Leder

Sagen om omskæring er så uretfærdig, at det næsten ikke er til at holde ud

Når en sag rykker fra en instans til den næste, skal nye dommere dømme den. Men samme princip gælder ikke lægevurderinger i straffesager. Sagen om et muligt justitsmord på et forældrepar viser, hvor forkert det er
Frederik Hugo Ledegaard Thim fra DR dokumentar modtog tidligere på måneden den prestigefyldte Cavling-pris for podcasten ’Det levende bevis’.

Frederik Hugo Ledegaard Thim fra DR dokumentar modtog tidligere på måneden den prestigefyldte Cavling-pris for podcasten ’Det levende bevis’.

Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Indland
21. januar 2023

Justitsmord er noget, der sker i amerikanske truecrime-serier og bananrepublikker. Slet ikke i Danmark.

Og så alligevel. Når man hører DR’s podcast Det levende bevis, som tidligere på måneden blev hædret med Cavling-prisen, kan man ikke andet end at blive i tvivl om, hvorvidt man har været naiv i sin tiltro til det danske retssystem.

Podcasten fortæller historien om et forældrepar fra Fredericia med somalisk baggrund, der er dømt for og har siddet i fængsel for at få deres to døtre omskåret under en rejse til Kenya. Først blev de dømt i byretten, så i landsretten og til sidst i Højesteret.

Til grund for dommen ligger, at tre læger fra Retslægerådet finder det hævet over enhver rimelig tvivl, at pigerne er omskåret. Det har de afgjort efter alle at have set den samme videooptagelse af en undersøgelse af de to piger.

Forældrene har hele tiden nægtet sig skyldige, og også døtrene fastholder stædigt den dag i dag, at de ikke er omskåret. De var dengang i 2015, hvor de påståede omskæringer skulle være fundet sted, henholdsvis otte og 15 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ejvind Larsen

Ja, det vil være det eneste retfærdige. Godt, st Information slår denne selvfølgelighed fast - og forhåbentlig forfølger den.

erik jensen, Jesper Bak, Lene Basballe, Troels Ken Pedersen, erik pedersen, Olaf Tehrani, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Inge Lehmann, Birthe Madsen, Dorte Sørensen, Lise Lotte Rahbek, Kirsten Toft Mortensen, Torben Lindegaard og Eric Mård anbefalede denne kommentar
Vagn Buch-Pedersen

Hvis Klageretten endnu en gang afviser sagen, må forældrene anlægge sag mod den danske stat for at have begået justitsmord Det er åbenbart eneste udvej, hvis sagen ikke genoptages og tilbage sidder vi endnu en gang med spørgsmålet: Er Danmark en retsstat?

Mathias Petersen, erik jensen, Christian Bruun, Troels Ken Pedersen, erik pedersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Inge Lehmann, Mogens Holme og Eric Mård anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Natalie Barrington Rosendahl

Det går galt allerede ved appellen til Landsretten og siden Højesteret,
idet Retten lægger samme erklæring fra de samme 3 læger fra Retslægerådet
til grund for sagsbehandlingen - og selvfølgelig kommer frem til samme resultat.

Nu vil Justitsministeriet og Retslægerådet anvende denne erklæring for
4. gang ved Klagerettens behandling - det skriger til Himlen af Justitsmord.

Mathias Petersen, Troels Ken Pedersen, erik pedersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Inge Lehmann, Mogens Holme og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Vanessa Poulsen

Det bør have en meget alvorlig konsekvens for de, der har ansvaret for, at forældre bliver ubetinget dømt og fængslet ved en fejl.
Det er jo korruption og justitsmord.
Gudskelov at denne sag er blevet offentligt kendt.
Må familien blive anerkendt og kompenseret som fortjent.

erik pedersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann og Margit Hansen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Først og fremmest skal den ældste datter , Frederik Hugo Ledegaard Thim fra DR dokumentar samt de 4 læger med viden om omskæringer ville undersøge pigerne have tak.
Håber at sagen bliver genoptaget.

Men desværre har sagen nok være påvirket af den megen ophidsede politiske tale om omskæringer foretaget i den muslimske kultur.
Samt af frygt for repressalier, hvis en lærer ikke indberettede en mistanke

Mathias Petersen, Marianne Jespersen, Troels Ken Pedersen, erik pedersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar