Leder

Ny hollandsk dom understreger endnu en gang problemet i at sende syrere tilbage til Damaskus

Holland har ikke længere tillid til, at Danmark som en selvfølgelighed vil behandle flygtninge ordentligt
Syriske flygtninge venter på afklaring i en uformel teltlejr ved Zahle Bekaa-dalen i Libanon ti kilometer syd for grænsen til Syrien.

Syriske flygtninge venter på afklaring i en uformel teltlejr ved Zahle Bekaa-dalen i Libanon ti kilometer syd for grænsen til Syrien.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Indland
22. juli 2022

For nylig traf Hollands øverste forvaltningsdomstol en afgørelse, som er yderst interessant i et dansk perspektiv.

I 25 år har EU’s medlemsstater og en række andre lande været en del af Dublin-forordningen. Den skal forhindre, at asylansøgere rejser fra land til land og søger om asyl flere steder, og den gør det muligt at sende en asylansøger, der er rejst fra et Dublin-land til et andet, tilbage til det første. Det kan ske mere eller mindre automatisk og uden individuel vurdering, fordi landene opererer ud fra et tillidsprincip om, at ansøgerens menneskerettigheder vil blive overholdt i det Dublin-land, hvor vedkommende oprindeligt har søgt asyl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

@ Nathalie Barrington Rosendahl

Tak for en god leder.

"Smag lige på den. En vestlig nabo, som vi på mange måder sammenligner os med, kan ikke uden videre sende syriske flygtninge til Danmark, fordi den ikke længere kan vide sig sikker om, at vi vil behandle dem ordentligt."

Det er jo det, som politikerne har satset på med tilbagesendelserne; at vores europæiske naboer så bare kan modtage flygtningene istedet, også dem, der nu flygter fra Danmark..!

Men når Danmark nu risikerer at blive smidt ud af Dublinaftalen, fordi vi ikke lever op til den, er det måske en smule for smart.

ingemaje lange, Lillian Larsen, Ole Svendsen, Marianne Rosenkvist , Christel Gruner-Olesen, Rolf Andersen, Jesper Sano Højdal, Marianne Jespersen, Carsten Munk, John Andersen, Per Klüver, Inge Lehmann, Gitte Loeyche, Sinne Lundgaard Rasmussen, Peter Beck-Lauritzen, Henny Granum, Ete Forchhammer , Henrik Plaschke, Inger Pedersen, Elise Berg, nanna Brendstrup, David Zennaro, Eric Mård, Holger Nielsen, Ib Gram-Jensen, Dorte Sørensen, erik pedersen, uffe hellum, Troels Ken Pedersen, Torben Skov og Alan Frederiksen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Næste skridt må være at EU ta’r problemet med den brudte tillid op og ser på hvorfor den er brudt? Med rette? Og hvad gør EU så?!?

Lena Bust Nielsen, Marianne Jespersen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Sinne Lundgaard Rasmussen, Peter Beck-Lauritzen og Henny Granum anbefalede denne kommentar
Henny Granum

Tak for at tage problemet med Socialdemokratiets "Syrien er sikkert" op. Det må været på tide, at EU ser på Danmarks behandling af syrere mht deres opholdstilladelser.

ingemaje lange, Ole Svendsen, Christel Gruner-Olesen, Jesper Sano Højdal, Peter Mikkelsen, Ete Forchhammer , Lena Bust Nielsen, Alan Frederiksen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Gitte Loeyche, Inger Pedersen, Sinne Lundgaard Rasmussen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Send socialdemokrater, forklædt som syrere, til Damaskus! - og se, hvor venligt Assad behandler "forrædere"! Eller, lav lige jeres hjemmearbejde ordentligt og opsøg hjemsendte syrer først, hvis I kan finde dem!

Lillian Larsen, Ole Svendsen, Arne Albatros Olsen, Ete Forchhammer , Lena Bust Nielsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Sinne Lundgaard Rasmussen anbefalede denne kommentar
Sinne Lundgaard Rasmussen

Tak til Information for denne artikel. Jeg ville stadig ønske, at I gravede dybere...

ingemaje lange, Christel Gruner-Olesen, Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , Lena Bust Nielsen, Leif Høybye, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Gitte Loeyche og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

Det er dybt tragisk, at det er kommet så vidt.

Christel Gruner-Olesen, Carsten Munk, Arne Albatros Olsen, Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er ikke kun Socialdemokratiet, der vil fedte flygtninge af på vores nabolande.

Husk på, hvordan den tidligere regering med Lars Løkke Rasmussen i spidsen og Dansk Folkeparti med taktstokken på sidelinjen lavede det famøse 'paradigmeskifte', så alle flygtninge som udgangspunkt kun kunne få midlertidigt ophold.

Det er på grund af den lov, at S har kunnet lave deres fiksfakserier..

Men tag endelig ikke fejl; de blå er fuldstændig med på idéen.

Lillian Larsen, Ole Svendsen, Christel Gruner-Olesen, Carsten Munk, erik pedersen, Peter Mikkelsen, Arne Albatros Olsen, Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , Lena Bust Nielsen, Inger Pedersen og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar