Leder

Mikkel Bjørns krigeriske retorik om statsborgerskab er uhørt

Dansk Folkeparti må være voldsomt trængt, siden det tillader partiets indfødsretsordfører at bruge krigsretorik om udlændinge, der ønsker at blive danske statsborgere
Bag Mikkel Bjørns ordvalg gemmer sig en forestilling om, at Danmark og danskerne er under belejring, siden der er brug for forsvarslinjer.

Bag Mikkel Bjørns ordvalg gemmer sig en forestilling om, at Danmark og danskerne er under belejring, siden der er brug for forsvarslinjer.

MADS CLAUS RASMUSSEN

Indland
25. marts 2023

Under Folketingets behandling af det seneste lovforslag om tildeling af dansk statsborgerskab har Dansk Folkepartis indfødsretsordfører – den fra Nye Borgerlige indvandrede Mikkel Bjørn – anvendt en hidtil uhørt udlændingefjendsk retorik. I partiets betænkningsbidrag har han kaldt indfødsretten – altså tildelingen af dansk statsborgerskab ved lov – for »Danmarks inderste og sidste forsvarslinje«.

Bag Mikkel Bjørns ordvalg gemmer sig en forestilling om, at Danmark og danskerne er under belejring, siden der er brug for forsvarslinjer. Man ser for sig de forskræmte danske soldater bag Dannevirkes oldgamle jordvolde i 1864, mens prøjserne buldrer frem. At Mikkel Bjørns retorik så peppes op med et miskmask af brokker fra gamle Grundtvig og talrige advarsler om den omfattende kriminalitet fra de »kulturfremmede«, gør absolut ikke sagen bedre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det må være så trættende, at føle sig angrebet hele tiden.

Peter Wulff, Herdis Weins, Susanne Kaspersen, Jes Thomsen, Carsten Munk, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Elisabeth Tryde og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Mikkel Bjørn og de andre i DF kæmper indædt for ikke at føle sig alt for forladte.

Poul Simonsen

Man bliver forstemt på demokratiets og folkets vegne, når nogle sætter den slags i folketinget.

zain syed, Jørn Ulsing, John Liebach, Peter Wulff, Herdis Weins, Susanne Kaspersen, Jes Thomsen, Carsten Munk, Inger Pedersen, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Tryde, Mogens Holme og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

Uden nogen som helst sympati for Mikkel Bjørn, hans parti og hans udtalelser: mon ikke han faktisk af et ærligt hjerte mener hvad han siger? og hvordan skal man så forholde sig til det .....? – ville være et mere analytisk udgangspunkt for en Informations-leder.

Anders Hejgaard, Herdis Weins, Carsten Bjerre og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Knud Chr. Pedersen

"Vi er i krig med Islam", blev tidligere fremført DF. Nu bliver det så endnu en gang bekræftet, at DF stadig er ude, hvor kragerne forlængst er vendt om.

zain syed, Herdis Weins, Susanne Kaspersen, Lars Pommerencke, Carsten Munk og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Det kniber for mig at se krigsretorikken. Det eneste der citeres som lederens grundlag nævnes er begrebet 'forsvarslinjer'. Det der lidt lidt......
Opdelingen af verden i de to jurisdiktioner Fredens hus /Krigens hus (i.e. sharia-zonen/resten af verden) er en repræsentation, ja måske endda original-versionen, af systemisk imperialisme. Nappet fra Vergils lyriske udlægning af 'fredsfyrsten Augustus' måske, men grundlæggende Muhammed Hashim's patent, ikke Mikkel Bjørns.

Ufortteligt at man kan foragte mennesker på denne måde. Hvid man ikke kunne dømmes pgr af racisme i Danmark, så havde vi set en mere hads retorik. Minoriteterne må og skal bidrage mere debatten om hvordan de bliver behandlet på.