Leder

Hvidvask for 29 milliarder kroner burde have være stoppet langt tidligere

Det er adskillige år og adskillige milliarder kroner for sent, at Københavns Byret nu indleder en sag om hvidvask for 29,4 milliarder kroner. Daværende skatteminister Kristian Jensen (V) blev advaret om sagen allerede i 2008
Tirsdag den 20. september begynder en retssag om hvidvask for over 29 millarder kroner. Da sagen i 2008 blev afdækket i Ekstra Bladet, sagde den daværende skatteminister, Kristian Jensen, at »vi vil ikke medvirke til, at Danmark bruges på denne måde«.

Tirsdag den 20. september begynder en retssag om hvidvask for over 29 millarder kroner. Da sagen i 2008 blev afdækket i Ekstra Bladet, sagde den daværende skatteminister, Kristian Jensen, at »vi vil ikke medvirke til, at Danmark bruges på denne måde«.

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Indland
20. september 2022

29,4 milliarder kroner er immer væk en sjat.

Tirsdag tager Københavns Byret hul på sagen om hvidvask for det uhyrlige beløb. En herboende, litauisk mand og en dansk-russisk kvinde er tiltalt for hvidvask gennem en stribe danske kommanditselskaber. Tidligere er en litauisk kvinde idømt fire år og en måneds fængsel i samme sag. Hun skal efter endt afsoning udvises for bestandig.

Den kvinde, der nu skal for retten, har siddet varetægtsfængslet, siden hun blev udleveret fra Storbritannien til Danmark i slutningen af 2021. Hun er beskyttet af et navneforbud, efter hvilket det er ulovligt at komme med oplysninger, der kan identificere hende.

Med navneforbuddet mister offentligheden adgang til at gennemse sagens detaljer, men noget kan dog skrives, og det afslører et bekymrende langt forløb, hvor en skatteminister allerede for fjorten år siden blev direkte konfronteret med hvidvasken og advaret om sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Hvem var Krestian Jensen minister for? Danmark eller oligarkerne?

Jens Lysdal, Rasmus Kristiansen, Peter Krogh, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, erik jensen, Poul Søren Kjærsgaard, Holger Nielsen, Henrik Madsen, Lars Jensen, David Zennaro, Espen Bøgh og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar

Kristian Jensen var skatteminister af navn, og ikke af gavn.

- Bag meget i det årti stod Claus Hjort Frederiksen

Bjarne Tingkær, Jens Lysdal, Rasmus Kristiansen, Peter Krogh, Inge Lehmann, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, Inge Nielsen, erik jensen, Ervin Lazar, Poul Søren Kjærsgaard, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Holger Nielsen, Inger Pedersen, Torben Arendal, Henrik Madsen, Lars Jensen, Kim Houmøller, Jan August og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Martin Jacobsen

Det står mejslet i sten på Christiansborg: Her skal ingen stilles til ansvar.

Den sorte klub var i gang med at udføre Danmarkshistoriens største røveri. Tyve års bevidst nedbrydning af Skat medførte en total nedsmeltning. Baggrunden var at de rige, som sidder med magten her i landet, ikke ønskede at betale skat. Dekonstruktionen af Skat åbnede en ladeport for svindlere, bl.a. skattelysagen hvor staten mistede 12,8 mia. Essensen i at appellere til de grådige, gennem frivilighedsprincippet: Det var det som Kristian Jensen (V) indførte i Skat; virksomhederne kunne selv afgøre, hvor meget de syntes de ville betale i skat. Det var frivilighedsprincippet som var grunden til at Skat gik ned, samt naturligvis det at over halvdelen af medarbejderne blev fyret.

Daværende skatteminister Kristian Jensen (V) i 2007 fremlagde den nye indsatsstrategi for Skat med overskriften: Mindre kontrol, mere vejledning. "Det er forældet og gammeldags at tro, at man alene løser Skats opgaver med at få den rigtige skat ind, ved at ansætte flere kontrollanter. Jeg tror, man kommer meget længere ved at uddanne borgere og virksomheder i at betale deres skat, siger han". Link, Danmarks Radio: "Det er alt for nemt for virksomhederne at snyde i skat.

Danmarks Radio Nyheder skriver endvidere: "Skats egne tal viser, at de årligt kun kontrollerer tre procent af de virksomheder, der er i Danmark. Og ifølge Skats egen undersøgelse, er der fejl i skatten hos over halvdelen af virksomhederne i 2012. Hver tiende virksomhed snyder ifølge undersøgelsen bevidst. Groft sagt kan virksomheder i et eller andet omfang afregne, angive og betale det, de har lyst til".

"Flere medarbejdere, som DR Fakta har talt med, mener, at der er en direkte sammenhæng mellem de mange nedskæringer i Skat og den manglende kontrol af virksomhederne".

De værste røvere befinder sig i folketinget, diverse regeringer har stille og roligt skabt en nedbrydning af samfundets fællesbank Skat og er sluppet godt fra det, en nedbrydning som var nøje planlagt og udført. Tømningen er bestilt af nogle, der sidder langt bag skranken – i fine direktions- og bestyrelseslokaler, de har holdt århundredes fest.

Det påfaldende ved banktømningen er, at den ikke er foretaget af gerningsmænd med elefanthuer, men af magtelitens håndlangere, de danske folketingspolitikere, erhvervslivets tjenere. Der er fuldt belæg for at påstå, at der er råddenskab i det danske folketing, og at de medier, der har til opgave at sikre landets sundhed, tilsyneladende ikke er deres opgave voksen.

Ironisk er det, at det velfærdssamfund, som blev smadret, indledte sin tilværelse som en af de mest respekterede velfærdslande, en del af den særlige skandinaviske model. Historien handler om et ulykkeligt bankrøveri, med hundrede tusinder ofre, i bunden af samfundet, dem som har fået smadret deres livsgrundlag.

De kriminelle i Danmark befinder sig i toppen af samfundet. Derfor skal hele den kriminalpræventive indsats flyttes der op. Stop med at jagte de fattige socialt udsatte, som ikke kan få pengene til at strække til mad på bordet. Den indsats er ikke pengene værd. Det er politisk bestemt perverteret konservativ gammeldags symbolpolitik.

De fleste sociale problemer kunne løses for de milliarder som de rige svindler for. En rettidigt indsats i Skat, Bagmandspolitiet og i lovgivningen, ville have givet resultater, som kunne løse de kriminelle problemer i toppen af samfundet, samt de sociale problemer i bunden af samfundet. Den kriminalpræventive indsats må derfor rettes hen imod toppen, og fjernes fra bunden. Og samtlige statistikker skal rettes; hvis man måler kriminaliteten i Danmark fører de rige med mange milliarder.

Ebbe Overbye, Bjarne Tingkær, Jens Lysdal, Rasmus Kristiansen, Viggo Okholm, Kjeld Pedersen, Lene Basballe, Merete Andersen, Peter Wulff, Jan Damskier, William Kern, Inge Lehmann, Ole Olesen, P.G. Olsen, Claus Petersen, Hans Larsen, Svend Elming, Uffe Juul, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, erik jensen, Peter Beck-Lauritzen, jens christian jacobsen, Holger Nielsen, Mogens Holme, Tomas Møller Nielsen, Uffe Madsen, Torben Arendal, Henrik Madsen, Lars Jensen, Dorte Sørensen, Kim Houmøller, Lars Jørgensen, Jørgen Tryggestad, Jan August, David Zennaro og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Danmark er det eneste land i Skandinavien, der ikke har åbne skattelister.
Vi kunne nå langt med åbne skattelister i bekæmpelsen af kriminaliteten i magteliten.
Storsvindleren og Danmarks hemmelige Regent Fritz Schur ville f.eks. ikke have kunnet opbygge et netværk af magtfulde politikere (Anders Fogh, Helge Sander Claus Hjorth etc.) hvis han via offentlige skattelister var blevet knaldet allerede for årtier siden.

Bjarne Tingkær, Jens Lysdal, Rasmus Kristiansen, Peter Krogh, Inge Lehmann, Ole Olesen, Claus Petersen, Hans Larsen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, Inge Nielsen, erik jensen, My Eliasson og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Martin Jacobsen

Erhvervslivet har dannet fire pengeklubber for at korrumpere det danske demokrati:

1. Finanssektorens forening til støtte af et sundt og konkurrencedygtigt erhvervsliv
2. C-Business
3. Den Liberale Erhvervsklub
4. Landbrug & Fødevarers forening til støtte af et konkurrencedygtigt erhvervsliv

Venstre har bebudet, at klubben Den Liberale Erhvervsklub, under ledelse af Fritz Schur skal udvides med klubber i alle fem regioner. Venstres valgkampe er dybt afhængige af erhvervslivets pengeklubber, som især støtter borgerlige partier, og som i over et årti har indsamlet store afhængigheds skabende millionbeløb. Bankerne har også været kreative med at købe sig til adgang til udvalg og råd i ministerierne, for at skrive de lovregler som gælder for finansvæsenet. Dereguleringen af bankerne dannede grundlaget for den omfattende hvidvask for 1.500 milliarder i Danske Bank.

Berlingske er ejet af en milliardær fra England. Cepos skriver i Berlingske 19. dec. 2016: "Der må forventes et fyrværkeri af reformer". Mads Lundby Hansen efterlyser ændringer af dagpengene, reformer af efterlønnen, pension, kontanthjælp, topskat mv. "Der er masser af lavthængende reformfrugter". Stop af tilgang til efterlønnen, som skal fjernes, fjernelse af registreringsafgiften, 10 % lavere dagpenge, en reduktion af dagpengeperioden med et år, reduktion af dagpengesatsen for dimittender / nyuddannede.

De neoliberale lobbyister

Polemisk manipulation med medierne handler om at kontrollere den måde borgerne tænker på, det er sådan magteliten beholder magten; de betaler lobbyfirmaer for at sende artikler og blogindlæg ud som dominer meningsdannerne, medierne og befolkningen. Det gælder om at sikre sig at man i medierne kun hører de stemmer, de rige vil have frem i lyset.

I begyndelsen blev finansieringen til propagandisterne klaret ved, at pengene blev betalt af erhvervslivet, og det var ideologisk funderet, idet der var tale om en investering i formuen, og ifølge tidens tænkning rigeligt ville betale sig tilbage på sigt.

Lobbyfirmaernes anbefalinger førte Danmark ud i en social katastrofekurs, som det vil tage årtier at rette op på. Men det afgørende er nok alligevel, at almindelige danskere, finder det aldeles galimatias med sådan en politik, hvor de socialt udsatte bliver berøvet enhver indkomst.

Venstres ledelse er en trussel mod det danske demokrati

”Det er i sidste ende umuligt at skabe en fornuftig samfundsudvikling, hvis den politiske oplysning kontrolleres af ideologisk ukritiske manipulatorer. Når et væsentligt medie som TV2 systematisk reducerer og skævvrider oplysningen af bestemte sociale forhold og/eller politikere, så undergraver de borgernes frihed.”

”Mere kritisk kan man sige, at TV2 og Venstres baglands strategi med at besætte ledende poster i samfundet med folk med bestemt politisk-ideologisk observans, så man kan styre folks viden og oplysning, er en almindelig kendt fascistisk strategi. I et medielandskab hvor ’tænketanken’ CEPOS og en finansiel stærk aktør som Saxo Bank trænger sig mere og mere på med diverse former for politisk propaganda.”

”Vi ser et mønster, hvor Venstre konsekvent og magtfuldt sørger for at begrænse al kritisk oplysning om Venstre.”

”I et tilfælde hvor Løkke blev rasende på en journalist på Deadline, der stillede nogle kritiske spørgsmål, blev den pågældende journalist Anja Bo på mistænkelig vis - i hvert fald set udefra - fyret få måneder efter. Tilsvarende er det et åbent spørgsmål, hvorfor DR valgte at fyre Niels Lindvig, en af de absolut største journalistiske kapaciteter i landet, hvis det da ikke også handlede om en rent højredrejet politisk motiveret fyring.”

”For det er oplagt ikke nogen tilfældighed, at Løkke i så høj grad kunne påvirke netop TV2s redaktionelle beslutningsproces. Man behøver blot at søge på Michael Dyrby, TV2s nyhedschefs navn på Wikipedia for at se, at man målrettet har arbejdet på at ansætte stærkt ’Venstre-orienterede’ folk på de afgørende positioner på TV2.”

”Michael Dyrby har ansat Ulla Østergaard som politisk redaktør på TV2 News. Ulla Østergaard er tidligere personlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen og gift med Peter Arnfeldt. Peter Arnfeldt er tidligere personlig rådgiver for tidligere skatteminister, Troels Lund Poulsen fra Venstre. Michael Dyrby har ligeledes ansat Henrik Quortrup som politisk reporter/redaktør. Henrik Qvortrup har en fortid som personlig rådgiver for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen fra Venstre. Michael Dyrby har ansat Anders Langballe som politisk reporter/redaktør. Anders Langballe har en fortid som landskasserer og fremtrædende medlem af Venstres Ungdom.”

https://www.kommunikationsforum.dk/lars-jorgensen/blog/venstres-ledelse-...

Ebbe Overbye, Bjarne Tingkær, Jens Lysdal, Rasmus Kristiansen, Merete Andersen, Peter Wulff, William Kern, Torben Arendal, Inge Lehmann, Ole Olesen, P.G. Olsen, Inger Pedersen, Claus Petersen, Hans Larsen, Svend Elming, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, Inge Nielsen, Henrik Madsen, erik jensen, Ervin Lazar og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Manøvren er mulig, fordi det er gjort let at oprette firmaer med dækadresser og stråmænd som direktører. Jeg tænker på helt simple greb, som at udsende et anbefalet returbrev til firmaadressen og desuden forlange, at den nominelle direktør møder på borgerservice og bekræfter sit ansvarsforhold.

Henrik Madsen, Torben Arendal, Inge Lehmann, Ole Olesen, Torben Siersbæk, Claus Petersen, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Martin Jacobsen, 8:57

Mange tak for linket til Lars Jørgensens blog på Kommunikationsforum.

Jeg vidste udmærket godt, at Venstre var mere end lyssky, men anede faktisk ikke, at svingdørene til DR og TV2 stod pivåbne, og at mange ulovligheder derfor er forblevet skjulte for størstedelen af befolkningen.

Hvis det kom bredere ud i offentligheden, var der ingen som længere ville tro, at Venstre var et 'ansvarligt' parti på nogen måde.

Hvidvasksagen er kun en lille flig, som du dygtigt redegør for, Martin.

Henrik Madsen, Bjarne Tingkær, Rasmus Kristiansen, Viggo Okholm, Torben Arendal, Inge Lehmann, Ole Olesen, Inger Pedersen, Claus Petersen, Hans Larsen og Svend Elming anbefalede denne kommentar

Anders Fogh Rasmussen skrev i sin tid Minimalstaten.

Førte herefter med den ene hånd en politik, der på overfladen kunne ses som nærmest socialdemokratisk - mens han med den anden hånd i tæt samarbejde med Claus Hjort Frederiksen savde Skat over ved knæene.

Mission completed - uden skatteindtægter er der kun nedskæringer tilbage som mulighed, hvilket så ikke kan blive til andet end "den nødvendige politik"...

På den måde undgår man en helvedes masse brok fra "de slavegjorte lønarbejdere".
Socialstaten besegler endeligt det ufrie menneskes skæbne, skrev den yngre Anders Fogh Rasmussen i 1993.

Og i øvrigt stak han af, da det begyndte at blive synligt.

Henrik Madsen, Bjarne Tingkær, Jens Lysdal, Rasmus Kristiansen, Peter Wulff, Torben Arendal, Inge Lehmann, Ole Olesen, P.G. Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Centraliseringen af Skat er en af hovedårsagerne til, at svindlen er mulig - og let at udføre. Før centraliseringen var der i alle kommuner en lokal ligningsafdeling og en politisk udpeget ligningskommission, der havde ansvaret for ligningens af kommunens skatteydere, herunder såvel selskaber som personligt drevne virksomheder.

Det var dengang helt almindeligt, at de lokale ligningsmyndigheder studsede og indkaldte skatteydere til "torskegilde" som et kaldtes, når noget så særpræget ud.
Men i nutiden kan et anpartsselskab med 40.000 kr. i egenkapital og ingen ansatte have en omsætning på flere hundrede millioner kroner, eller modtage momsrefusion af fiktiv eksport i millionklassen, uden at nogen i ligningssystemet lægger mærke til det eller undrer sig.

Med den kommunalt forankrede ligning ville den svindelsag, som er omtalt foran, være opdaget allerede når det første årsregnskab forelå. Men efter "modernisering", "forenkling" og fjernelse af en masse "bøvl" for virksomhederne, som f. eks. pligten til at lade årsregn skaberne revidere af en ekstern revisor, kan de mindre sarte dele af erhvervslivet takke VKLA-partierne for, at det er blevet lettere at sno sig, og vi skatteydere kan notere, at skattesnyderiet er blevet en mærkbar omkostningsfaktor i statens regnskab.

Det skal huskes, at skatterevisorernes forening og andre faglige organisationer har advaret skiftende regeringer hele vejen igennem, men - som vi også husker - skete der et stemningsskift i Danmark omkring år 2000, hvor man efter opfordring fra daværende statsminister Fogh Rasmussen holdt op med at lytte til "teoretiske" eksperter og afskaffede tossede "rundbordssamtaler" til fordel for "mere frihed til danskerne."

Henrik Madsen, Bjarne Tingkær, Rasmus Kristiansen, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Torben Arendal og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar