Leder

Ulovlig aflytning af indsattes advokater druknede i minkkommissionens rapport

Justitsministeriet timede offentliggørelsen af en undersøgelse af ulovlig aflytning af indsattes telefonsamtaler med advokater, så den kom samme dag, som Minkkommissionen afleverede sin beretning
En række telefonsamtaler mellem indsatte og deres advokater eller bistandsværger er blevet optaget, selvom det er ulovligt. Justitsminister Mattias Tesfaye kalder det »kritisabelt og beklageligt«.

En række telefonsamtaler mellem indsatte og deres advokater eller bistandsværger er blevet optaget, selvom det er ulovligt. Justitsminister Mattias Tesfaye kalder det »kritisabelt og beklageligt«.

Sille Veilmark

Indland
5. juli 2022

Mens offentlighedens opmærksomhed torsdag den 30. juni var rettet mod den beretning, som Minkkommissionen skulle aflevere til Folketinget, benyttede Kriminalforsorgen og Justitsministeriet formiddagen til at offentliggøre en skidt sag – nemlig en undersøgelse af ulovlig optagelse og aflytning af telefonsamtaler mellem indsatte og deres advokater eller bistandsværger – selv om undersøgelsen var færdig en uge tidligere. På engelsk kaldes det Take out the Trash Day, når ubehagelige nyheder først slippes ud, mens alle er optaget af noget andet. Sandt er det i hvert fald, at Kriminalforsorgens undersøgelse af de begåede ulovligheder ikke fik meget offentlig opmærksomhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Simonsen

Er det ikke børnelærdom i spindoktorfaget?

Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Tak for den leder - godt at Ulrik Dahlin nu skriver en leder om det - håber at det kan give stødet til at få orden i sagen.

PS: Det er fortvivlende hvor meget der ikke er i orden - både statsligt, regions mæssig og kommunalt.

Ole Svendsen, Jan Nielsen, Eva Schwanenflügel, Jette Kjældgaard, ingemaje lange, Torben Skov, David Zennaro, Bjarne Andersen, uffe hellum og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Det fortvivlende er jo at ofrene ikke med det samme har fået fri proces til erstatning for eventuelle skader.

Hvis ulovligt materiale har været anvendt i en retssag, må forbryderen jo naturligvis være erstatningspligtig, helt på linje med enhver anden ulovlig frihedsberøvelse.

Hvis forbryderen ikke har personlig formue, og ikke kan forventes at have væsentlig indtægt fremover, når de aldrig igen kan ansættes i det offentlige eller arbejde for firmaer med kontrakt med det offentlige, så må forvaltningen jo betale, hvad der mangler. Det kan medføre midlertidig nedskæring af personale uden kompensation, men det mindst skadelige er sikkert annullering af pensionsordninger.

Det lyder hårdt, men det er altså et angreb på forsvarsløse, frihedsberøvede borgere.

Næsten på linje med overgreb imod flygtninge.

Mange af forbryderne har sikkert en komplet vanvittig ide om, at de bare "sparede tid" ved at stjæle information fra ofrene. Men jeg kan jo også "spare tid", hvis jeg hapser nogle bundter pengesedler i banken, i stedet for at vente på at min arbejdsgiver overfører pengene. Meget nemmere!

Hvis nogen mener, at det er OK at stjæle information, vil jeg gerne invitere dem med til næste poker-aften. Det bliver sjovt! Tag MASSER af penge med, tak!

Aase Rønhede

Alias Søren R.

"... håber at det kan give stødet til at få orden i sagen."
Det er et lønligt håb. Den praksis er skabt af Tony Blair, den vel nok førende politiske ødelægger de sidste 30 år, og er så indarbejdet og opportun, at magthavere fortsat vil benytte den.
Når den benyttes af embedsmænd eller politikere burde det få konsekvenser for den pågældende, men det er nok også et lønligt håb.

Henning Kjær

Hvis der kommer for mange nyheder en dag, nyheder som medier dårligt hat tid til at behandle, så skal I bare gøre som foreslået af højt uddannede jurister i minkkommisionen. Tag en læsepause! så går det alt sammen.
For det er vel ikke sådan at myndigheder skal tage hensyn til mediernes arbejdsbelastning.
Ironi kan forekomme.

Torben Siersbæk

@Aase Rønhede - 05. juli, 2022 - 13:57 - Alias Søren R.

"Den praksis er skabt af Tony Blair, den vel nok førende politiske ødelægger de sidste 30 år, og er så indarbejdet og opportun, at magthavere fortsat vil benytte den."

Desværre har din rygmarvsreaktion forkert adresse.....

"Long before Rahm Emanuel used this expression during the great recession of 2008, Sir Winston Churchill is credited with first saying, “Never let a good crisis go to waste.” He said it in the mid-1940s as we were approaching the end of World War ll."

Altid godt at checke sine citater ;-)

Torben Siersbæk

Undskyld!

Jeg glemte at angive kilden. Jeg citerer fra https://kloudlearn.medium.com/never-waste-a-good-crisis-8018c7d93e17