Leder

Det er næsten komisk, at De Radikale vil hjælpe velfærdspersonalet ved at forringe dets pensionsvilkår

De Radikale vil løse manglen på hænder i den offentlige sektor ved at afskaffe efterlønnen helt. Det vil nemlig betyde, at ældre sygeplejersker, pædagoger og SOSU’er må blive længere tid i arbejde for at hjælpe deres yngre kolleger. Det er en forsimplet måde at gribe velfærdskrisen an på
Hovedmotoren i De Radikales 2030-plan er at afskaffe efterlønnen. Men det er næsten komisk, at partiet forsøger at få afskaffelsen af efterlønnen til at handle om at ’hjælpe’ velfærdspersonalet i betragtning af, at det, de først og fremmest vil gøre, er at forringe deres vilkår, skriver Laura Friis Wang i denne leder.

Hovedmotoren i De Radikales 2030-plan er at afskaffe efterlønnen. Men det er næsten komisk, at partiet forsøger at få afskaffelsen af efterlønnen til at handle om at ’hjælpe’ velfærdspersonalet i betragtning af, at det, de først og fremmest vil gøre, er at forringe deres vilkår, skriver Laura Friis Wang i denne leder.

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Indland
13. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

De Radikale gør klar til folketingsvalg og har i denne uge fremlagt en storstilet plan for Danmark frem mod 2030, hvor partiet opfordrer til, at der skal tænkes nyt.

Der er dog ikke meget nyskabende politik at finde i De Radikales plan. Faktisk lyder det som en gentagelse af partiets mærkesager de seneste mange år.

Lad os begynde med efterlønnen. Den vil De Radikale afskaffe helt. Det er ikke ligefrem en overraskelse. Allerede tilbage i 2011, da partiet var med til at gennemføre Tilbagetrækningsreformen, som forringede efterlønnen markant, ønskede partiet en fuldstændig afskaffelse. Partiet vil også sænke indkomstskatten i både bunden og toppen – det er ligeledes en radikal cirkushest, der har været i manegen tidligere.

Meningen med det hele er heller ikke ny: Det handler om at øge arbejdsudbuddet. Arbejdsudbud er nærmest blevet synonym for De Radikale, for ifølge partiet er et højere arbejdsudbud næsten altid løsningen på de store samfundsudfordringer.

Det er det også nu.

»Der skal leveres mennesker til økonomien,« som partileder Sofie Carsten Nielsen sagde på pressemødet i denne uge. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Theodor Lindholm

I hovedstadsområdet er 100.000 vis af boligejere gennem de seneste 15 år blevet så styrtende rige, at de slet slet ikke behøver at arbejde. Et eks. en en større villa på Amalievej på Frederiksberg. Den blev solgt i 1995 for knap 2.800.000 kr.. i 2020 blev den solgt for 51.000.000 kr.. Det giver en skattefri gevinst på intet mindre end 1.928.000 om året.

Den tidligere borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen fra de ordentlige Det Konservative Folkeparti scorede omkring 9.000.000 kr. for et par år siden ved at eje en stor lejlighed på Frederiksberg et par år for herefter at sælge den med enorm skattefri gevinst til følge. Uden nogen sinde at have boet i den. Han behøver vist heller ikke nødvendigvis at se sig om efter et arbejde lige med det samme. Den blev solgt igen fordi Simon Aggesen og sin familie alligevel syntes den var for stor. Den begrundelse gjorde han undslap for at betale skat af de hurtigt og nemt indkasserede penge.

Den slags numre kan en SOSU medhjælper vist ikke tage del i. Dertil mangler start kapitalen. Tænk at gå op i en bank og låne måske 5.000.000 kr. for at købe en lejlighed på Frederiksberg for herefter at sælge den et par år efter for 14.000.000 millioner kr.. Op i banken og aflevere de 5.000.000 kr. + renter og sig tak for lån og så ellers holde ferie syd på resten af sine dage. Hvilken SOSU medhjælper ville ikke gerne have sådanne muligheder.

Per Selmer, Mogens Holme, Inge Nielsen, uffe hellum, kjeld jensen, Claus Simon Nielsen, Per Kortegaard, Anne Svendsen, Jacob Nielsen, Mette Bulloch, Tina Peirano, Inger Pedersen, Torben K L Jensen, Inger Jensen, Morten Jensen, Sonja Rosdahl, Else Mortensen, Karen Møller Grothe, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Ole Olesen, Jeanette Jensen, P.G. Olsen, Holger Nielsen, Marianne Jespersen, Bente Kølle, David Zennaro, Bjørn Pedersen, Ruth Sørensen, Helle Brøcker, Rolf Andersen, Hans Larsen, Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Martin Christensen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Kim Jensen, Uffe Gammelby og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

De Radikales vælgere er overvejende veltjenende akademikere fra hæve/sænkebords segmentet. De tjener alligevel mere end nok til at sende sig selv på tidlig pension.

Per Selmer, Mogens Holme, Inge Nielsen, kjeld jensen, Per Kortegaard, Dan Mouritzsen, Jacob Nielsen, Ole Henriksen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Ole Olesen, Holger Nielsen, Ruth Sørensen, erik pedersen, Alvin Jensen, Henning Kjær, Poul Anker Juul, Kim Jensen, Uffe Gammelby og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

Det sjove er så, at de mennesker som nu vil stemme på Inger Støjbergs DanmarksDemokrater fordi de er trætte af de fine saloner i hovedstaden netop hjælper De Radikale med at gennem fører deres asociale politik, som netop vil ramme DanmarksDemokraters vælgere aller hårdest, ved at sende blå blok ind i statsministeriet til efteråret.

Og så er det endegyldigt slut med det sjove for netop DanmarksDemokraternes vælgere med en pensionsudsigt på 75 år. Og det sandsynligvis uden folkepension, men udelukkende hvad deres lave lønninger har givet i arbejdsmarkedspension.

Mogens Holme, Inge Nielsen, uffe hellum, kjeld jensen, Per Christiansen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Ole Olesen, Holger Nielsen, Marianne Jespersen, Mads Troest, Uffe Gammelby og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

Erstat SU med voksenløn til alle over 25 år på uddannelserne til sygeplejeske, pædagog, lærer, socialrådgiver og SOSU medhjælper og assistent. Så bliver de ledige pladser lyn hurtigt fyldt op. Det er en økonomisk win/win situationen både for det danske samfund som dem der tager uddannelsen.

Inge Nielsen, Jane Jensen, Inger Jensen, Sonja Rosdahl, Carsten Bjerre, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, fin egenfeldt, Holger Nielsen, Marianne Jespersen, Helle Brøcker, Steffen Gliese og Uffe Gammelby anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Konklusion få de radikale under spærregrænsen, stemmer ikke på dem !

Inge Nielsen, kjeld jensen, Jacob Nielsen, Ole Henriksen, Susanne Kaspersen, Ole Olesen, Holger Nielsen, Marianne Jespersen, erik pedersen, Alvin Jensen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lyngsø Bundgaard

På SOSU udd. får unge under 25 elevløn svarende til lidt over ti tusind pr. måned. Dem over 25 får voksenelevlø svarende til omkring 19.000 kr pr måned, Jeppe Theodor Lindholm.
Sådan har det været i mange år, og det har ikke afhjulpet rekruteringproblemerne.

ingemaje lange, uffe hellum, Inge Lehmann og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

Socialdemokratiet har været Danmarks største parti i generationer. Og det er ikke uden grund. Ingen, slet ingen, når den Socialdemokratiske bevægelse bare til sokkeholderne.

De partier nedgør Socialdemokratiet, det vil sige alle andre, har aldrig haft samme vælger. Slet ikke. De fleste kommer sjældent over 10%. Mange ligger langt under 10%.

Socialdemokratiet er omdrejningspunktet i det danske samfund. Og det vil det altid være. Den historie er ikke slut. For den slutter aldrig. For Socialdemokratiet er retfærdighedens politik.

Jeppe Theodor Lindholm

Jeppe Lyngsø Bundgaard, kun hvis kommunen tilbyder en elevplads under de forhold. Og for resten gælder det ikke. Her er det kun SU at leve af. Og hvem over 25 år kan lige leve af det?

Desuden er en voksen elevløn i andre brancher knap 22.000 kr.. Mindst.

Inge Nielsen, Inger Jensen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

Danmark har A L D R I G været rigere end nu. Så penge til velfærd er der rigeligt af. de er bare blevet forkert prioriteret gennem de seneste 20 år gennem uhørt grådighed og egoisme. Og så er det de rigeste, som gennem deres absurde forbrug, uden sammenligning, skaber den største grad af forurening. 1 % af de rigeste er således ansvarlig for 50% af forureningen, som fører verden direkte ud i en klimakatastrofe.

Så den radikale 2030 plan er ikke redningen,. Den medvirker derimod til at fortsætte kursen mod katastrofen. Der var heller ingen, som fattede ødelæggelserne Hitler stod for før det var for sent. Det gentager sig nu igen. Sikkert som så mange gange før i historien.

