Leder

Tænk, at landets fattigste børn må undvære hjælp, fordi de overvejende har indvandrerbaggrund

Forløbet om inflationshjælp viser, at den politiske mobilisering mod danskere med indvandrerbaggrund ikke alene er et semantisk eller symbolsk problem, men også har materielle konsekvenser for konkrete medborgere – i dette tilfælde Danmarks fattigste børn
Jakob Engel-Schmidt, Morten Messerschmidt, Inger Støjberg og Nicolai Wammen præsenterer inflationshjælpepakken.

Jakob Engel-Schmidt, Morten Messerschmidt, Inger Støjberg og Nicolai Wammen præsenterer inflationshjælpepakken.

Ida Marie Odgaard

Indland
15. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Fredag morgen stod Nicolai Wammen og smilede foran Finansministeriet. Ikke alene kunne han annoncere, at såkaldt inflationshjælp for i alt 2,4 milliarder kroner var på vej til danskerne, det var også vedtaget med en af de brede aftaler, der er så afgørende for regeringens fortælling om sig selv. Ni partier var med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak for at gøre opmærksom på de fattigste børns vilkår

Kenn Hommelgaard, Finn Juliussen, Karen Møller Grothe, Elise Berg, Inger Jensen, Franz Nitschke, Claus Voltelen, Birthe Madsen, Lise Rydstrøm, Karen Grue, Kjeld Pedersen, Bjørn Pedersen, Ole Olesen, Marianne Jespersen, Mads Berg, Gitte Loeyche, Sara Sindberg Bentsen, Per Klüver, Ingrid Olsen, Rolf Andersen, Ib Christensen, Steen K Petersen, Peter Mikkelsen, poul pedersen, Peter Meyling, Marie-Christine Poncelet, Bjarne Tingkær, Mogens Kjær, Ruba Altawil, Troels Ken Pedersen, Dorte Sørensen, Frederik Schwane, Elisabeth From, Inger Riis, Susanne Kaspersen, fin egenfeldt, Tina Peirano, kjeld jensen, Michel Banz, Holger Nielsen, Mogens Holme, Poul Søren Kjærsgaard, erik pedersen, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Ete Forchhammer , David Zennaro, Herdis Weins, Jesper Johannsen, René Hansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Det er dybt uanstændigt. Tænk at nye medborgere lige fra barns ben skal føle sig som anden eller endog tredje rangs borgere. Det skal da virkelig nok hjælpe på integrationen. I det hele taget er integrationsydelsen umoralsk og diskriminerende.

Måske Danmark ikke bare er på vej mod A, B, C samfundet. Men at der skal hægtes et D hold ved på bagerste række - medborgere med indvandrebaggrund.

Der er ikke mange partier tilbage i folketinget, som er stuerene.

Kenn Hommelgaard, Alexander Bak, Karen Møller Grothe, Elise Berg, Inger Jensen, Tommy Clausen, Franz Nitschke, Kim Morten Nissen, Ole Jørgensen, Mads Madsen, Frederik Nissen, Lise Rydstrøm, Karen Grue, Flemming Sørensen, Kjeld Pedersen, Bjørn Pedersen, Ole Olesen, Marianne Jespersen, Mads Berg, Gitte Loeyche, Sonja Rosdahl, Sara Sindberg Bentsen, Per Klüver, Peter Wulff, Ingrid Olsen, Rolf Andersen, Ib Christensen, Steen K Petersen, Carsten Munk, Peter Meyling, Bjarne Tingkær, Michael Larsen, Ib Gram-Jensen, Ruba Altawil, Bente Kølle, Dorte Sørensen, Frederik Schwane, Elisabeth From, Inger Riis, Eric Mård, Susanne Kaspersen, fin egenfeldt, Tina Peirano, Jes Thomsen, Peter Mikkelsen, Fie Ankjer Nielsen, Jørgen Tryggestad, Christel Gruner-Olesen, kjeld jensen, Michel Banz, Holger Nielsen, Poul Søren Kjærsgaard, Mogens Holme, Stephen Paulli Andersen, Kim Houmøller, Hans Larsen, Peter Bryde Poulsen, erik pedersen, Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Eva Kjeldsen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Alfred Rosen, Ete Forchhammer , Viggo Okholm, David Zennaro og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Alle disse sørgelige resultater kunne måske have været undgået såfremt de radikale havde tænkt sig om. Det fratager ikke de syge racistiske folketingsmedlemmer for ansvar, men vi havde trods alt kunnet have ventet med det onde til sommeren 23..

Inger Jensen, Lise Rydstrøm, Karen Grue, Ole Olesen, Sara Sindberg Bentsen, Per Klüver, Peter Meyling, Dorte Sørensen, Inger Riis, Eric Mård, Susanne Kaspersen, Christel Gruner-Olesen, kjeld jensen, Holger Nielsen, Mogens Holme, Helle Brøcker, erik pedersen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Herdis Weins og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Godtager man at denne regering er en midterregering, gør man sig blind over for at det kun er indflydelse fra den ene fløj, den t.v., der begrænses, mens regeringen lystigt danser efter den anden fløjs pibe.

Kenn Hommelgaard, Inger Jensen, Mads Madsen, Lise Rydstrøm, Karen Grue, Bjørn Pedersen, Ole Olesen, Marianne Jespersen, Gitte Loeyche, Sonja Rosdahl, Per Klüver, Carsten Munk, P.G. Olsen, Erik Karlsen, Ib Christensen, Peter Mikkelsen, Bjarne Tingkær, Michael Larsen, Viggo Okholm, Inger Riis, Elisabeth From, Susanne Kaspersen, Gøsta Hansson, Tina Peirano, Lise Lotte Rahbek, Brian W. Andersen, kjeld jensen, Michel Banz, Holger Nielsen, Poul Søren Kjærsgaard, Hans Larsen, Helle Brøcker, erik pedersen, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel, Mette Johansson, Kenneth Jacobsen og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Det bliver aldrig nok for den fløj af dansk politik. Bunden kan ikke nåes. Elefanten i rummet er et menneskesyn, der netop - med flid og fryd - ser bort fra, at det handler om mennesker. Nej for de er fremmede, hvis ikke rent ud sagt fjender - og derfor skal de ned med nakken. Det er ideologi, ikke meget med virkeligheden at gøre. Bortset fra konsekvenserne, naturligvis.

Inger Jensen, Tommy Clausen, Frederik Nissen, Flemming Sørensen, Marianne Jespersen, Gitte Loeyche, Per Holmsgaard, Sara Sindberg Bentsen, Ib Christensen, Peter Mikkelsen, Carsten Munk, Michael Larsen, Viggo Okholm, Frederik Schwane, Elisabeth From, Eric Mård, Finn Jakobsen, Susanne Kaspersen, Christian Bruun, Jørgen Tryggestad, kjeld jensen, Michel Banz, Holger Nielsen, Poul Søren Kjærsgaard, Mogens Holme, Ete Forchhammer , Hans Larsen, erik pedersen, Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Steffen Gliese og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar

Inflations - hjæp. en.

Den er vel ikke hjælp hvis den ikke gives til alle, (for en?) inklusive Mærsk, der mener sig gudsbenådede for rigets generelle behov og som sådan for sammenhængen.

Alt andet er udskammende og ikke nogen værdig!

Peter Mikkelsen, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

"Netop Moderaterne har fremhævet det som et erklæret mål med en regering over midten at begrænse yderpartiernes indflydelse. Alligevel må man konstatere, at en yderliggående position i et yderliggående parti nu står i vejen for hjælp til de mest trængende."

Jeg er bange for, at dette er en fejlslutning.
Det ser for mig ud som om, det er socialdemokratiet - og dermed socialdemokraterne - der netop står i vejen for hjælp til de mest trængende!

Ikke - eller hvad?

Ole Olesen, Gitte Loeyche, Rolf Andersen, Peter Meyling, Marie-Christine Poncelet, Mogens Kjær, Susanne Kaspersen, Peter Mikkelsen, Holger Nielsen, Mogens Holme og Jan S. Jensen anbefalede denne kommentar
Nils Lauritzen

Definition på racediskrimination: Forskelsbehandling (oftest negativ) på baggrund af etnicitet.
Kendte eksempler på formel racediskrimination er apartheidsystemet i Sydafrika, Tyskland under nazismen, USA før borgerrettighedsbevægelsen, Indien under engelsk kolonistyre.....
Og Danmark i det 21. århundrede!

Kenn Hommelgaard, Finn Juliussen, Elise Berg, Kim Morten Nissen, Lise Rydstrøm, Flemming Sørensen, Allan Vokstrup, Ole Olesen, Marianne Jespersen, Sonja Rosdahl, Sara Sindberg Bentsen, Per Klüver, Ib Christensen, Steen K Petersen, Peter Mikkelsen, Carsten Munk, Bjarne Tingkær, Inger Pedersen, Poul Søren Kjærsgaard, Elisabeth From, Eric Mård, Finn Jakobsen, Steffen Gliese, Susanne Kaspersen, Lise Lotte Rahbek, Christel Gruner-Olesen, kjeld jensen, Jan S. Jensen, Holger Nielsen, Achim K. Holzmüller, Hans Larsen, Helle Brøcker, Franz Nitschke, erik pedersen, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Kunne Lars Løkke ikke have 'fundet' fornuften frem dengang han havde magt som statsminister. »For os er fattige børn fattige børn«. Hvis vi var sluppet for Støjberg som Integrationsminister. Bertil Haarder og Birthe Rønne kunne man arbejde med. Men Støjberg! Alt bliver sagt ligeud nu og hun er den skyldige. Martin Henriksen var bare en sidekick. Racisme lige i synet!

Og i øvrigt hvordan går det med at holde de yderligtgående ude af dansk politik, Løkke? Socialdemokraterne hiver dem ind igen ved hver en lejlighed. Venstre sikkert ligeså.

Kenn Hommelgaard, erik pedersen, Per Klüver, Viggo Okholm, Eric Mård, Steffen Gliese, Susanne Kaspersen, Peter Mikkelsen, Jørgen Tryggestad, Holger Nielsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Peter Mikkelsen

Mette Frederiksen har som statsminister for længst valgt side. Dette moralske lavpunkt falder fint i tråd med hendes udtalelser om indvandrere og deres efterkommere gennem snart mange år. At pege på Pia Kjærsgaard, Inger Støjberg, Morten Messerschmidt og hvad de nu hedder giver ikke længere nogen mening. Mette Frederiksen er blevet højrepopulismens nye bannerfører.

Kenn Hommelgaard, Dylan Storm, Elise Berg, Inger Jensen, Tommy Clausen, erik pedersen, Ole Andersen, Flemming Sørensen, Bjørn Pedersen, Allan Vokstrup, Ole Olesen, Marianne Jespersen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Rolf Andersen, Erik Karlsen, Steen K Petersen, Niels østergård, Peter Meyling, Inger Pedersen, Poul Søren Kjærsgaard og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Peter Nikkelsen:
Tja-det gør ondt at erkende, men det er lige før du har ret.

Marie-Christine Poncelet

Og desværre har SF igen blåstemplet regeringen!

Dylan Storm, Tommy Clausen, erik pedersen, Ole Andersen, Ole Olesen, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Ib Christensen, Steen K Petersen, Peter Meyling og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar

I en artikel i videnskab.dk i oktober 2018 behandles emnet personlighedens mørke kerne.
Her kan man læse :
"Den mystiske, mørke kerne, som de negative karaktertræk stammer fra, er blevet døbt D-faktoren af forskerne bag det nye dansk-tyske studie. Det står for ‘the dark factor’ (den mørke faktor, red.)."
D-faktoren er et udtryk for, i hvilken grad en personlighed er domineret eller præget af de 9 mørke personlighedstræk eller typisk en kombination heraf:
1. Egoisme - at tænke på sig selv på bekostning af andre
2. Machiavellisme - at mene, at målet helliger midlet
3. Mereværdsfølelse - at føle sig bedre end andre
4. Selvpromovering - at ville forøge og vise sin status overfor andre
5. Narcissisme - at være selvoptaget
6. Ondsindethed - at skade andre med vilje
7. Psykopati - at mangle empati
8. Sadisme - at nyde at skade andre
9. Skruppelløshed - at være samvittighedsløs.
Man har observeret, at personer belastet af disse negative personlighedstræk f.eks. er særlig udbredt blandt folk i lederstillinger, og spørgsmålet er jo, om ikke det samme kan siges om politiske ledere, jeg vil gå så vidt som at sige især på højrefløjen.
Jeg vil anbefale alle at teste "mistænkte" som f.eks. Støjberg og Messersmidt op imod denne liste, når man nærstuderer de argumenter der serveres for, at fattige børn af indvandrere eller måske især muslimsk baggrund, eller som bor i " ghettoer" gerne må sulte og nægtes fornuftige vilkår for senere at kunne begå sig i samfundet.
Vi har desværre nu nået et stadie, hvor man desværre må tage socialdemokraterne og et stort flertal i folketinget med i bedømmelsen.
Der er tale om en fuldfed ussel standard, og vælgerne bør belønne politikerne efter fortjeneste.

Viggo Okholm, Karen Møller Grothe, Elise Berg, Inger Jensen, Egon Stich, Tommy Clausen, Peter Mikkelsen, Franz Nitschke, Kim Morten Nissen, erik pedersen, Inger Pedersen, Flemming Sørensen, Lise Lotte Rahbek, Ole Olesen, Marianne Jespersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Niels Helveg Petersen kaldte engang politisk magt for et "farligt rusmidel."
Mette har forlængst fået en overdosis.

Eva Kjeldsen, Elise Berg, Tommy Clausen, Franz Nitschke, erik pedersen, Ole Andersen, Inger Pedersen, Ole Olesen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Mette Frederiksen har opgivet Socialdemokratiet og vil med SVM regeringen bane vejen til bage til de gamle dage med et klassedelt Danmark. Et samfund, hvor de rige blive rigere og rigere på bekostning af resten af Danmarks borgere, som bare bliver fattigere og fattigere. Det "moderne" Danmark kaldes det samlet set. I lande som USA, Storbritannien og Tyskland har de praktiseret det "moderne" samfund i mange årtier. I de lande regnes store dele af befolkningen for ingen ting. De overflødige, som bare skal arbejde for de rige. Den vej har Danmark nu også taget med et skamløst vigt fra Socialdemokratiet. Og det ser ud til de får held med det - Ingen sætter sig imod. Ingen modstand. Nok fordi alle går rundt og tænker det berører ikke mig.

Hele essensen i det "moderne" Danmark har Joakim B. Olsen givet udryk for, af alle: Det gør ikke noget uligheden stiger, når bare Danmark som helhed ikke bliver fattigere.

Der er slet ingen tvivl om vi bevæger os med raketfart hen i mod klassesamfundet igen. A, B og C holdet. Hvor A holdet bare ejer værdierne, ikke mindst store dele af boligmassen, og lever i frihed og luksus på ryggen af resten. B holdet, som holder det hele kørende med gode løn og pensionsforhold. Og så C holdet, som bare skal arbejde så hårdt som muligt til så lille en løn som muligt uden at dø af det indtil pensionsalderen på 74 år, helst længere, de kan jo godt hvis de eller gider. Her skal der hele tiden løbes længere på literen. Helst så meget, så sjæl og krop er opslidt når pensionsalderen er nået og så falde dø om uden omkostninger for de rige. Halvdelen af C holdets løn afleveres i husleje til A holdet.

Det er den retning Danmark med SVM regeringen nu for alvor tager. En retning, som aldrig ville have ladet sig gøre uden Socialdemokratiets vælger bedrag. En retning, som Tyskland for alvor slog ind på i starten af 00'erne. Og det udelukkende pga. af det tyske Socialdemokratiet SPD banede vejen for det. Præcis som i Danmark 2023.

Og skaden er sket. SVM er en flertalsregering og kan gøre som de vil. Ingen kan stoppe dem. Og er ødelæggelserne først sket er de uoprettelige. Ikke engang en kommende regering med en SF statsminister vil kunne ændre det ødelagte.

Dylan Storm, Inger Jensen, Egon Stich, Kenneth Jacobsen, Peter Mikkelsen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Inger Pedersen, Peter Wulff, Ole Olesen og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar

En grænseløs kynisme! Jeg græmmes

Tommy Clausen, Peter Mikkelsen, Franz Nitschke, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Peter Wulff, Carsten Munk, Steffen Gliese og Hans Schjørmann anbefalede denne kommentar

Heldigvis er der intet, der tyder på, at brun blok regeringen vil overleve et kommende valg.

Claus Voltelen

Jan S. Jensen. Er du ikke for hård i din vurdering af Inger Støjberg? Hun er ganske vist og med rette dømt for grove krænkelser af en gruppe menneskers demokratiske rettigheder. Men valget af navn til hendes parti - Danmarksdemokraterne - viser vel, at hun nu efter 60 dages tænkepause har valgt demokratiets vej, og at det ikke kun er en demonstration fra Vestjyllands brakmarker. Man skal måske ikke lægge alt for stor vægt på et partis navn, men noget må navnet da betyde?

Jeg skammer mig over at være dansker!!!!

Inger Jensen, Kim Jensen, Tommy Clausen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Kim Jensen
15. februar, 2023 - 18:19

Det er heller ikke meningen. De kommende 4 år kan de udslette velfærdsstaten. Og når tiden er gået og der udskrives valg vinder blå blok stort oven på vælgernes skuffelse over Socialdemokratiet, som efterfølgende kan se sig selv på en årelang ørkenvandring. I Tyskland var der før HARTZ reformerne indført af SPD (det tyske Socialdemokrati) en valgdeltagelse på snart 90%. Efter HARTZ tabte SPD stort. Og valgdeltagelsen faldt til ca. 76%. Det var hovedsageligt dybt skuffede SPD vælgere, som sprang fra. Og det i mange mange år. Over 20.000.000 tyskere endte i fattigdom grundet HARTZ reformerne. Og befinder sig der stadig. Det banede vej til en CDU/CSU regering med Angela Merkel som Bundeskanzler i 16 år. Først nu har SPD kommet sig med Olof Scholtz som Bundeskanzler, da valgdeltagelsen efter 16 år er steget igen.

Det er sandsynligvis det vi mere eller mindre kan se frem til om 4 år i Danmark. At SVM er en engangsforestilling ved alle deltagere udmærket. Som Ellemann gav udtryk for er det ikke poster der tæller, men resultater da han måtte erkende han ikke blev statsminister for en blå regering. Og hvad resultater angår kan blå blok kun råbe højt hurra de kommende 4 år, hvor Mette Frederiksen er gået i pagt med djævelen og solgt Socialdemokratiet til højestbydende for at kunne blive siddende på statsministerkontoret 4 år mere.

Sådan ser den usminkede sandhed ud.