Jens Christoffersens blog

Velkommen til Betablog

Så er det vist på høje tid at få sagt velkommen til Luftskibet, Informations nye hjemsted for blogs med mere.

Vi har gennem længere tid følt behovet for at få lidt mere, undskyld udtrykket, luft under vingerne, og har taget hul på at forny og forbedre vores blogs. Dette er det første skridt.

Som det så malende står skrevet i venstrespalten ved siden af, har vi valgt at gå til sagen på en lidt anden måde end man måske ville forvente af et etableret mediehus. Vi har nemlig valgt at søsætte skibet før det er færdigbygget, og i stedet taget hul på en proces hvor vi håber at vore brugere/læsere/med-kommentatorer vil hjælpe os med pejlinger på hvad fremtidens information.dk skal være for et sted.

Det er også netop dét, som ligger i den efterhånden forkætrede "beta" betegnelse. "Beta" er et velkendt begreb indenfor systemudvikling, hvor det traditionelt refererer til produkter, som fungerer, men endnu ikke er klar til at blive markedsført. I de senere år har betegnelsen imidlertid vundet udbredelse på nettet, som en måde at signalere åbenhed på. Åbenhed i forhold til at lytte til sine brugere og i forhold til hele udviklingsprocessen som sådan.

Det er altså ikke en "halvgjort arbejde og laden stå til" attitude, men snarere en undersøgende tilgang til at udvikle et medie øvelsen går ud på. At vi starter en sådan proces med vores blogs er ikke tilfældigt. I blogosfæren er tilbøjeligheden til at snakke om tingene jo ret udtalt...

I forhold til Information og netavisens brugere vil denne blog udgøre et form for værksted. Derfor håber jeg også at I tilgiver os at vi undertiden roder lidt. Til gengæld kan jeg love at vi folder ørene ud.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Christoffersen

Tak for de pæne ord.

Vi bruger en stor del af højrespalten på sitet til at pege "ud af huset". Af den simple grund at vi ikke har nok i os selv. Der er en meget vedholdende tanke i danske mediehuse om at det gælder om at holde på brugerne for enhver pris, og det kan der være flere grunde til. Hensyn til annoncører er een.

Men nu spørger du mere direkte efter vores blogs. Vi har valgt at trække headlines ind fra en række blogs, og altså andre steder fra end blot de velkendte etablerede medier.

Vi har valgt en række blogs, som vi synes er markante på den ene eller anden måde. Blogs som det er værd at pege på, og sende videre til. Vi har imidlertid tænkt os at rotere ret kraftigt med disse blogs, og på den måde tilbyde det som et springbrædt for de brugere som måske ikke er helt indforstået med blogosfæren. Vi har ikke sat det i et fast system...

I virkeligheden er det blot en anden og mere fyldig form for linkliste/blogroll. Det er noget som man altid haft på blogs, og det er noget som der er en stor værdi i. Men det er også noget som mange, især avisblogs, undlader. Igen, formoder jeg, fordi de ikke er så trygge ved at linke ud til en større omverden?

Jeg læser til min tilfredshed at I ikke er bange for pege ud af huset - Men I lukker jo også folk af huset når I lader hyperlinks åbne op i samme ramme/vindue.
Brug dog et nyt vindue til links ud af huset, så man ikke skal kæmpe sig tilbage til luftskibet, efter en tur rundt i politken, avisen.dk eller hvor pokker man har været.

Hvor kan jeres brugere/læsere egentligt komme af med deres input/spørgsmål og generelle kommentarer - Andet end som en kommentar til noget der skrevet?!?

Jens Christoffersen

Svar til Thomas

Hvorvidt man skal lade links åbne i samme vindue (som her) eller om links skal åbne i et nyt vindue (som her) er en gammel diskussion indenfor web-miljøet. Der er blevet lavet brugerundersøgelser som taler for både den ene og den anden løsning. Her på skibet hælder vi til Jacob Nielsens råd om ikke at "forurene" brugerens brugergrænseflade med at tvinge nye vinduer åbne.

Omkring generelle spørgsmål og kommentarer er du meget velkommen til at skrive til os på web@information.dk. Vi har pt. ikke noget åbent messageboard ell. lignende tilknyttet luftskibet. Måske skulle vi bare starte med at have en synlig mailadresse på bloggen :-)

Jacob Nielsen skriver:
Users often don't notice that a new window has opened, especially if they are using a small monitor where the windows are maximized to fill up the screen. So a user who tries to return to the origin will be confused by a grayed out Back button.

Ja Sådan reagere man så forskelligt. Jeg blev irriteret over jeres måde at gøre det på, fordi jeg har flere gange har fået lukket for vinduet efter at have linket til en anden side. Og så bliver jeg confused by at være uden vinduer overhovedet!
Så hvis jeg stod for miljøpolitikken på dette site, ville det hedde "Inden for huset -samme ramme, ud af huset -ny ramme"

Men tak for web@information.dk, og ja gør endelig mailadressen synlig på bloggen, det er jo ikke alle kommentarer, frustationer og spørgsmål som er lige egnet til at komme øverst på "Seneste kommentarer" -
Nu slap denne kommentar her dog igennem. :oP