Leder

EM i kvindefodbold viste, at der endelig er tegn på ligestilling i verdens mest populære sport

Søndagens finale slog tilskuerrekorden for EM. Og det danske landshold var for første gang afsted på vilkår, der minder om mændenes. Men DBU forskelsbehandler stadig de to landshold økonomisk. Der er brug for at investere i kvindefodbold, hvis det skal tiltrække flere talenter og fans
England kunne søndag kalde sig for europamestre i kvindefodbold.

England kunne søndag kalde sig for europamestre i kvindefodbold.

Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

Indland
2. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Med en scoring i overtid til 2-1 kunne England søndag kalde sig for europamestre i kvindefodbold. »It’s coming home,« lød det, da landsholdet dansende og skrålende afbrød den efterfølgende pressekonference. Sejrsrusen var til at tage og føle på.

Finalen slog med 87.192 tilskuere tilskuerrekorden for et EM. Faktisk har de tre kampe i europæisk fodbold i år med flest tilskuere alle været spillet af kvinder.

Det var svært at forestille sig det scenarie for bare få år siden. Det siger noget om hvilken glædelig – og tiltrængt – udvikling, professionel kvindefodbold undergår i øjeblikket. Vi ser endelig tegn på ligestilling i verdens mest populære sport. Også i Danmark.

Her blev alle kvindelandsholdets slutrundekampe vist i bedste sendetid delt mellem DR og TV 2. Dansk Boldspil Union (DBU) havde for første gang ansat analytikere og assistenttrænere på fuldtid. Ligesom kvinderne både boede og rejste under bedre forhold og havde egen kok med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torsten Jacobsen

Gad vide hvad Bill Burr har at sige om det? ;)

https://www.youtube.com/watch?v=FlVYBixQNQ0

Investeringer, talenter og fans - det lyder som en sund kultur på en planet, som mest af alt har brug for en skrap reduktion af menneskelig aktivitet og konsum.

Ligestilling på fodboldområdet er dog, for mange, en udmærket præmie at hænge på væggen - så glemmer man lidt lettere den kraftigt stigende ulighed i vor yndige andedam.

Rolf Andersen og Steffen Rahdoust Boeskov anbefalede denne kommentar
Thomas Jørgensen

Jeg hilser ligestilling velkommen men der mangler en masse piger på tribune da det er mest mænd der fast følger et hold og køber deres trøjer. i klub fodbold kan et skifte med en høj profil skaffe flere penge end selve købet som er astronomiske . Vi skal hellere ikke glemme at international fodbold er dybt korrupte