Leder

Læren af Scandinavian Star: Stol aldrig på en myndighed, der frikender sig selv

I 32 år har Søfartsstyrelsen frikendt sig selv for ethvert ansvar for, at Scandinavian Star i 1990 blev sat i passagerfart mellem Frederikshavn og Oslo, selv om skibet havde store sikkerhedsmangler. Nu er den forklaring faldet til jorden
159 mennesker blev dræbt i branden ombord på Scandinavian Star i 1990. 

159 mennesker blev dræbt i branden ombord på Scandinavian Star i 1990. 

Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Indland
12. september 2022

Der skulle gå 32 år, før fornuften sejrede: Naturligvis skulle Søfartsstyrelsen have kontrolleret det store skib, der ankom til Frederikshavn den 1. april 1990, inden det begyndte at sejle med passagerer i fast rutefart til Oslo.

Det er en af konklusionerne i den uafhængige juridiske undersøgelse, som to universitetsjurister har afleveret til erhvervsminister Simon Kollerup (S). Hvis skibsinspektørerne fra styrelsens distriktskontor i Frederikshavn og styrelsen generelt dengang havde levet op til »det eksisterende regelsæt kombineret med krav om forsvarlig forvaltning« og på den baggrund havde gennemført en såkaldt havnestatskontrol af Scandinavian Star, ville skibet være blevet tilbageholdt i havnen. Så havde det først kunnet lægge fra kaj, efter en række sikkerhedsmangler var udbedret, herunder branddøre og brandspjæld, der ikke lukkede, og mangelfuld skiltning af evakueringsveje i tilfælde af brand.

For de 159 personer, der omkom i flammerne natten til den 7. april 1990, kunne det have gjort en afgørende forskel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Kors, hvor trist og uansvarligt! Scandinavian Star og Estonia efterforskningen lader meget tilbage at ønske fra de "såkaldte" ansvarlige myndigheder, i retsskafne civile samfund!
Scandinavien Star=følg pengene!
Estonia, ja nu hvor Putin er i "Bad Standing", kan myndighederne gerne afdække, om Putin havde noget med hullerne i skroget/sænkningen at gøre?

Ole Chemnitz Larsen

myndigheder er myndighedspersoner

Peter Mikkelsen, Inger Pedersen og Jesper Kloppenborg anbefalede denne kommentar
Kai Birk Nielsen

Søfartsstyrelsen har mange gange været uduelige, var i tidernes morgen fællestillidsmand på en færgerute,
inden tilsynet kom havde de naturligvis meddelt deres ankomst i rigeligt af tørt og vådkost, hvilket tydeligt kun ses når de skulle kontrollere sikkerhedtilstanden på færgen. Jeg påtale dette vaklende tilsyn til ledelsen i tilsynet. Uden resultat. Så herfra igen overraskelse.

Peter Mikkelsen, David Zennaro, Jesper Kloppenborg og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Hvis det blot var Søfartsstyrelsen? Alle de tilsyn der burde fungere i vort samfund består ikke af personer der lever op til den standard der forventes. Bare i København er TMF som har tilsyn med boligmassen elendig. Du må ikke kritisere en embedsmand, uden de straffer borgeren der klager.

Hver gang, der er en "-styrelse" involveret går det galt:

- Skattestyrelsen
- Vurderingsstyrelsen
- Digitaliseringsstyrelsen

... skandalerne er legio.

Så kære kritiske journalister: "-styrelse" bør være et kraftigt advarselstegn og alene navnet bør være grund til agtindsigt osv.

Peter Mikkelsen, Lene Basballe, Lillian Larsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar