Kamilla Löfströms blog

Når nu man ikke har et helt Pippiland i billedbogsryggen ...

Godt, vi har Nina Christensen (og Center for Børnelitteratur), tænkte jeg, da jeg læste denne artikel fra dagens bogtillæg om konservatisme og børnebogsindkøb her til lands.

Nina Christensen anbefaler fire nye billedbøger - jeg vil gerne supplere med et par titler, som jeg virkelig kan stå inde for. (Faktisk så meget, at jeg lover at give folk pengene tilbage, hvis de ikke kan lide dem. Og det er ikke, fordi jeg er rig!) 

Skriv gerne flere forslag i kommentarfeltet, så vi kan få gjort det danske børnebogsmarked til det hippeste i verden. Faneme!

Nina C's forslag:

Jakob Martin Strid: ’Mustafas Kiosk’
’Poetisk tone og grotesk anarki i en videreudvikling af traditionen fra Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsen.’

Mats Letén: ’Finn Herman’
’Gennemført humoristisk samspil mellem tekst og billeder, og en udvikling af billedbogsmediet.’ (ikke mindst takket være Hanne Bartholins illustrationer KL)

Dorte Karrebæk og Oscar K.: ’De tre I-IV
’Ualmindelig historie fortalt på en ualmindelig måde med små sideblik til traditionen fra Egon Mathiesen.’

Christina Weise og Rasmus Bregnhøi: ’Snabels herbarium’
’Klassisk dannelsesfortælling i moderne klædedragt ved illustrationer, som kombinerer håndtegning og computerteknologi.’

Kamilla supplerer:

En spændende historie af Martin Glaz Serup og Cato Thau-Jensen

Ti grønne fingre af Mette Moestrup og Lilian Brøgger

Værelse uden nøgle af Christina Hesselholdt og Mads Themberg og Det gale kattehus også af Hesselholdt og med illustrationer af Lilian Brøgger

Sebatians Monster af Martin Glaz Serup og Lars Vegas Nielsen

Vinden jeg kaldte Isbjørn af Lone Munksgaard-Nielsen og Knud Odde

Os to uden sutsko af Hanne Kvist (som vist er udsolgt fra forlaget, men så kan de da bare genoptrykke den! Og vi kan gå på biblioteket indtil da.)

Og ellers når det gælder billedbøger, så kan man jo gå efter illustratorer som Cato Thau-Jensen, Otto Dickmeiss, Helle Vibeke Jensen, Rasmus Bregnhøi, Lars Vegas Nielsen, Els Cools - og så de to helt vilde og vildt generøse grand old ladies: Lilian Brøgger og Dorte Karrebæk! De er ikke spor konservative!

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu