Jan Krag Jacobsen

Seneste artikler af
Jan Krag Jacobsen
  • Madskribenterne har overtaget gudernes arbejde

    Engang designede guderne menuer, der skilte de frelste fra de fortabte. I dag tager madanmeldere og smagsdommere sig af den tjans. Mekanismen er den samme: De hjælper os med at finde en gruppe at høre til
  • Hvad spiser vi - og hvorfor?

    Vi lever i et overflødighedshorn af billig mad fra hele verden, men hvad afgør, hvad vi ender med at stikke gaflen i? Kan nogen forklare, hvorfor danskerne ikke betragter oldenborrelarver som en delikatesse, men elsker rejer, og hvorfor nordmænd ikke bryder sig om ål?
  • Pirater og konservativt bagstræb

    De fangne somaliske pirater på Absalon bliver underholdt med automobilblade. Men da der bør være grænser for fornøjelsen i kachotten, er de billeder af smækre damer, der på forunderlig vis altid følger smarte biler, blevet klippet ud
  • Juleoplysningstiden

    Juleilluminerede huse med sparepærer i kæderne illustrerer en effekt af spareråd: Nemlig at besparelsen omsættes i merforbrug. Når bilen bruger mindre benzin, kan vi tillade os at køre mere i den osv.
  • Sløseri i den private sektor

    Dansk Industri påstår, at en effektivisering af den offentlige sektor ville frigøre en arbejdskraftreserve på 45.000 årsværk. Bag påstanden ligger en forestilling om, at der hersker spild og kaos i den offentlige sektor
  • Spøgelset fra 68

    I hovedet på Niels Krause-Kjær og hans forurettede apologeter er alle ca. 50-70-årige danskere onde og griske 68'ere
  • Søren Pinds stræben

    Søren Pind har gjort adskillige forsøg på at opnå statsministerens gunst bl. a. i 2003 med de 10 liberale teser. Siden har Pind været påfaldende tavs på sin backbench
  • Moderne borgerligt ansvar

    Tænk, at selveste beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen går rundt med en gammel hippie i maven
  • Guldkorn eller havregryn?

    Kan en sænkning af moms på grøntsager mindske befolkningens fedmeproblemer - det er sommerens spørgsmål

Sider

Mest læste
  1. Kan en sænkning af moms på grøntsager mindske befolkningens fedmeproblemer - det er sommerens spørgsmål
  2. Vi lever i et overflødighedshorn af billig mad fra hele verden, men hvad afgør, hvad vi ender med at stikke gaflen i? Kan nogen forklare, hvorfor danskerne ikke betragter oldenborrelarver som en delikatesse, men elsker rejer, og hvorfor nordmænd ikke bryder sig om ål?
  3. Madens oplevelsesøkonomi bør ikke være reduceret til det folkelige vid over hotdogs –der er langt mere på spil: livskvalitet og eksportmuligheder