Leder

Fornyet dialog mellem Iran og Saudi-Arabien er bedre end ballade

Uanset om det lykkes at genetablere atomaftalen med Iran, er der udsigt til afspænding i Den Persiske Golf
Selv om Irans konservative præsident, Ebrahim Raisi, vil have FN’s atomvagthund, IAEA, til at droppe en tre år lang efterforskning – ellers er atomaftalen død – er der udsigt til mere ro i regionen, efter Iran og Saudi-Arabien er gået i dialog.

Selv om Irans konservative præsident, Ebrahim Raisi, vil have FN’s atomvagthund, IAEA, til at droppe en tre år lang efterforskning – ellers er atomaftalen død – er der udsigt til mere ro i regionen, efter Iran og Saudi-Arabien er gået i dialog.

Handout/Ritzau Scanpix

Indland
30. august 2022

Bedst som alle rapporter pegede på en snarlig genoptagelse af den kuldsejlede atomaftale mellem – i realiteten – Iran og USA, melder den konservative præsident, Ebrahim Raisi, følgende: Medmindre FN’s atomvagthund, IAEA, dropper en tre år lang efterforskning af uran fundet på anlæg, som Iran har undladt at oplyse om, er fornyelse af atomaftalen udelukket.

Bum! Det Hvide Hus har forsikret IAEA om, at USA ikke vil blande sig i efterforskningen, der peger hen mod et hemmeligt iransk atomvåbenprogram.

Går atomaftalen i ged, netop som den så ud til at blive genoptaget, vil det påvirke den proces mod normalisering af Irans relationer til de arabiske Golf-stater, der blev afbrudt efter saudiernes henrettelse af den shiitiske præst Nimr al-Nimr i 2016 og forværret med det droneangreb i september 2019, der satte en stopper for halvdelen af Saudi-Arabiens olieproduktion.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Folke Knudsen

@Lasse Ellegaard

Helt uenig i dine konkusioner. Iran med præstestyret er den største terrortrussel mod Mellemøstens eneste fungerende demokratiske stat Israel.

Præstestyret har som ideologisk program af udslette Israel og dermed udslette den stat, som var og er Jødernes Helle i urolige tider. Jøderne ved hvorledes venstre radikale islamistiske og højreradikale kræfter hele tiden arbejder på at vække antisemitismen til live igen i alle mulige dele af Verden. Her er Iran en af de største sponsorer af de terrorbevægelser, som vil ødelægge Israel.

Præsident Biden og førhen Barrack Obama har ført en forfejlet politik i såvel Syrien, Irak som overfor Iran. Eftergivenhed overfor diktaturer styret af Rusland og dernæst af Iran. Det er en eftergivenhed, som ledte til den syriske demokratiske bevægelses undergang i borgerkrigen og som førte til Rusland ubetingede sejr genindsættelsen af Assads grusomme diktatur i ruinen af Syrien, der i dag ikke kan betegnes som en sammenhængende nation. Irak ligeså splittet i tusinde stykker efter årtiers amerikansk tilstedeværelse oven på den forfejlet Irak krig i år 2003.

og nu forsøget på at forhandle sig til rette med et middelalderregime et præstestyre med gode forbindelser til Moskva så regimet kan få lov til at bevare de A-kraftværker, der skal gøre Iran til den næste atomvåbenbærende nation.

Nej der er mange ting som USA i øjeblikket gør helt galt. Det er ikke troværdigt at udnævne sig selv til et demokratiets fyrtårn for dernæst at hellige sig en forståelse med et grusomt terrorregime i Iran, der repræsenterer alt det, som ikke er frihed og demokrati.

Lasse Ellegaards venstreorienteret baggrund lader sig ikke fornægte i denne konstruerede og falske forestilling om, at Iran og Mellemøsten er på vej mod afspænding. Det modsatte er tilfældet.

Om igen Lasse Ellegaard.

VH
KFK

Kim Folke Knudsen

@Benjamin Netanyahu, Israel

FOX NEWS konsekvenserne af at indgå en aftale med Iran om Kernevåben.

Joe Biden og Demokraternes falliterklæring.

De solgte Afghanistan for et år siden ved at flygte ud af landet på kaotisk vis.

Nu forærer de Præstestyret i Iran muligheden for at udvikle Kernevåben.

Demokraterne og Præsident Joe Biden gør ikke nok for at holde Ukraine intakt som en fri og demokratisk nation.

1938 gentager demokratierne bøjer sig for diktaturerne.

Stikker hovedet i busken som strudsen og håber at faren driver over.

Det gør den ikke.

https://www.youtube.com/watch?v=Tey5qEth4oA

VH
KFK

Kim Folke Knudsen, Din zionistiske baggrund fornægter sig heller ikke.
Israel har reelt været igang med at udslette Palæstina og palæstinenserne allerede før 48 med den mest grumme og modbydelige metoder.
Israel bidrager i høj grad til ustabiliteten i Mellemøsten og er af gode grunde hadet af befolkningen dér.
Det tror jeg godt du ved.
Og hvis ikke, så læs Illa Pappe, Den Etniske Udrensning af Palæstina.
Og se gerne mange af Miko Peleds youtuben.

Information er den eneste avis, der beskriver problemerne med Israel redeligt.
De andre er fedet ind i den der angst for at blive beskyldt antisemitisme.

Torben K L Jensen, Flemming Berger, Anders Graae, David Zennaro, Kim Jensen, Jeppe Lyngsø Bundgaard og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar