Leder

Endelig: Nu kommer ghettopakken under juridisk mikroskop

For første gang er det beboerne, som får medhold ved domstolene i beboerretssag udløst af Lars Løkkes ghettopakke fra 2018
Institut for Menneskerettigheder og FN’s særlige rapportører anser det juridiske spørgsmål for principielt og har i retssagerne bakket op om beboernes ønske.

Institut for Menneskerettigheder og FN’s særlige rapportører anser det juridiske spørgsmål for principielt og har i retssagerne bakket op om beboernes ønske.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
9. november 2022

Der er grund til at hilse mandagens kendelse fra tre dommere i Østre Landsret velkommen.

Kendelsen er opsigtsvækkende, fordi den for første gang giver medhold til beboere, der fører retssager om den omstridte ghettopakke fra 2018: Mjølnerparken i København og Ringparken i Slagelse. Begge bebyggelser hører til blandt de almene boligområder, der med pakkens ord blev karakteriseret som »udsatte boligområder« og »hårde ghettoområder«, men som i dag efter en sprogmoderation i lovgivningen pænere kaldes for »omdannelsesområder«.

I begge bebyggelser har de berørte boligselskaber besluttet at frasælge et antal lejligheder som en måde at leve op til ghettopakkens krav om, at de hårde ghettoområder – undskyld: omdannelsesområder – senest i år 2030 skal have reduceret antallet af familielejligheder med 40 procent for at nedbringe antallet af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Årrrrhhhh.. det er spændende!!
Når forskelsbehandling ikke er forskelsbehandling, hvad kan man mon så kalde det?

Katrine Damm, Bjarne Tingkær, Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Mogens Holme, Holger Nielsen, Nikolaj Lykke Nielsen, Alvin Jensen, susanne christensen, erik pedersen, Per Selmer, Ole Meyer, Kamma Thomsen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Per Klüver, Peter Mikkelsen, Birthe Madsen, Carsten Munk, Steffen Gliese, Inge Lehmann, David Zennaro, Dorte Sørensen, uffe hellum, Thomas Tanghus, Martin Christensen, Anders Reinholdt, Inger Pedersen, Torben Skov, Ete Forchhammer , Marianne Rosenkvist , Eva Schwanenflügel og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Jeg tør næsten ikke håbe... så i stedet vil jeg ønske.
Og jeg ønsker virkelig det ender med en sejr for demokratiet imod denne groft antidemokratiske, parallelretsstatslige lov begået af krænkelsesparate fremmed- og fattighadere.

Katrine Damm, Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Mogens Holme, Christian Bruun, Holger Nielsen, Nikolaj Lykke Nielsen, Alvin Jensen, Viggo Okholm, Ruth Sørensen, susanne christensen, Peter Meyling, erik pedersen, Christian Mondrup, Per Selmer, Jesper Kloppenborg, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Per Klüver, Peter Mikkelsen, Ebbe Overbye, Birthe Madsen, Carsten Munk, Steffen Gliese, Inge Lehmann, David Zennaro, Sinne Lundgaard Rasmussen, Ervin Lazar, Flemming Sørensen, Josephine Kaldan, Dorte Sørensen, uffe hellum, Thomas Tanghus, Jesper Sano Højdal, Martin Christensen, Karsten Nielsen, Inger Pedersen, Bjarne Tingkær, Torben Skov, Marianne Rosenkvist , Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Landsretten ønsker en nærmere afklaring af, om EU-direktivets to begreber »etnisk oprindelse« eller »bestemt etnisk oprindelse« skal fortolkes således, at også det danske kriterium »indvandrere og ikkevestlige efterkommere« er omfattet."

Man kunne i tilgift ønske, at hvis EMD fortolker det således, må alle love med henvisning til oprindelseslande revurderes, da de også er diskriminerende.

Desværre lader det ikke til, at loven om parallelsamfund bliver undersøgt for, hvorvidt den i tilgift diskriminerer borgere udenfor arbejdsmarkedet.

Man kunne ønske, at flertallet af vælgerne kunne se sammenhængen mellem marginalisering af minoritetsetniske og fattige borgere.

Katrine Damm, Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Mogens Holme, Holger Nielsen, Nikolaj Lykke Nielsen, Alvin Jensen, Ruth Sørensen, Peter Meyling, erik pedersen, Poul Genefke-Thye, Per Selmer, Jesper Kloppenborg, Kamma Thomsen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Per Klüver, Peter Mikkelsen, Ebbe Overbye, Steffen Gliese, Inge Lehmann, David Zennaro, Josephine Kaldan, Dorte Sørensen, Thomas Tanghus, Martin Christensen, Inger Pedersen, Torben Skov, Bjørn Pedersen, Alan Frederiksen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Og jubiii for at der endelig er nogle dommere, der ikke bevidstløst tror, de stadig lever under Enevældens tid !

Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Mogens Holme, Kim Houmøller, Holger Nielsen, Nikolaj Lykke Nielsen, Alvin Jensen, erik pedersen, Per Selmer, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Per Klüver, Steffen Gliese, Inge Lehmann, Josephine Kaldan, Martin Christensen, Inger Pedersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Lise Lotte Rahbek
08. november, 2022 - 20:46

"Årrrrhhhh.. det er spændende!!
Når forskelsbehandling ikke er forskelsbehandling, hvad kan man mon så kalde det?"

Der vil sikkert ikke gå lang tid, før det bliver kaldt "individuel hensyntagen"...

Rasmus Kristiansen, Mogens Holme, Holger Nielsen, Alvin Jensen, erik pedersen, Poul Genefke-Thye, Per Selmer, Jesper Kloppenborg, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Per Klüver, Inge Lehmann, Thomas Jørgensen, Josephine Kaldan, Lise Lotte Rahbek, Dorte Sørensen, uffe hellum, Martin Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Overmark

Bjarne Overmark, 09.11.2022: Stor dag i kampen mod den diskriminerende nedrivningspolitik og deportationspolitik i en række såkaldte ghettobebyggelser - godt gået af lejerne og deres advokater i Mjølnerparken, København, og Schackenborgvænget, Slagelse. Jeg har som advokat for lejere i tilsvarende retssager i Gjellerupparken samt i Bispehaven, begge Aarhus, straks indleveret en anmodning til byretten i Aarhus om, at kendelsen af 7.11.2022 fra Østre Landsret tillægges opsættende virkning, således at verserende retssager sættes i bero og at opsigelser og nedrivninger sættes i bero indtil EU-domstolen er kommet med sin tilkendegivelse.

Katrine Damm, Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Mogens Holme, Kim Houmøller, Christian Bruun, Holger Nielsen, Nikolaj Lykke Nielsen, Alvin Jensen, Ruth Sørensen, John Graversgaard, susanne christensen, erik pedersen, Bjørn Pedersen, Christian Mondrup, Per Selmer, Jesper Kloppenborg, Susanne Kaspersen, Per Klüver, Carsten Munk, Steffen Gliese, Inge Lehmann, Ib Gram-Jensen, David Zennaro, Sinne Lundgaard Rasmussen, Flemming Sørensen, Inger Pedersen, Josephine Kaldan, Lise Lotte Rahbek, Dorte Sørensen, uffe hellum, Thomas Tanghus, Martin Christensen, Karsten Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Martin Christensen

Nogle gange er et muligt lys for enden af tunnellen muligvis ikke et modkørende eksprestog.

Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Holger Nielsen, Alvin Jensen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Inge Lehmann og Josephine Kaldan anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Det danske medielandskab er en bizar størrelse. Fuldstændig stille om denne nyhed på DR og TV2, men på Berlingske har man historien på toppen hjemmesiden. Intet på Politiken. Eneste om almene boliger er en historie om skimmelsvamp, og ellers en masse overskrifter om amerikansk valg.

Uden offentlig synlighed kan det blive (endnu mere af) en kamp op af bakke.

Katrine Damm, Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Christian Bruun, Holger Nielsen, Karsten Nielsen, Alvin Jensen, Viggo Okholm, Ruth Sørensen, erik pedersen, Inger Pedersen, Per Selmer, Eva Schwanenflügel, Jesper Kloppenborg, Susanne Kaspersen, Peter Mikkelsen, Ebbe Overbye, Steffen Gliese, Inge Lehmann, David Zennaro og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Vi havde nogle gode principper engang, der førte til udligning af indkomstforskelle - f.eks. på dette felt især en boligsikring, der var et effektivt værn imod den omsiggribende boligløshed.
Og der skal vi hen igen.

Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Torben Skov, Kim Houmøller, Holger Nielsen, Alvin Jensen, David Zennaro, erik pedersen, Inger Pedersen, Per Selmer, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Susanne Kaspersen, Per Klüver og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar

Så må vi så håbe at regeringen også retter ind efter EU-domstolen, for det har man jo ikke gjort når det gælder den ulovlige logning.
Venstrefløjens store darling Mette Frederiksen,har jo desværre et temmeligt lemfældigt forhold til loven.

Eva Schwanenflügel

@ Peter Meyling

Jeg er enig med dig i, at den ulovlige logning er et kæmpe problem.

Den startede dog allerede under Anders Fogh Rasmussen, og er fortsat lige siden, sandsynligvis på grund af vores forbindelse til amerikanerne.

"2006 blev logningsbekendtgørelsen vedtaget i Danmark.

Bekendtgørelsen implementerede et EU-direktiv om logning, der kom til verden som følge af terrorangrebet i Madrid i 2004.

Siden da har danske teleselskaber været pålagt at gemme data om, hvem alle danskere ringer og SMS’er til samt hvor de befinder sig imens."

https://www.panoptikon.dk/logning-den-ulovlige-masseovervagning-der-bare...

Du kan bare tænke på FE-sagen, eller hvad med Grønland, eller aflytningerne af andre europæiske statsledere?

Det er ret uhyggeligt, og det er fuldstændig ligegyldigt, hvilken regering der sidder på magten, så bliver det ikke stoppet, men eskaleret.

Katrine Damm, Rasmus Kristiansen, Mathias Petersen, Holger Nielsen, Alvin Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar