Leder

Efter svindeldom: Det skal være langt mere risikabelt at være kunde hos svindlerne

En dom på fem års fængsel og 128 millioner kroner i bøde for svindel er en sejr for politi og anklagemyndighed. Men den organiserede, økonomiske kriminalitet vil formentlig fortsætte, så længe svindlernes kunder får lov til at gå fri
Lasse Boje Nielsen er politidirektør for Politiets nye enhed National enhed for Særlig Kriminalitet, NSK.

Lasse Boje Nielsen er politidirektør for Politiets nye enhed National enhed for Særlig Kriminalitet, NSK.

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Indland
5. august 2022

Onsdag faldt der dom i en sag om organiseret hvidvask for mere end 128 millioner kroner. Den anklagede mand tilstod, tog imod sin straf på fem års fængsel og 128 millioner kroner i bøde og accepterede, at politiet konfiskerede 7,5 kilo guld, store pengebeløb, dyre ure, smykker og designermøbler for flere hundrede tusinde kroner.

Mandens luksuriøse liv er ifølge hans egen tilståelse finansieret af et ’gebyr’, han har taget på to-tre procent per gang, når han har leveret kontanter til sine ’kunder’ i en omfattende svindelmaskine, hvis formål har været at hvidvaske omfattende beløb.

Bemærk ordet ’kunder’. Det dækker – igen ifølge mandens egen tilståelse – over små, tilsyneladende lovformelige firmaer, typisk håndværkere og transportfirmaer, der skal bruge kontanter til sort aflønning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kasper Pedersen

En katastrofe for vores tillidsfulde Danmark.

"1000 selskaber mangler på anklagebænken i kæmpesag om svindel
Her præsenterer de sagen mod 17 tiltalte mænd og tre selskaber.

- Man kan måske godt undre sig over, at A-selskaberne ikke er tiltalt, erkender hun.
- Forklaringen er ressourcer. Så skulle vi sidde med omkring 1000 tiltalte, og det kan vi på ingen måde håndtere, siger hun."

https://ekstrabladet.dk/dagsorden/slap-for-tiltale-i-stor-sag-saa-hvidva...

Bent Gregersen, Lone Hansen, Lars B. Jensen, Inge Lehmann, Mogens Holme, David Zennaro, Ove Junne, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Herligt, at Løkke Rasmussens regering fik "fjernet bøvlet" med at mindre virksomheders årsregnskaber skal revideres af en ekstern revisor. Hvorfor dog alt det besvær med risiko for, at revisionsrapporten påpeger ulovlige forhold som manglende indeholdelse af skat, ulovlige aktionærlån, hvidvask eller skattefri gaver til aktionærer eller nærtstående? Der er stadig masser af "bøvl" og gammeldags regulering, der kan afskaffes, hvis vi får en blå regering, især hvis Løkke og Støjberg får indflydelse. Lovløse og laden-stå-til. Er det det, danskerne har brug for?

Bent Gregersen, Martin Hansen, Dorte Andersen, Kim Houmøller, Torben Lindegaard, Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Inge Lehmann, Per Kortegaard, Torben Siersbæk, Inger Pedersen og Lone Hansen anbefalede denne kommentar