Jakob Vestergaard

Sider

 1. Kommentar
  21. december 2017

  Trump angriber Kina – og den liberale økonomiske verdensorden

  Sidste uges ministerkonference i Verdenshandelsorganisation, WTO, var en fiasko, og Donald Trump har netop udpeget Kina som ’økonomisk aggressor’. Er vi vidner til det, der i næste generations historiebøger vil blive beskrevet som kimen til den liberale økonomiske verdensordens fald?
  Den amerikanske handelspolitiske chefforhandler, Robert Lighthizer, slog i sin tale en række velkendte handelsprotektionistiske temaer an, men gik dog ikke så langt som til at true med at trække USA ud af WTO.
 2. Analyse
  23. januar 2018

  Hvis der er én ting, Trump tror på dybt i sit hjerte, er det, at USA er blevet snydt og bedraget

  Som altid når det gælder Donald Trump og handelspolitikken, er der to narrativer i spil: et, der er rart at falde i søvn til, og et, der virkelig ikke er for sarte sjæle
  I begyndelsen af november 2017 var præsident Donald Trump på officielt besøg i Kina. Siden lød det fra Trump-administrationen, at den såkaldte ’omfattende økonomiske dialog’ med Kina var stødt på grund – og at man ikke havde planer om at genoptage den.
 3. Analyse
  30. maj 2018

  Italiens krise udstiller det akutte behov for reformer i EU

  Det seneste år er betingelserne for at nå til enighed om væsentlige økonomiske reformer i EU blevet drastisk forværrede. Euroen bliver først robust den dag, medlemslandene hæfter solidarisk for hinanden – men forinden kræver Nordeuropa ordnede forhold i syd
  »Italien er trods politiske og økonomiske problemer eurozonens tredjestørste økonomi næst efter Tyskland og Frankrig. Skulle det kommende topmøde blive lammet af en politisk krise i Italien, vil det være et stort slag for reformprocessen, ikke mindst i forhold til den del af det, der handler om at komme i mål med den europæiske bankunion.« skriver Jakob Vestergaard.