Leder

Marcus Knuth lyder pludselig mere human end socialdemokraterne

På årsdagen for Kabuls fald fremstår Socialdemokratiet som hardlinere sammenlignet med De Konservative, når det gælder fremtiden for de afghanere, der blev hasteevakueret til Danmark
De Konservatives udlændingeordfører Marcus Knuth har skiftet standpunkt og mener, at vi skylder at forlænge de evakuerede afghaneres midlertidige opholdstilladelse. Det afviser Socialdemokratiets ordfører, Kasper Sand Kjær, imidlertid pure.

De Konservatives udlændingeordfører Marcus Knuth har skiftet standpunkt og mener, at vi skylder at forlænge de evakuerede afghaneres midlertidige opholdstilladelse. Det afviser Socialdemokratiets ordfører, Kasper Sand Kjær, imidlertid pure.

Ida Marie Odgaard

Indland
17. august 2022

Man skal høre meget, før ørerne falder af, siger man. I onsdagens P1 Morgen kunne man således høre, hvordan den konservative udlændingeordfører, Marcus Knuth, lød mere human og flygtningevenlig end den socialdemokratiske ordfører, Kasper Sand Kjær.

De to diskuterede et forslag om at forlænge den særlov, som et bredt folketingsflertal vedtog i oktober sidste år om at give midlertidig opholdstilladelse til afghanere, der – som det dengang blev formuleret i en politisk aftale mellem ni partier – havde »stået side om side med Danmark« enten som tolke for danske soldater eller ansatte på ambassaden i Kabul. Evakueringen, den politiske aftale og særloven omfattede også afghanernes familiemedlemmer samt ngo-ansatte.

De til Danmark evakuerede godt 1.000 afghanere fik som følge af særloven mulighed for undervisning, uddannelse og arbejde. Særloven åbnede også for, at de evakuerede efterfølgende kunne søge asyl og – for så vidt som de kunne dokumentere at være personligt forfulgte af Taleban – dermed opnå almindelig beskyttelse som flygtning i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Det kan kun gå for langsomt med at få den særlov forlænget

Erik Tvedt, Erik Karlsen, Viggo Okholm, Arne Albatros Olsen, Frederik Schwane, Gitte Loeyche, Svend-Erik Runberg, Mads Berg, Steffen Gliese, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Den socialdemokratiske ordfører, Kasper Sand Kjær, føjer spot til skade
ved at henvise de afghanske flygtninge til at "søge ophold efter de
forskellige jobmuligheder, som de kan anvende, såfremt de har fået
et arbejde og derigennem en løn på mindst 448.000 kroner om året."

Kun et fåtal af de omhandlede afghanere vil kunne indtjene en hyre
på det niveau efter kun 2 år i det nye land.

Jens Christensen, nanna Brendstrup, Gitte Loeyche, Malcolm McGugan, Karen Møller Grothe, Inger Pedersen, Ruth Sørensen, Steffen Gliese, Leanette Nathalia Chresta Jensen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og uffe hellum anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

De afghanske familier der kom til Danmark, fik med en hastevedtaget særlov kun ophold i maksimalt to år i Danmark.

Imens har andre lande som for eksempel Storbritannien, Norge, Sverige og Finland givet afghanske flygtninge længerevarende eller permanent ophold.

I Danmark er man også igen begyndt at gøre klar til at tvangsdeportere afghanske flygtninge, der får afslag på asyl.
Det sker, hvis man ikke kan dokumentere personlig forfølgelse, eller at der er krig i landet.

Alle andre hensyn ses der gennem fingre med, på trods af anbefalinger fra EU, FN og organisationer som rapporterer om krænkelser af menneskerettighederne i Afghanistan.

"Efter at have berostillet behandlingen af sager vedrørende afghanske statsborgere, som følge af Talibans magtovertagelse, har Flygtningenævnet i februar genoptaget behandlingen af sagerne og i den forbindelse stadfæstet de danske myndigheders første afslag på asyl til en afghansk statsborger. Flygtningenævnet har også afgjort, at Danmark nu kan tvangsudsende den pågældende borger til Afghanistan."

https://amnesty.dk/amnesty-mener-danmark-boer-ikke-hjemsende-mennesker-t...

