriver Bo Elkjær i denne leder.

Sigrid Nygaard

Indland
17. juni 2022

Der har formentlig lydt et lettelsens – men stadig et ængsteligt – suk på Røsnæs, på Samsø og i Odder, da forundersøgelsen til Kattegatforbindelsen onsdag endelig blev offentliggjort, og transportminister Trine Bramsen derefter i en kortfattet pressemeddelelse sagde, at forundersøgelsen »giver ikke grundlag for at igangsætte projektet«.

Efter pressemeddelelsen erklærede DF, at projektet er »en død sild«, De Radikale sagde, at »lige nu kommer projektet ikke videre«, og Enhedslisten har længe været imod forbindelsen.

Men, og der er selvfølgelig et men, for projektet er måske nok skubbet hen til kanten af graven, men det er ikke sparket ned i hullet, og der er ikke kastet jord på.

I et interview med DR samme aften sagde transportminister Trine Bramsen, at »jeg kommer ikke til at sige ja eller nej«.

Vedvarende energiø

Transportministeren har stadig den kattelem, at der er politisk enighed om, at forundersøgelsen ikke grundigt nok har belyst de klima- og miljømæssige konsekvenser af forbindelsen. Derfor er der et ønske om at igangsætte yderligere analyser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rolf Andersen

Og så kunne man passende også begrave Lynetteholmen ved samme lejlighed.

Der er ikke brug for flere, dyre, kønsløse lejligheder i København, ganske som der er ikke er brug for flere jydske motorveje på Sjælland.

Jeg har intet i mod jyder - så mænd har jeg haft et par dejlige kærerster af slagsen, og jeg har boet i Jylland i nogle år pga. arbejde. Ganske herligt.

Men jyderne skulle tage at blive boende i Jylland .. der er ikke plads til flere jyder i København. Og der er ikke behov for flere motorveje på Sjælland. I kan lave jeres egne motorveje i Jylland ... !

Steen Bahnsen, Alan Frederiksen, Inger Jensen, Steen Ole Rasmussen, Holger Nielsen, Rasmus Kristiansen, Alvin Jensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

[satire kan forekomme]

Niels-Simon Larsen

Rolf Andersen: Er forstået med det samme.
Kattegat-lynetten raketten skal skydes langt ud i rummet og aldrig komme tilbage.
At nogen kan finde på at pladre Køge bugt til med slam er uforståeligt.
Og man må også være færdig med at banke naturen flad med asfalt.
‘At binde Danmark sammen’ er den værste reklamefloskel. Den skal også med i raketten.

Steen Bahnsen, Ete Forchhammer , Poul Reynolds, Hanne Kock, Rolf Andersen, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Steen Ole Rasmussen, Holger Nielsen, Anker Nielsen, Rasmus Kristiansen, Alvin Jensen, Inger Pedersen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Man ser det så tit. Politikernes manglende kreative evner skal der død og pine kompenseres for gennem diverse megaprojekter, som de tror sikre dem en vis form for udødelighed.

Det er desværre en illusion!

Steen Bahnsen, Niels-Simon Larsen, Inger Jensen, Rolf Andersen, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Steen Ole Rasmussen, Holger Nielsen, Rasmus Kristiansen, Alvin Jensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Frederik Schwane

Miseren beror sig på, at der har indsneget sig en noget-for-noget kultur på Christiansborg, hvor man handler beslutninger igennem. Så i stedet for helstødte løsninger, der er taget med overblik og omhu, står man tilbage med fragmenterede løsninger, der kun er til for at tilfredsstille et lokalt vælgerområde. PÅ et tidspunkt er der bare ikke plads til flere tomme motorveje i Jylland. En gang imellem kunne et mere teknokratisk styre godt være at foretrække.

Steen Bahnsen, Rasmus Kristiansen, Niels-Simon Larsen, Anders Reinholdt, Christian Bruun, Inger Jensen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Holger Nielsen

De modsiger sig selv! De siger vi skal have naturen tilbage med vildtreservater med mere. Til gavn for truede dyrearter. Landmænd skal lægge brakjord ud til natur osv. Men hvordan kan det lade sig gøre, når de plastre hele landet til med motorveje, ikke at forglemme broer. Jeg ved godt, at broer nogle steder er nødvendig, men over Kattegat!! Ikke at forglemme deres projekt over Vejle fjord, der også ødelægger natur. Det mest idiotiske Folketinget nogensinde har fundet på, det siger ikke så lidt om Folketinget fra både rød og blå blok. Folk sparer få minutter i kørsel, de eneste der får glæde af den er lastbilerne, men hvorfor så udvide motorvejen over Fyn? Og motorveje i Jylland bliver jo også udvidet, så der kan være flere biler, med forurening til følge. Kan de ikke tænke så langt, at de totalt ødelægger Samsø, og de vil gerne have, at folk flytter ud på øerne. Hvordan passer det puslespil sammen? Regningen ender jo ved skatteborgerne, og det er vel igen velfærdssamfundet, og dem på offentlig hjælp, der skal betale - ganske som vi plejer. Tror de at der ikke bliver mere forurening ud af det? Nå-H nej vi skal jo køre i elbiler om 10 år, og de naturreservater de vil anlægge, lægger de ved motorvejen, så det vilde dyreliv kan leve side om side. Det er jo snart det eneste sted, der er plads, for der skal jo også være de nødvendige vindmøller, som alle vil have, forståelig nok, ikke i deres baghave. Er der vindmøller i nærheden af politikkernes egen baghave?

Bent Larsen, Niels-Simon Larsen, Carsten Munk, Inger Jensen og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg troede teknologien gav mulighed for at mødes med mennesker uden at være i samme rum, og det var en af årsagerne til at man tillader det store strømforbrug, teknologien medfører.

Drop nu de prestigebyggerier! Tag samtalerne på nettet istedet, og når der er brug for fysisk tilstedeværelse, kan man sgisme tage et tog - som i øvrigt er i fuld gang med at blive elektrificeret også.
Vi behøver ikke RÆSE afsted for at nå til livets ende. Den kommer, stol på det.

Steen Bahnsen, Erik Karlsen, Ete Forchhammer , Niels-Simon Larsen, Carsten Munk, Christian Bruun og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
fin egenfeldt

Det er mærkeligt så få der forstår det mest enkle 1) det skal gå langsommere og med mindre transport 2) der skal produceres mindre "lort" og mere værdi (=gode, kærlige, venlige relationer) 3) vi skal være færre 4) der skal beskæftiges færre især med produktion af "lorte-vare" og flere med produktion af værdi (se ovenfor). 5) vi skal de-polarisere samfund og medmenneskelige relationer.

ingemaje lange, Steen Bahnsen, Ete Forchhammer , Rasmus Kristiansen, Torben Arendal, Flemming Berger og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar

Norge og Færøerne udbygger deres trafikinfrastruktur med meget mindre trafikgrundlag end det vi taler om her. Fordi det understøtter at der kan være en befolkning uden for storbyerne (selvom nogle mener at vi får mindre transportbehov i fremtiden). Væksten i København vil da ikke aftage, når vi bliver flere og flere mennesker i dette her land og udflytningen af jo er dømt til fiasko med de transporttider der pt er.
Så for mig ja til en jernbaneforbindelse over Kattegat i stedet for at vi ikke har noget togtransport af betydning i DK, fordi traceen er fra damptogenes tid og det er togtransporttiderne også - alternativet bliver at vi skal udbygge E45/20 istedet for en kattegatforbindelse med gene for mange flere fordi vi ikke får noget tog alternativ til bil og lastbiltrafik

Niels-Simon Larsen

Filip Meyer: Det kunne jo også være, at vi skulle stoppe op og sige til os selv, at vi har ramt loftet. Eller er det umuligt?

Måske er det sådan, at vi bliver nødt til at ødelægge alt omkring os, natur, vejrsystemer, plantebælter, opruste og bombe. Det er jo sådan, vi har handlet i mange år og stadig gør. Kommer der ikke snart et oprør mod det?
Vi skal have flere mølposer.

Rasmus Kristiansen, Torben Arendal og Carsten Munk anbefalede denne kommentar