Leder

Regeringen risikerer at slagte den klimapolitiske vagthund

Hvis regeringen ikke gør noget for at forhindre en svækkelse af den klimapolitiske vagthund, Klimarådet, er det hærværk på vores demokratiske struktur
»Enhver kan se, at det reelt vil være umuligt for Klimarådet at leve op til de opgaver, vi har fået af Folketinget, hvis ikke bevillingen følger med,« siger Klimarådets formand, Peter Møllgaard.

»Enhver kan se, at det reelt vil være umuligt for Klimarådet at leve op til de opgaver, vi har fået af Folketinget, hvis ikke bevillingen følger med,« siger Klimarådets formand, Peter Møllgaard.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland
19. september 2022

Rettelse: I en tidligere version af denne leder fremgik det flere steder, at Klimarådet vil miste to tredjedele af sin bevilling. Det er ikke korrekt. Som det fremgår af Informations journalistiske dækning står det til at miste andelen af bevillingen, hvis ikke der bliver truffet et politisk valg om at tilføre flere penge. Det er nu rettet ned gennem teksten. Desuden fremgik det på forskellige måder flere steder i teksten, at regeringen svækker Klimarådet. Det er rettet til, at regeringen risikerer at svække rådet. Sidst fremgik det, at det er et forslag fra regeringen at skære i rådets bevilling. Det er ikke korrekt. Der er derimod tale om, at den øgede bevilling, som rådet har modtaget de seneste år, udløber i slutningen af 2023. Dette er også rettet. Information beklager fejlene.

Hvis Klimarådets budget ender med at blive to tredjedele mindre fra 2024, er det ikke bare et voldsomt anslag imod dansk klimapolitik, det er også et angreb på det demokratiske fundament.

Den uafhængige institution Klimarådet er nemlig vores garanti for, at den til enhver tid siddende regering lever op til egne klimaløfter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Så længe drikke KAN føje på andet end penge er der intet håb.

Carl S. Rasmussen

Nu er det klimarådet der står for tur.
Det gør offentligs loven også.
Det virker som der er politikere der helt har glemt de i Danmark er folkets tjenere.
Vi må være efter dem på de kommende vælgermøder.
Ellers mister vi vores mulig for at holde øje med hvordan det går med vores såkaldte demokrati.

Søren Fosberg, Lillian Larsen, Morten Schunck, Mogens Holme og Benny Nissen anbefalede denne kommentar

At regeringen ønsker at beskære Klimarådet er jo næsten dummere end når f.eks Morten Messerschmidt ønsker 'islam ud af bibliotekerne'...

Søren Fosberg, Inger Pedersen, Lillian Larsen og Morten Schunck anbefalede denne kommentar

Klima ungdommen har lagt nogle af deres idéer i en debat-artikel i politikken d. 21/9.
Det er tydeligt at de "voksne" er skræmt ud af huden.
Fascisterne er vågnet op igen - men valget - mener jeg stadig bliver løgn på løgn på løgn.