Leder

Beretningen om Lars Seier og Liberal Alliance er en alarmerende historie om penge i politik

Hvis man vil forstå problemet ved private donationer til politiske partier, skal man læse Simon Emil Ammitzbøll-Billes bog om hans tid i Liberal Alliance
Det er beretningerne i Simon Emil Ammitzbøll-Billes bog om hans tid i Liberal Alliance, der bekræfter det, som kritikere af private penge i politik altid har advaret imod: At man også i Danmark kan købe sig til politisk indflydelse, skriver Anton Geist i denne leder.

Det er beretningerne i Simon Emil Ammitzbøll-Billes bog om hans tid i Liberal Alliance, der bekræfter det, som kritikere af private penge i politik altid har advaret imod: At man også i Danmark kan købe sig til politisk indflydelse, skriver Anton Geist i denne leder.

Bax Lindhardt

Indland
25. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da Liberal Alliance i foråret 2013 holdt landsmøde på Tivoli Hotel i København, rettede partileder Anders Samuelsen en særlig tak til de to Saxo Bank-stiftere og pengemænd bag partiet, Lars Seier og Kim Fournais.

»Jeg må igen give udtryk for min store taknemmelighed for ikke bare at blive finansielt støttet – men også moralsk støttet,« sagde han, men understregede også: »I to – Lars og Kim – har aldrig stillet modkrav, og I har aldrig mukket eller saboteret eller givet udtryk for, hvis I var uenige i Liberal Alliances linje.«

Det er muligt, at det var sandt tilbage i 2013. Men det skulle i så fald ændre sig. I hvert fald hvis man skal tro Simon Emil Ammitzbøll-Billes nye bog Insider – fire år med Løkke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jørgen Tryggestad

Et alvorligt emne...tak for dette bidrag i en meget vigtig debat vedr. vores demokrati.

Et ægte folkeligt demokrati er desværre dødsdømt hvis der ikke meget snart lovgives meget restriktivt og med streng kontrol vedr. private og organisationers penge-donationer i politik.

Denne lovgivning kan kun gå for langsomt. Det haster.

Inger Hørup, poul pedersen, Christina Laugesen, Vilhelm Olsen, Gert Friis Christiansen, Filip Meyer, Mogens Kjær, Bjarne Tingkær, Josephine Kaldan, Carsten Sperling, Kim Øverup, Sara Sindberg Bentsen, Rasmus Kristiansen, Bjarne Andersen, erik jensen, Merete Andersen, Jan Nielsen, Anne Bruun, John Hansen, Susanne Kaspersen, Pernille Elholm, Nova Lone Jespersen, Mogens Holme, Torben Arendal, Jan August, René Hansen, Per Klüver, Margit Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Peter Wulff, Alvin Jensen, Kim Jensen, Poul Genefke-Thye, Anders Reinholdt, fin egenfeldt, Carsten Munk, Jes Thomsen, Ole Meyer, Hans Martens, P.G. Olsen, Ole Olesen, Flemming Sørensen, Lise Lotte Rahbek, Holger Nielsen, Arne Albatros Olsen, Lars Jensen, Hans Larsen, Dorte Sørensen, Tina Peirano, Lars Jørgensen, erik pedersen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Inger Pedersen og Hanne Fabricius anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

Jamen selvfølgelig...!

- Man kan købe sig en butik.
- Man kan købe sig et firma.
- Man kan købe sig en fodboldklub.
- Man kan købe sig et parti.

- og så kan man vel også købe sig politisk indflydelse i form af at købe sig et land... et EU, USA, Rusland, Ukraine...
... eller hvad?

erik jensen, Jan Nielsen, Anne Bruun, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Alvin Jensen, Kim Houmøller, Holger Nielsen, Arne Albatros Olsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

Tilføjelse:
... og man kan købe sig en hær - den ultimative privatisering efter sundhedsvæsenet...

erik jensen, Anne Bruun, Susanne Kaspersen, Nova Lone Jespersen, Mogens Holme, Alvin Jensen, Holger Nielsen, Arne Albatros Olsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Man kan købe hele verden, hvis man bare har penge nok !

Det tager bare lidt tid, fordi man først skal købe en række politikere, medier og advokater , som lige skal hjælpe med , at ændre lidt på lovene inden.

Mette Rasmussen, Bjarne Tingkær, Rasmus Kristiansen, Bjarne Andersen, Anne Bruun, Mogens Holme, Susanne Kaspersen, Margit Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Alvin Jensen, Inger Pedersen, Martin Mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Erlinger

Må velhavende mennesker ikke engagere sig i politik??

det mest overraskende ved denne artikel er, at det tilsyneladende er overraskende at penge og interessevaretagelse har indflydelse på politik.
I såvel DK som I EU og resten af verden er det i høj grad pengeinteresser, der former politikudviklingen

https://www.corporateeurope.org/en

Morten Balling, Bjarne Tingkær, Rasmus Kristiansen, Bjarne Andersen, Jan Nielsen, Anne Bruun, Susanne Kaspersen, Pernille Elholm, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Lise Lotte Rahbek, Alvin Jensen, fin egenfeldt, erik pedersen, Inger Pedersen, P.G. Olsen, Ole Olesen, Eva Schwanenflügel og Flemming Sørensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I "verdens mindst korrupte land" har man blot formået at forfine fordækte interessers monetære magt og indflydelse på politikerne så de forbliver fordækte.

Morten Balling, Filip Meyer, Jørgen Tryggestad, Josephine Kaldan, Carsten Sperling, David Zennaro, Peter Wulff, Kim Øverup, Sara Sindberg Bentsen, Rasmus Kristiansen, Bjarne Andersen, erik jensen, Jan Nielsen, Anne Bruun, Alexander Bak, Susanne Kaspersen, Pernille Elholm, Nova Lone Jespersen, Mogens Holme, Tina Peirano, Peter Beck-Lauritzen, Lise Lotte Rahbek, Alvin Jensen, erik pedersen, Jes Thomsen, Inger Pedersen og Ole Olesen anbefalede denne kommentar

@Niels Erlinger: Jo det må de
velhavende godt, selvfølgelig. Det skal bare være transparent og tydeligt for alle hvis interesser der varetages og af hvem. Man kan også i et demokrati lægge begrænsninger i form af uvildighed i f m afstemninger for eksempel.

Rasmus Kristiansen, Mogens Kjær, Josephine Kaldan, Carsten Sperling, erik jensen, Susanne Kaspersen, Nova Lone Jespersen, Peter Beck-Lauritzen, Alvin Jensen, Ole Meyer og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Jørn-Erik Rasmussen

Det såkaldte "demokrati" er som bekendt blot den mindst ringe styreform.
Der er vel omkring 1,5% af den vælgerberettigede befolkning, der er medlem af et politisk parti, og selv om det naturligvis ikke er den eneste mulige tilgang til demokratisk deltagelse, så er det fingerpeg om interessen.
Med den manglende interesse følger den manglende betydning.
De egentlig interesserede, involverede, forpligtede og aktive demokratiske medborgere er forsvindende få, og derfor efterhånden nærmest betydningsløse.
Derimod er det blevet "vælgermarkedet", der er vigtigt at sætte sig på. Erobringen af dette marked sker qua markedsføring sponsoreret af af landbrugs-, industri-, fagbevægelsesorganisationer tillige med eksklusive kapitalinteresser, som de der indgår i artiklen.

Søren Løvborg, Susanne Kaspersen, Nova Lone Jespersen, Jan August og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Claus Petersen

Det er velkendt, at den der betaler for musikken bestemmer hvad der skal spilles. I det i artiklen omtalte tilfælde er det ”oligarker” som f.eks. Lars Seier. Landbruget støtter partiet Venstre, og De Konservative har industrien og arbejdsgiverne som sponsorer. Socialdemokratiet havde i mange år fagbevægelsens støtte, men med Store Bededag affæren er dette bånd nok definitivt brudt!

Under den kolde krig havde begge supermagter deres betalte talerør i Danmark (det var ingen hemmelighed at styret i Moskva var en af Danmarks Kommunistiske Partis sponsorer). Og i dag bedriver mellemøstlige middelalderlige regimer med økonomisk støtte til deres trojanske heste femte kolonne virksomhed i Danmark.

Money talks

Susanne Kaspersen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

USA er et uhyggeligt eksempel på, hvor skørt og sygt det bliver, når kapitalen (m.fl.) kan købe sig til magten og indflydelsen.
Af samme grund er det meget vigtigt at forholde sig kritisk overfor nutidens USA.

Inger Hørup, Jørgen Tryggestad, Vilhelm Olsen, Lars B. Jensen, Rasmus Kristiansen, erik jensen, Maria Bjerregaard, Jan Nielsen, Anne Bruun, Susanne Kaspersen, Inger Pedersen, Torben Arendal og erik pedersen anbefalede denne kommentar

De partier der har erhvervsklubber med indbyggede muligheder for at skjule bidrag for offentligheden, er antageligt et udmærket arnested for korruption. Så jo, dansk politik har sin korruption, og den er godt camoufleret både sprogligt og konkret.

Bjarne Tingkær, Jørgen Tryggestad, David Zennaro, Anders Reinholdt, Rasmus Kristiansen, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Andersen, erik pedersen, Jan Nielsen, Anne Bruun, Peter Wulff, Susanne Kaspersen, Pernille Elholm, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Det kan da ikke undre at Lars Seier  (arbejder) sådan  -  han var varm  Trump
tilhænger  -  lige som andre forretningsmænd.

At  Anders Samuelsen naivt kørte med på sådanne aftaler  
  -  skyldtes vel mere blockhead, end strategisk beregning  ?

Bjarne Tingkær, Josephine Kaldan og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Penge er jo bare et andet ord for muligheder.

Jeg synes det er ret ubetydeligt, hvad der foregår i Liberal Alliance, som har ret lille indflydelse på det danske samfund.

Jeg synes, det ville være meget mere interessant at gå på jagt i Socialdemokratiet's tætte bånd til til erhvervslivet og erhvervslivets interesser.

Hvad påvirker i virkeligheden Socialdemokratiets politik, når de gang på gang trodser fagkundskaben og befolkingen med topskattelettelser, folkeskolereform, grønthøsterbesparelser, der skal indgyde frygt i alle dele af den offentlige sektor, bygning af motorveje, ødelæggende projekter som Lynetteholm, udvidelse af Københavns Lufthavn, Aarhus havn, ønske om at Kattegatforbindelse, rundbarbering og stram politisk kontrol af universiteterne, forkortelse (forringelse) af kandidatuddannelser, målrettet destruktion af et ethvert forsøg på at køre kritisk journalistik for public service-penge (Radio 24-7, DR som er blevet reduceret til et mæh-foretagende af lalleglade journalister med mindre og mindre viden om verden),
osv. osv.

LA's bedrifter er vand i forhold til et Socialdemokrati, der er gået amok i manipulation og kontrol i jagten på magten.

Mette Rasmussen, Morten Andreasen, Thomas Jørgensen, Benny Larsen, Bjarne Tingkær, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Rasmus Kristiansen, Kim Øverup og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Når en man køber sit eget parti for at varetage sine egne interesse, hvad skal man så betegne det? Når det sker uden for Danmarks grænser har vi mange gode navne for det. Men hvad kalder vi det, når det sker i Danmark?

Jesper Johannsen

Lars Seier Christensen sagde for et par år siden, at hvis ikke der bliver gjort noget kommer folk med høtyve efter milliardærer som ham selv.

Gert Friis Christiansen

@Rune Stilling
Det var dog svada af uensartede modsatrettede emner og projekter Socialdemokratiets kolportering med finanseliten har medført. Jeg regner med, at du kan føre bevis for det hele.

Thomas Jørgensen

Læs "for erhvervslivet skyld" og din barnetro om at vores "demokrati" vil blive brudt

Peter Aarslev, Rasmus Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Thomas Jørgensen

Gert Friis Christiansen

udover bygning af motorveje, kan jeg ikke se nogen bevisførelse, man kan jo bare læse avisen. Hvilke af de ovenævnte ting Rune siger kan du ikke se S i ?

Venlig hilsen Thomas