Leder

Transportens lønstigninger sætter en fornuftig retning for normallønsområdet

Efter 40 timers forhandlinger lykkedes det 3F Transport at forhandle nogle rigtig pæne lønstigninger hjem til deres medlemmer. Med en fornuftig start på normallønsområdets forlig tegner mere og mere til, at et eventuelt nej til OK23 må tolkes som et nej til afskaffelsen af store bededag
Torsdag morgen, den 2. marts, landede transportforlige, som sikrer en lønstigning for de ansatte på 3.150 kroner i 2025.

Torsdag morgen, den 2. marts, landede transportforlige, som sikrer en lønstigning for de ansatte på 3.150 kroner i 2025.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
3. marts 2023

Da transportforliget landede torsdag morgen gjorde formand for transportgruppen i 3F Jan Villadsen meget ud af at fortælle, hvor god en aftale han havde forhandlet hjem. Så god at forhandlingsudvalget spontant have rejst sig op i stående klapsalver, da han repræsenterede aftalen, fik han sagt flere gange.

»Hvis man kender vores forretningsudvalg, så ved man, at det gør de ikke normalt,« sagde Jan Villadsen. 

Det er klart, at 3F har en interesse i at fremstille aftalen positivt, så den bliver stemt igennem, men man må også konstatere, at medlemmerne kan se frem til nogle pænt store lønstigninger. 

Ligesom i gennembrudsforliget på industriområdet har man forhandlet fritvalgskontoen, hvor medarbejderne selv kan vælge mellem at få udbetalt løn, pension eller fridage, op fra syv til ni procent, mens arbejdsgiverne nu skal betale to procent mere af de ansattes pension.

Den del var dog relativ forudsigelig og er mere eller mindre copy-pastet fra gennembrudsforliget. Det store spørgsmål var til gengæld, hvor meget man kunne hæve timelønnen med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her