Leder

Kun en kvindelig arabisk politiker stemte imod forskelsbehandling. Israels venstrefløj er nu arabisk

Israels regerende højre-venstre-koalition er afhængig af arabiske mandater og vil falde på aktiv modstand af arabiske mandater i Knesset – hvilket er opmuntrende for israelsk politik
Den israelske oppositionsleder, Benjamin Netanyahu, er i bedre form end længe med meningsmålinger, der giver Likud fremgang.

Den israelske oppositionsleder, Benjamin Netanyahu, er i bedre form end længe med meningsmålinger, der giver Likud fremgang.

Atef Safadi/Ritzau Scanpix

Indland
13. juni 2022

Ved udgangen af juni står det klart, om Israels naturstridige regeringskoalition med bosætter-politikeren Naftali Bennett i spidsen vil overleve en test i Knesset, eller om de israelske vælgere skal til stemmeurnerne for femte gang inden for de seneste tre år.

Den nuværende krise handler om forlængelsen af den nødretslovgivning, der siden 1967 har betydet, at de jødiske bosættere på Vestbredden, der i dag udgør omkring en halv million, er privilegerede med den israelske lovgivning i modsætning til de godt to millioner palæstinensere, der er underkastet besættelsesstyrkens militære lovgivning. I kraft af nødretslovgivningen, der rutinemæssigt fornys hvert femte år, nyder bosætterne alle de fordele, som det israelske samfund yder sine borgere i sundhedspleje, retspleje, ret til uddannelse etc., som skiftende regeringer uanset farve har godkendt i 55 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Annette Chronstedt

“ Apartheid LIGNENDE “ ? . .
Det er konstateret af såvel Human Rigths Watch som Amnesty:
Israel er en apartheidstat.
Punktum.

uffe hellum, Ete Forchhammer , Per Selmer, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Lars Benzon, John Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Jespersen, Kim Jensen, Olaf Tehrani, Sinne Lundgaard Rasmussen, Thomas Tanghus og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar

Åh, hvor man håber, at der sker en radikal ændring i Palæstina/Israel.
Det er skamfuldt som dansker at være med til at feje Israels forbryderiske foretagender ind under gulvtæppet.

uffe hellum, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Lars Benzon, John Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Inger Pedersen, David Zennaro, Marianne Jespersen, Kim Jensen, Sinne Lundgaard Rasmussen, Thomas Tanghus og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
fin egenfeldt

Enig med både AC og KG! Meeeen--- Uden ændringer i trusselsbilledet i "nær-østen" er Israel fanget i en "catch 22" situation. Det er den arabiske verden også! Og----- : En god del af resten af verden profiterer af at opretholde ja, styrke polariteten og trusselsbilledet. Måske oligargismen og måske især det militærindustrielle - og det fossile industrikompleks rundt omkring. Så når man fordømmer Israelsk nationale politik må man måske også se den som en forlængelse af de interesser, vi tillader at styre hos os selv og huske at fordømme også dem.

Peter Beck-Lauritzen

Pudsigt, når russerne "stjæler" ukrainsk jord, er det forkert og alverdens lande, minus Kina og Indien, fordømmer det! Når israelerne "stjæler" palæstinensisk jord, vender alverdens lande kikkerten for de blinde øje! Tilbage til 1967 med Israel, alt andet er forkert!

Annette Chronstedt, Hanne Andreasen, Per Klüver og Karen Grue anbefalede denne kommentar

Faktisk blev palæstinenserne bestjålet allerede i 48. 700.000 blev fordrevet og dræbt og deres huse taget og konfiskeret.
Det glemmer man. Zionisternes overtagelse af palæstinensernes land var totalt udemokratisk. Det var FN, der gav andres ejendom væk. Hvorefter palæstinenserne blev henvist til en ikke eksistens.

fin egenfeldt Du har formentlig ret i, a t det i høj grad er olieinteresserne, der holder Israel skadesløs i f t apartheid, kriminalitet og undertrykkelse.
men jeg tror måske godt, de kunne opretholde deres land, uden at brænde oliventræer, skyde journalister, bryde ind i palæstinensiske huse og tæske folk om natten og fyre tåregas efter skolebørn-- og meget andet.

Annette Chronstedt, uffe hellum, Ete Forchhammer , Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Per Selmer og Per Klüver anbefalede denne kommentar