Jens Christoffersens blog

Ud af huset

Jeg vil gerne lige samle lidt op på et spørgsmål fra Jacob Bøtter til gårsdagens indlæg. Jacob spørger til nogle af de tanker der ligger udvalget af blogs til at stå i højre kolonne af disse sider.

Mit svar til Jacob var at vi kommer til at bruge en væsentlig del af pladsen på dette site til at pege på ting "ud af huset". Som man kan se trækker vi bl.a. overskrifter ind fra en række danske og udenlandske medier og weblogs i højrespalten på sitet.

Der er et formål med dette. Vi vil gerne give brugerne en oplevelse af, at der er en større omverden. Vi har ikke nok i os selv og ser ikke nogen grund til at fastholde den lukkethed omkring os selv som præger mange etablerede mediers tilstedeværelse på nettet. Derfor vil man på Luftskibet finde dybe links til artikler og indlæg på skiftende websites.

Fremfor alene at linke til velkendte og 'autoritative kilder' såsom New York Times og DR Nyheder m.fl. har vi valgt at trække en række weblogs med ind. Og hvorfor skulle vi ikke det? Blogs udgør en meget vigtig del af omverdenen på nettet, og i Blogosfæren har man altid linket til gud og hvermand med noget interessant at byde på. Det er nogle af de ting vi nu skal have 'lært' de etablerede medier, inklusive os selv, at gøre.

Der er selvfølgelig også redaktionelle beslutninger i disse ting. Vi har imidlertid ikke nogle klare faste kriterier for hvilke blogs vi trækker ind, og, må jeg understrege, ingen aftaler med nogen om at gøre det. Vi trækker emner ind på siden, som vi her og nu synes er gode/relevante/tankevækkende, men vi kommer som sagt også til at skifte ud løbende, så der hele tiden kommer et frisk pust udefra.

Jeg ville da gerne kunne sige noget flot om vi afspejler en demokratisering af medierne ved i nogen grad at ligestille blogs og de etablerede medier, sådan som vi gør det i vores højre spalte. Men den slags tale har det ofte med at blive lige lovlig højstemt. Det handler jo i virkeligheden om en god gammel praksis på nettet. Man sender hinanden videre.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fantastisk initiativ og lækkert design!

Det slog mig blot lige at ja, I linker ud til højre og venstre (og det er lækkert) men intet sted linker I til jer selv, til hovedskibet www.information.dk...?

Det synes jeg godt I kan tillade jer. I det mindste kunne det lille røde Information logo i øverste højre hjørne godt være et link til forsiden.

Jens Christoffersen

Tak skal du have!

Du har ret I at vi ikke linker direkte til hjemmesiden information.dk. Faktisk har vi kigget på om Luftskibet skulle udrustes med en dobbelt menu, een til indholdet på dette undersite og een til netavisen. Vi har foreløbig undladt denne løsning for at holde dette site nogenlunde rent. Jeg forventer imidlertid at vi får lagt en 'Til netavisen' knap op snarligst. Men tak for at du gør os opmærksom på det :-)

(Og så er det i øvrigt ikke helt rigtigt at vi ikke linker til os selv. Det gør vi skam på forsiden af sitet, men i form af dybe links til artikelindhold fra netavisen)