Det er næsten fuldstændig umuligt for afghanske flygtninge at få opholdstilladelse i Danmark, selvom flere har været her i omtrent en dekade:

https://www.tvmidtvest.dk/krig-i-ukraine/flygtninge-bliver-forskelsbehan...

Der er uhyggelig forskelsbehandling af flygtninge, alt efter hvor man kommer fra.
Og det er ynkeligt og under al kritik, at regeringen ikke engang vil forlænge særloven for dem, der hjalp Danmark i Afghanistan, og beviseligt har reddet livet på danske soldater.

Heldigvis tegner der sig et flertal udenom regeringen, DF og Nye Borgerlige til at forlænge særloven:

"Ligesom De Konservative er Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, indstillet på, at særloven skal forlænges. Det skal gælde, så længe Taliban er ved magten, siger han til Jyllands-Posten.

Også SF, De Radikale og Enhedslisten vil lade afghanere blive længere end de to år, der er aftalt. Det oplyser partierne til avisen."

https://tidende.dk/ind-og-udland/erhverv-politik/flertal-vil-lade-evakue...

Christina Laugesen, Jens Christensen, Arne Albatros Olsen, Frederik Schwane, nanna Brendstrup, Gitte Loeyche, Helle Krag Rasmussen, Svend-Erik Runberg, Lillian Larsen, Inger Pedersen, Ervin Lazar, Torben Lindegaard, Steffen Gliese, Leanette Nathalia Chresta Jensen, erik pedersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Hvis er flertal er eninge om at loven skal forlænges, hvad er så problemet?

jens christian jacobsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jacob Nielsen

Regeringen skal forvalte loven. Så hvis regeringen (eller et alternativt flertal i Folketinget) vil noget andet end Kasper Sand Kjær gør opmærksom på, må de(n) fremsætte et nyt lovforslag. Omvendt skal Marcus Knuth føre politik, også for selv at blive genvalgt, helst med så mange stemmer som muligt.

Snot for sig og skæg for sig.

Steffen Gliese

Det er et problem, at vi går som katten om den varme grød i flygtningespørgsmålet.
Det er efterhånden blevet kompliceret på så mange planer - især af vores egen aktivistiske udenrigspolitik, som blot er en del af den onde arv fra Anders Fogh Rasmussen. Havde vi dengang været med i EUs forsvarsdimension, kunne og ville vi i lighed med flertallet af lande have undslået os.
Dog er Afghanistan jo en anden sag, aktionen var FN-sanktioneret (både Rusland og Kina har også ubehagelige erfaringer fra det område af verden) efter angrebet på World Trade Center.
Man kan imidlertid ikke andet end se en linje i mange års tænkning om indvandring til Danmark i den førte politik: vi er ikke et land, der i nyere tid har befattet os med imperialisme (når undtages Grønland), og vi vedtog i 1973 et indvandringsstop.
For mange danskere er 'den nye verden' den, der ligger åben for permanent bosættelse, og for dem, der har den holdning, vil det være indlysende og rigtigt, at de undsatte afghanere bevæger sig derhen.
Det er bare ikke dét, man skal kaste sit blik på, hvis man er bange for den danske kultur! Det er imod USA og de alt andet end progressive påvirkninger af vores kultur og levemåde, der importeres derfra.
Det gælder iøvrigt i høj grad den negative side af adfærden hos de utilpassede af vore unge ikke-vestlige efterkommere: det er jo ikke Mellemøsten, men et racedelt liberalistisk USA, de efterligner.

erik pedersen, Lillian Larsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

@ Søren Kristensen.
..."- hvad er så problemet?"
Svar: At få det gjort!

Steffen Gliese, erik pedersen, Gitte Loeyche og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Hvorfor mener du så ikke at loven bare forlænges, Søren Kristensen?