Vi er kun mennesker. Og det kan vi trods alt ikke gøre for.

Mogens Holme, Jacob Nielsen, Inger Jensen, Inger Pedersen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

De Radikale vil tvinge udsatte mennesker til at arbejde selv om de ikke kan. Og det udelukkende så deres egne vælger kan fortsætte med at køre skrivebordet op og ned med en cafe latte på.

Fuck de hårdt prøvede mennesker. Bare der er latte på kanden på kontoret. Glemmer A L D R I G Mortens Østergaards udfald mod syge og ledige, som han tiltalte med ord jeg ikke vil nævne her.

De Radikale er skide ligeglade med almindelige menneskers livsvilkår så længe de kan fortsætte deres privilegerede liv. Det er det eneste deres politik går ud på. Intet andet.

Mogens Holme, Inge Nielsen, Dan Mouritzsen, Jacob Nielsen, Inger Jensen, Kim Houmøller, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Ole Olesen, Holger Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

De Radikale vil gerne fremstå som progressive. men i virkeligheden er de forrædere mod menneskeligheden.

Inge Nielsen, Inge Lehmann, Holger Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Jeppe
Det ville være mere sandt at sige at de radikales plan er at pisse i bukserne for at hulde varmen.

Inge Nielsen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Carsten Munk, Holger Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Ole Busk Laursen anbefalede denne kommentar
Kirsten Harling

Ja, men ikke kun komisk, snarere en illustration af, hvor ringe et kendskab RV har til de kvindedominerede fag på det offentlige arbejdsmarked. Et endnu større farvel til det store vælgersegment. Politisk kan man på ChrBorg forsøge alverdens hokus- pokus, men hvis ikke løn og arbejdsvilkår forbedres markant, vil fastholdelse og rekruttering blot forværres. Forstå det nu !

Mogens Holme, Inge Nielsen, Morten Jensen, Jane Jensen, Jacob Nielsen, Inger Pedersen, Steffen Gliese, Frederik Schwane, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Jeppe Lyngsø Bundgaard, Ole Olesen, fin egenfeldt, Holger Nielsen og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Der skal leveres mennesker til økonomien,« som partileder Sofie Carsten Nielsen sagde

Nåmmen så ved man jo også hvor hun står.

ingemaje lange, Mogens Holme, Inge Nielsen, Morten Jensen, Jacob Nielsen, Lillian Larsen, Inger Jensen, Inger Pedersen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, P.G. Olsen, Holger Nielsen og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar
Frederik Schwane

Jeppe Theodor Lindholm
" Og hvem over 25 år kan lige leve af det?"

Hvem under 25 år kan leve af det?

fin egenfeldt

Tankevækkende at den banale markedsmekanisme på arbejdsmarkedet ikke forstås. Hvem vil vælge et hårdt, lavtlønnet, nedvurderet job hvis man kan finde noget andet eller slippe. Derfor falder tilgangen til "varmehænder, omsorg etc. job". Logik for burhøns. Så skal de svageste tvinges/piskes. Ingen efterløn, lavere støtte og ydelse mv. mv. Er det virkelig kun de der er bedst stillede der skal "tvinges/fristes" med en gulerød: Lavere marginalskat, højere løn, arbejdsfri gevinster, ingen formueskat, lavere arveskat etc.

Er de såkaldt ansvarlige rigtig kloge? Er de bare grådige? Er de blinde?

ingemaje lange, Mogens Holme, Inge Nielsen, Jane Jensen, Jacob Nielsen, Lillian Larsen, Inger Jensen, Ole Henriksen, Morten Jensen, Lise Lotte Rahbek, Inger Pedersen, Carsten Munk, Steffen Gliese, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lyngsø Bundgaard

Jeg har intet imod at indføre elev/voksenelev løn under uddannelse til de andre fag, du omtaler. Jeg påpeger bare, at det ikke har hjulpet meget på SOSU udd. I forhold til antal, der søger.

Jeg tro, der skal en mere gennemgribende ændring i arbejds- og lønforhold til efter endt uddannelse, hvor autonomi til den enkelte medarbejder, mindre dokumentation og færre handlingsplaner, så ressourcerne bruges ved borgeren, hvor de skaber værdi.
Faget skal tales op, og mange unge er mere end villige til at være på SU ydelse, hvis der i den anden ende venter et job, der er respekteret, god løn og arbejdsforhold.

Inge Nielsen, Inger Jensen, Carsten Bjerre, Susanne Kaspersen og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Carsten Thomsen

Hvornår stiller Information og andre journalister spørgsmålet:
Hvorfor er landet havnet i en situation, hvor ungdommen ikke ville uddanne sig inden for velværdsuddannelserne?
Hvorfor har det ændret sig så markant inden for de seneste 20 år?
Hvem har mon ansvaret for denne udvikling?

ingemaje lange, Mogens Holme, Inge Nielsen, Morten Jensen, Jane Jensen, Jacob Nielsen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Inger Pedersen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg tror, Fin Egenfeldt, at de faktisk er dumme. Deres fokus i tilværelsen beviser det.

Flemming Uldall

Genialt forslag. Men hvorfor stoppe der Sofie? Hvad med at hæve levealderen? Og med tilbagevirkende kraft, så der rigtigt kan komme folk i arbejde. Det må da være radikal politik.

ingemaje lange, Mogens Holme, Inge Nielsen, Jacob Nielsen, Lillian Larsen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Et er klart, hvis politikerne ikke snart holder ord og bruger tid og kræfter på, at forenkle de forvoksede inflationsramte love, regler og ulogiske kontrolopgaver, de har stået fadder til, vil der alene af den grund ikke være nok mennesker i de mindre årgange til andre opgaver.

Det er som om vores politikere har lavet en dyd ud af, blindt at tro på, at 2 plus 2 er fem og intet kan rykke dem ud af den vildfarelse.

Men så skal man huske på, at den førte politik i nu snart 3 årtier, uforandret konsekvent altid har forbedret rammerne med trickle up for erhvervslivet og dem med de høje indkomster. Kombineret med gavmild adgang til skattekrone til de samme.
Ligeledes blev og bliver de konstante forringelser i det offentlige beskrevet med eufemismer som reformer og effektiviseringer.
De offentlige ansatte beskrevet som dovne, ikke omstillingsparate og overbetalte.

Så den reelt førte politik er konsekvent, mens informationen til hovedparten af vælgerne er baseret på påtaget inkompetence og lovning på løsning af problemerne forårsaget af eufemismerne. Hvor glemsomheden og konsekvenserne altid er glemt af medierne i valgdækningen, hvor hovedfokus er konkurrencemomentet og hvem fører nu i menighedsmålingerne.

Sporadiske indslag, som dagens leder, er sjældne og bliver ikke fulgt op.

Derfor kan de Radikale blive ved med, at hive øgning af antal arbejdsløse som løsning ud af stalden og blive beskrevet som et ansvarligt regeringsdueligt parti.

Derfor kan Støjberg slippe afsted med ord som barnebrude om teenagere, københavnske saloner og jysk snusfornuft.

Derfor kan DF beskrive sig som parti for arbejdere, når de i flere årtier har støttet politik for de rige og forringelser for deres vælgere.

Derfor kan politikere, der stålfast går ind for markedskræfter, som udbud og efterspørgsel, blåøjet naivt slippe afsted med at sige, at de ikke forstår hvorfor der er mangel på sygeplejersker, lærere og sosu-medarbejdere.

Så reelt set, har den fjerde statsmagt afskaffet det oplyste demokrati.

Mogens Holme, Morten Jensen, Egon Stich, Jane Jensen, Jacob Nielsen, Lillian Larsen, Inger Jensen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Ebbe Overbye, Inger Pedersen, Carsten Munk og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Definitionen på sindsyge: At gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat."

- Albert Einstein

Carsten Munk, Inge Nielsen, Morten Jensen, Inge Lehmann, Egon Stich og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

Hvorfor hader De Radikale Venstre udsatte mennesker så voldsomt? Det har jeg svært ved at forstå.

Mogens Holme, Inge Nielsen, Inge Lehmann og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Jeppe, jeg tror ikke, at De Radikale hader. De Radikale er langt væk fra alting.

Carsten Munk, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

De radikales tro på markedskræfternes "usynlige hånd" nærmer sig ortodoksi.

Mogens Holme, Inge Nielsen, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

Jeg tror ikke, de radikale ligefrem hader udsatte mennesker.

Men at de er bange - meget bange - for at komme til at dele vilkår med dem.

Måske har de hørt bedsteforældrenes beretninger om husmænd og landarbejdere levevilkår fra dengang, DE var grundstammen i Radikale Venstre...
... eller læst om det?

Angst kan gøre meget ved idealer.

Og her kunne en rationel strategi meget vel være at sikre sig og sine.
- og lade empatien med udsatte mennesker flyve...

Eller også ER de efterhånden bare efter årtier i en akademisk verden og Kartoffelrækkerne blevet totalt socialt blinde?

