Jesper Løvenbalk Hansens blog

Zelaya tilbage i Honduras - og ude igen

Kl. 14:30 i dag lokal tid trådte den kuppede præsident Manuel Zelaya ind på honduransk jord for første gang i siden kuppet den 28. juni, hvor han som bekendt blev ført ud af landet af militæret kun iført pyjamas. 

Via Radio Globo sendte Manuel Zelaya først en besked til landets væbnede styrker, om at respektere deres præsident og lægge våbene. Videre sendte præsidenten en besked til de facto præsident Roberto Micheletti:

»Træk dig fra posten som præsident for vores parti de Liberale. Vi liberale har aldrig i partiets historie været sat i forbindelse med et militærkup, og du er en skændsel for vores parti.«

Efter at have været på honduransk jord i godt en time, trak præsident Zelaya sig tilbage til den Nicaraguanske side af grænsen. Herfra meddeler både præsident Zelaya og hans afsatte udenrigsminister, Patricia Rodas, at de lige nu forhandler med enkelte generaler i Honduras væbnede styrker. 

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu