Leder

Det er ikke længere kun kvinders ansvar at passe på sig selv, når de tager på festival – det er et fællesanliggende

De seneste år er der blevet afdækket alvorlige problemer med voldtægter på Roskilde Festival. I år er første år, hvor den nye samtykkelov er trådt i kraft, og noget tyder på, at der er ved at ske en positiv kulturforandring i tilgangen til overgreb og krænkelser
Det er ikke længere sådan, at det er piger og kvinder, som skal passe på sig selv og tage forholdsregler for ikke at blive udsat for overgreb.

Det er ikke længere sådan, at det er piger og kvinder, som skal passe på sig selv og tage forholdsregler for ikke at blive udsat for overgreb.

Hans Christian Jacobsen/Ritzau scanpix

Indland
1. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Roskilde Festival skal være et frirum, hvor alle festivalgæster kan slippe sig løs, opføre sig tosset, glemme hverdagen og lade musikken, øllen og festen overtage.

Men desværre har de seneste års afdækning af krænkelser på Roskilde Festival også vist, at det ikke er alle, for hvem den særlige orange feeling har været festlig. Faktisk tværtimod har der været vidnesbyrd om kvinder og piger på festivalen, som er blevet voldtaget og krænket og har fået ar for livet.

Det skal selvsagt bekæmpes og tages alvorligt, når kvinder udsættes for overgreb. Det er det igennem årene ikke blevet i tilstrækkelig grad. Politiken har fået aktindsigt i antallet af anmeldte voldtægter på Roskilde fra 2010 til 2019. I 2019 var der et rekordhøjt antal anmeldte voldtægter, og ifølge Politiken har de i alt 59 anmeldelser i den tiårige periode, de har kigget på, kun ført til to domme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Flemming Kjeldstrup

Man kan jo studere, hvordan en festival afholdes uden overgreb og kriminalitet på Copenhell.