Leder

Carlsberg lader iskold mammon veje tungere end de ukrainske krigsofre

Når den danske ølgigant Carlsberg engang får solgt sit russiske bryggeri, vil rettigheden til at producere Tuborg og andre ølmærker til det russiske marked formentlig følge med. I sidste ende vejer pengene tungere end de kolde lig i Butjas gader
Carlsbergv er stadig til stede på det russiske marked, her på den snarlige etårsdag for Ruslands angreb på Ukraine.

Carlsbergv er stadig til stede på det russiske marked, her på den snarlige etårsdag for Ruslands angreb på Ukraine.

Erik Refner

Indland
7. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Når den russiske soldat vender hjem fra Ukraines blodige front, så kan han slukke sin tørst med en kold Tuborg – og det vil han også fremover kunne, når eller hvis den danske ølgigant Carlsberg på et eller andet tidspunkt får solgt sig ud af det russiske marked.

Som dagbladet Børsen beskriver i avisen mandag, er Carlsberg stadig til stede på det russiske marked, her på den snarlige etårsdag for Ruslands angreb på Ukraine. Ganske vist har Carlsberg trukket navnet Carlsberg ud af Rusland, stoppet trykkeriet af Carlsberg-etiketter og standset salget af Carlsberg-øl, men resten af forretningen kører videre.

I det mellemliggende år har vi dagligt oplevet krigens gang med massakrer på civile, lig i gaderne, hårdt sårede gravide, der bæres ud af sønderbombede hospitaler og bygninger og hele byer, der er lagt i ruiner af russiske bombardementer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tja; hvorfor skal private have højere moral end staten ? Vi handler stadig med apartheid staten Israel

Alfred Rosen, Peter Bryde Poulsen, Jan S. Jensen, Anders Graae, Henrik Jandorf, Ervin Lazar, Nova Lone Jespersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Det er vel de ansvarlige politikere der sætter rammerne for de frie erhverv, hvis opgave det er at tjene penge. Det er ansvars forflygtigelse at lægge det ud til de enkelte virksomheder, at tage den slags ansvar. Jeg vil nu selv undgå Carlsberg og Echo

Når øllet går ind, går forstanden ud. Og når kasseapparatet klinger, går moralen tabt.

Søren Kristensen

Strategisk (læs militærstrategisk) er der formodentlig en vis idé i at sørge for at Ivan ikke løber tør for alkohol - lidt ligesom på bodagaen, hvor hajerne først drikker dig fuld, for efterfølgende at plukke dig, når du ikke længere kan ramme ballerne rent. Så det man kan gøre i den gode sags tjeneste, hvis man ikke vil lukke helt ned, er at sætte alkoholprocenten op.

Jens Thaarup Nyberg

Sålænge der sælges øl fra bryggeriet, er det vel hip som hap hvem der ejer det.

Kristian Knudsen

Søren Kristensen ... spørgsmålet er om man ka få maghaverne til at drikke sig hjernedøde.... Jens Thaarup Nyberg ... det lyder som en afholdsmands talte moral? næppe en farbar vej i almenvældet.. ?

Anders Thornvig Sørensen

Alt imens at russerne konstant truer vesten med atomkrig, kæmper de med næb og kløer for at tvinge vestlige investorer til at blive i Rusland. For nogen kan det måske lyde lidt selvmodsigende.

Søren Kristensen

Kristian Knudsen, magthaverne på den russiske side er allerede hjernedøde, så tilbage står kun spørgsmålet hvordan vi sætter hæren ud af spillet. Heldigvis er Putin, trods sine mange fantasifulde konspirationsteorier om vesten, med alt sandsynlighed, ikke klar til at klassificere alkoholproduktion som decideret kemisk krigsførelse. Der er med andre ord ingen militær-taktiske argumenter pt. for at lukke bryggerier i Rusland. Tvært imod.