Jeg meldte mig efter 40 år ud efter Vestagers "Jamen, det er jo bare sådan, det er..."

ingemaje lange, Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Jane Jensen, Jacob Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Jacob Nielsen

Det der er den største udfordring for det offentlige, er at velfærdsuddannelserne har været udsat for forringelser, samtidig med at der faktisk er penge nok til det som staten synes er vigtigt (vi har faktisk som samfund aldrig været rigere). Det er det der kan betegnes som en latterliggørelse af jobs som er fundamentet (og dermed vigtigt) for vores velfærdsmodel, men slet honoreres derefter. Der er dermed en forskel på hvad staten synes der er vigtigt, her og nu, og almindelige menneskers opfattelse af det samme. Hvilken borger synes ikke at sygeplejen, og folkeskoleområdet er meget vigtigt?

Og det handler ikke om udbud og efterspørgsel, for selvom at der er en stigende efterspørgsel på SOSUer indenfor især det kommunale område, så er lønnen slet ikke stigende i det omfang, som havde det været en faglært murer eller tømrer, blot indenfor det private.

Og det ved de unge mennesker godt. Med andre ord, vælg en velfærdsuddannelse og lev med at blive latterliggjort resten af dit arbejdsliv.

For du kan få nok så mange roser og tak af sundhedsministeren, pga. den flotte indsats under Coronakrisen, men lønnen dèn kan du glemme.

Mogens Holme, Inge Nielsen, Inge Lehmann, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Det er “fine” tanker fra de RV
Væk med efterlønnen.
For at øge arbejdsudbuddet ?
Måske de radikale har løsninger til hvorledes 55 + årlige for ikke at nævne 60 + årlige kommer i betragtning til jobs. Generelt.
Har RV et seriøst bud på dette, eller er efterlønnen “bare” til at give skattelettelser i toppen.
For skattelettelser i bunden, bliver nok ikke til så meget. Eller slet ikke, da det er for dyrt.
Udfasning af diesel biler, til el?
Sådan noget Københavner spind, men det kommer måske som en total overraskelse for RV at der bor mennesker udenfor stor København, som er afhængige af deres diesel bil, som ikke bare kan tage et offentligt transport middel. DER ER IKKE NOGET OFFENTLIGT TRANSPORT MIDDEL, der kan bruges til noget.
Deslige det er de færrest i udkants danmark der lige har råd til en “ny” elbil. Og ladestander i udkant danmark er der ikke flest af.
Primært fordi elnettet ikke er indrettet til flere el-ladestanderen.
Men sådanne banaliteter bekymrer ikke RV.

Jacob Nielsen, Inge Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Jane Jensen anbefalede denne kommentar

For de radikale er mennesket midlet og økonomien målet, for som Sofie Carsten siger skal der “flere mennesker ind i økonomien”.
“Herligt” udtryk :(

Mogens Holme, Inge Nielsen, Inge Lehmann, Inger Pedersen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Per Christiansen fossil skal ud ellers har vi om få generationer et klima, der ikke kan opretholde civilisationer.

Så er det fuldstændig ligegyldigt med politikere og hvad de står for. For vi vil slet ikke have infrastrukturen til valg mere og vil have meget større problemer at tage os af i dagligdagen.

F.eks. drikkevandet, hvor får man det fra når infrastrukturen er væk? Hvordan ved man, om der er giftstoffer i fra de forudgående årtiers forureninger?
Hvordan kontakter jeg andre mennesker, når der ikke er SoMe eller postvæsen?
Hvor får jeg behandling for skader og sygdomme, når sundhedsvæsenet og uddannelser ikke eksisterer mere?
Osv osv.

Fossilbiler slår ihjel gennem CO2, støj, udledning og partikelforurening. De skal udskiftes, der er ikke noget at rafle om. Det er en bunden opgave.

Den gennemsnitlige distance for pendlere i bil i Danmark pr dag er 40 km. Det kan de allerfleste elbiler klare.

De fleste bilejere i Danmark har egen bolig og dermed mulighed for at tanke hjemme hver dag.

Så for de fleste danskere er elbiler ikke noget problem.
Oveni er de billigere samlet set i forhold til fossilbiler, pga af lavere driftsomkostninger.

Der sker en rivende udvikling og øget udbud af elbilsmodeller.

Beskrivelse af biler i Ekstrabladet og Jyllandsposten er nu af nye elbilsmodeller.

Der er rigeligt med fossilbiler tilbage, der kan klare de resterende opgaver og hvor folk, der ikke kan lægge mange penge på engang, kan køre videre i brugtbiler, indtil forholdet skifter og der udbydes brugte elbiler i større antal.

Elbiler er ikke problemet, men de Radikales asociale førte politik.

Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar