Leder

Lars Løkkes nye spindoktor er en tåbelig provokation

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen har allerede et anspændt forhold til det grønlandske selvstyre. Så meget desto mere tåbeligt, at han nu har ansat den berygtede spindoktor, Ulla Østergaard, der måtte forlade TV 2 efter en falsk historie om Grønlands nuværende landstingsformand
Mange vil huske Ulla Østergaard fra dokumentaren ’Dagbog fra Midten’, hvor hun – med stor kynisme og begrænset succes – var pressechef for partiet Ny Alliance.

Mange vil huske Ulla Østergaard fra dokumentaren ’Dagbog fra Midten’, hvor hun – med stor kynisme og begrænset succes – var pressechef for partiet Ny Alliance.

Thomas Borberg

Indland
6. juni 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det virker næsten som en parodi. Et parti, som med stor succes har gjort det til sit projekt at anvise nye veje i dansk politik, forbedre kulturen på Christiansborg og »turde udfordre ’sådan plejer vi at gøre’«, har nu ansat kvinden, som mere end nogen anden, repræsenterer alt det værste ved de seneste 20 år i dansk politik. Ulla Østergaard er ny pressechef for Moderaterne.

Alt, der er gammelt, er nyt igen, som man siger, og Østergaard har ikke bare en fortid som spindoktor for Lars Løkke Rasmussen, men som nogle måske vil huske fra dokumentaren Dagbog fra Midten, var hun også – med stor kynisme og begrænset succes – pressechef for partiet Ny Alliance, der mindede ikke så lidt om Moderaterne.

En plantet historie

Mest hovedrystende ved ansættelsen er imidlertid den seneste skandale om Ulla Østergaard. Som redaktionschef for TV 2 pressede hun i 2021 to medarbejdere til at skrive en artikel, der var stærkt belastende for det venstreorienterede parti Inuit Ataqatigiits formand, Múte B. Egede. Artiklen udkom få dage før valget til det grønlandske landsting, og var aldeles falsk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Underbukser eller spindoktor - man får, hvad man betaler for.
Gud ved, hvem, der betaler regningen???

Josephine Kaldan, Susanne Kaspersen, David Zennaro, Lone Hansen, Steen K Petersen, Jes Thomsen, Holger Nielsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, John Scheibelein, Elisabeth Tryde, Mogens Holme, erik jensen, Dennis Madsen, Arne Albatros Olsen, søren ploug og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Provokation avler provokation: må der herefter blive talt mere grønlandsk i Folketinget - et ganske umodereret ønske.

Tine Sørensen, Josephine Kaldan, Susanne Kaspersen, Margit Hansen, David Zennaro, Lone Hansen, Tina Peirano, Holger Nielsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Ghita Bohn, Dennis Madsen, søren ploug og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Tankeløst fjolleri af LLR! Eller af "statsmanden" Lykke-Lars, også kaldet den lille svindler!

Josephine Kaldan, Torben Burkal, Susanne Kaspersen, Lone Hansen, Holger Nielsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer og søren ploug anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

En blanding af arrogance , dumhed og ligegyldighed. Typisk Lars L***.

Sonja Rosdahl, Torben Burkal, Inger Pedersen, Mads Aagaard, Lone Hansen, Steen K Petersen, Jørgen Tryggestad, Freddie Vindberg, Holger Nielsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Tryde, Ete Forchhammer , Mogens Holme, erik jensen og Dennis Madsen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Dumhed? Alt er relativt og jo flere idioter LLR omgiver sig med, jo klogere fremstår han selv; det er logik for både fritgående - og burede høns. Nej, sarkasme til side. Hvis det ikke lykkes ham at forhindre Mette Frederiksen i at opløse regeringsamarbejdet, med sit formentlig nye job i NATO og med en mulig Trump, som ny amerikanskansk præsident i 2024, kan det være strategisk klogt at alliere sig med folk der, lidt ligesom amerikanerne selv, har et arbitrært forhold til Grønland. Det vigtigste er immervæk, at man - og det gælder både som NATO generalsekretærkandidat og/eller statsministerkandidat - ikke er konfliktsky og det ved vi jo allerede at LLR ikke er - uden dog, at vi ved noget konkret om hvorvidt han overhovedet ér statsministerkandidat - andet end at det skulle ligne ham dårligt, hvis han ikke er. Indtil videre er det hele selvfølgelig kun spekulationer, men hvis man lægger mærke til alt det han ikke siger, så er der rigtig meget der peger i den retning.

Torben Burkal, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Inger Pedersen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Dennis Madsen

det er måske uretfærdigt, men er der ikke noget barbara bertelsen over ulla østergaard?

Dorte Sørensen

Ja den såkaldte »dygtige politiske håndværker« viser "sandelig sit talent, når han udnævner den nuværende danske ambassadør i Sydafrika til ambassadør for Grønland/ Antarktis - og helt uden en drøftelse med de grønlandske myndigheder.

Tine Sørensen, Josephine Kaldan, Kim Houmøller, Susanne Kaspersen, Margit Hansen, Mette Møhl, Lone Hansen, Steen K Petersen, Jes Thomsen, Jørgen Tryggestad, Tina Peirano, Freddie Vindberg, Holger Nielsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Inger Pedersen, Per Klüver, Elisabeth Tryde og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg kan ikke huske, at jeg har hørt mere naive og meningsstyrede (altså egne) folk, der beskæftiger sig professionelt med politisk rådgivning, end dem, der optrådte i den udsendelse. Og Ulla Østergaard var den værste! Hvis det er den måde at tænke på, der kendetegner danske politikere, er der ikke noget at sige til, at det er gået tilbage med våde visioner og tillid bredt i befolkningen.

Josephine Kaldan, Torben Burkal, Susanne Kaspersen, David Zennaro, Lone Hansen, Steen K Petersen, Jes Thomsen, Søren Fosberg, Holger Nielsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Steen Bahnsen, Per Klüver og Elisabeth Tryde anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Tværtimod, Dennis Madsen.

Freddie Vindberg

Hvad har Ulla Østergaard på Lars?

Lone Hansen, Tina Peirano, Holger Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Den lille tyveknægt er trods alt mester i disruption.

Torben Burkal, Margit Hansen, Holger Nielsen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Løkke og Mette Frederiksen ligefrem samler på møgsager i forholdet til Grønland.

Ikke alene udnævnes en person, der totalt har diskvalificeret sig som upartisk og sandfærdig, Ulla Østergaard, til spindoktor for Løkke.

Men der er i tilgift den grønlandske lamslåede skuffelse over Lars Løkke Rasmussens (M) udnævnelse af en dansk diplomat istedet for en grønlandsk, der nu skal være arktisk ambassadør, som Dorte Sørensen siger.

Og ikke nok med det:

"Lars Løkke har i den grønlandske optik også trådt i kvanbedet ved at udtale sig lovligt friskfyragtigt om de grønlandske visioner om selvstændighed.

Det er velkendt i Nuuk, at Lars Løkke anser visionerne som blottet for økonomisk klarsyn; bloktilskuddet dækker stadig over halvdelen af den grønlandske regerings udgifter - men trætheden over Løkkes gentagelser af dette faktum er voksende."

https://www.altinget.dk/artikel/breum-ugens-magtopbud-i-nuuk-vil-teste-r...

Og sidst men ikke mindst er en undersøgelse af Danmarks mildt sagt forfærdelige opførsel i Grønland, (blandt andet den såkaldte spiralsag) som Mette Frederiksen og Muté B. Egede har aftalt, slet ikke kommet i gang endnu, mere end et år efter, at de underskrev aftalen.

Det bliver spændende, om de to magtmennesker formår at klinke skårene, både med Grønland og Færøerne, når de idag rejser til topmøde med statsminister, udenrigsminister, forsvarsminister, justitsminister, formanden for Udenrigspolitisk Nævn plus en flok af nævnsmedlemmerne til Nuuk.

Den danske arrogance bør lægges helt på is i et fremtidigt samarbejde, hvis et sådant skal have det mindste for sig.

Josephine Kaldan, Susanne Kaspersen, David Zennaro, Lone Hansen, Inger Pedersen, Steen K Petersen, Torben K L Jensen, Dorte Sørensen, Herdis Weins, Tina Peirano, Freddie Vindberg, Holger Nielsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et PS.:ret skal være ret , der nu blevet nedsat en undersøgelseskommission i forbindelse med "spiralsagen"med en fra Nuuks universitet som formand. (kilde P1)

Den lille storsvindler forstår da virkelig at markere sig igenigenigeigen....

Torben Burkal, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

Eva Schwanenflügel
06. juni, 2023 - 13:39

"Den danske arrogance bør lægges helt på is i et fremtidigt samarbejde, hvis et sådant skal have det mindste for sig."

Ja.
Men det ER måske slet ikke hensigten, at et fremtidigt samarbejde skal have det mindste for sig?

Det KUNNE måske være knapt så kontroveersielt, hvis Grønland selv beder om skilsmisse - frem for, at Syddanmark uden videre acceptere rTrumps tilbud om at købe øen...
... hmmm som betaling for en NATO-post...???

Jamen, jeg spø'r bare...

Inger Pedersen

- og i så fald er Lars Løkke sluppet af med Mette Frederiksen, og vejen er banet...