Leder

Principiel dom bør føre til hjemtagelse af danske børn og deres mødre fra al Roj-lejren

Til oktober skal Københavns Byret afgøre, om staten skal hjemtage fem danske børn og tre mødre fra en lejr i Syrien. En principiel og aktuel dom fra Menneskeretsdomstolen kan ikke undgå at få indflydelse på resultatet
Fem danske børn og tre mødre befinder sig fortsat i al-Roj-lejren i det nordøstlige Syrien.

Fem danske børn og tre mødre befinder sig fortsat i al-Roj-lejren i det nordøstlige Syrien.

Delil Souleiman

Indland
17. september 2022

Den med spænding ventede dom onsdag fra Den Europæiske Menneskeretsdomstol forpligter ikke den danske regering til at repatriere de fem børn og deres mødre, der nu i flere år har opholdt sig under livstruende forhold i al-Roj-lejren i det nordlige Syrien.

Men dommen sætter en ny standard for den sagsbehandling, som myndighederne skal foretage, når de skal afgøre, om staten har en forpligtelse til at repatriere børn og deres familier fra lejrene. Selv om dommen handler om franske børn og deres mødre, så må også danske myndigheder rette ind efter denne standard.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nu bør 'børnenes statsminister' altså snart til at træde i karakter ... og gerne inden det næste folketingsvalg.

Torben Nielsen, Lili Kress, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, fin egenfeldt, Poul Søren Kjærsgaard, Frederik Schwane, John Andersen, Peter Beck-Lauritzen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja se dog at tage de 5 børn og deres mødre hjem.

Hvordan er det gået med de andre 19 børn og deres mødre - mon ikke regeringen og Folketinget her kan finde nogle gode resultater.

Torben Nielsen, Lili Kress, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Gitte Loeyche, Poul Søren Kjærsgaard, John Andersen, Peter Beck-Lauritzen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Statsborgerskab forpligter, - begge veje!
Alle regeringens krumspring er uværdig adfærd.

Lili Kress, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Inger Pedersen, Rolf Andersen, Poul Søren Kjærsgaard, Frederik Schwane og John Andersen anbefalede denne kommentar
Michael Schneider

Husk nu også fædrene og fætrene + senere familiesammenføring

Den danske regering har i denne sag udvist grænseløs kynisme, og hver gang jeg hører MF omtalt som "børnenes statsminister" får jeg det meget dårligt!

Torben Nielsen, Lili Kress, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Gitte, med fare for at du får det dårligt, så tjek lige Socialdemokraternes egen video:

https://www.youtube.com/watch?v=AEQ0feQAiTM

... og vi taler ikke bare om børnene i flygtningelejrene, men også om alle de børn, der lever i fattigdom i Danmark under stigende ulighed.

Videoen er 4 år gammel, og Mette har været statsminister i de fleste år siden da. Hun HAR haft chancen ... skal hun have den igén ?

OK: De første par måneder af Corona-krisen var til UG-med-kryds-og-slange, men ellers ...

Med fare for, at nogle får det dårligt, vil jeg citere direkte fra Mette Frederiksens seneste valgvideo:

"Hvis jeg bliver statsminister, så vil jeg være børnenes statsminister. Den største uretfærdighed i vores samfund, er det stadig ikke er alle børn og unge, der har de samme muligheder.

I nogle familier kan mor og far ikke passe ordentligt på deres børn. Der skal samfundet tage over. For alle børn har ret til en god og tryg barndom i Danmark.”

… hvor er det liiiiige, at kæden er hoppet af for Mette, siden hun blev statsminister ??

https://www.youtube.com/watch?v=AEQ0feQAiTM