Jonas Toubøl

 • Kronik
  6. juni 2014

  Kapitalismen er ved at vokse fra demokratiet

  25 år efter den blodige rydning af Den Himmelske Freds Plads buldrer den kinesiske vækstøkonomi frem uden antydningen af, at en demokratisk udvikling er på vej. Imens går millioner af vesterlændinge på gaden i afmagt over manglende indflydelse på krisepolitikken. Er vi på vej mod afslutningen på det 20. århundreds fornuftsægteskab mellem kapitalisme og demokrati?
  De folkelige protester i lande som Grækenland og Spanien har været massive, men imødekommelserne af kravene fra politisk hold til at overse, mener dagens kronikører. Her demonstrerer afskedigede offentligt ansatte mod regeringen i den græske hovedstad, Athen.
 • Kronik
  18. maj 2012

  Fagbevægelsen slider på sit mandat

  Alt tyder på, at fagbevægelsen i sin iver efter at være salonfæhig forhandlingspartner ved de kommende trepartsforhandlinger er klar til at lade lønmodtagerne betale for krisen endnu en gang. Det kan slide på den legitimitet, som er selve grundlaget for den indflydelse, bevægelsen angler efter
  Det er efterhånden mange år siden, lønmodtagerne demonstrerede i stort tal på Christiansborg Slotsplads. På billedet protestere demonstranter mod SV-regeringen i 1978.
 • Kronik
  27. januar 2012

  Moderne socialister skal genskabe fællesskabet

  Både den økonomiske og økologiske krise er opstået, fordi forbrugersamfundet har givet den enkelte grønt lys til at gå benhårdt efter at opfylde egne behov. Kimen til kriserne er med andre ord tabet af fællesskabet. Første opgave for moderne socialister er derfor at løse fællesskabets krise
  Arbejdet er noget af det mest fælleskabsskabende, vi har. Derfor går genoprettelsen af fællesskabet gennem en ny arbejdspolitik.