Kamilla Löfströms blog

Microsolutions to megaproblems

'Basilisk Rykker' står der i emnefeltet på en mail, jeg lige har modtaget, og det er jo sandt. Sammen med Edition After Hand, som jeg for nogle dage siden fik en stor sort kuvert fra med tryksager, forlaget har udgivet i forbindelse med den nyligt afholdte festival Verbale Pupiller. En af sagerne er måske årets vigtigste danske udgivelse, jeg citerer fra bagsiden af folkeudgaven af Øvelser og rituelle tekster:

KUNST DER IKKE BESKÆFTIGER SIG MED KLIMAKRISEN ER IKKE VÆRD AT BESKÆFTIGE SIG MED.

Dette er bogen, som udløste det skred i den offentlige samtale, der førte til, at Danmark i 2011 fik et nyt regeringsgrundlag, og som massemedierne har givet betegnelsen ”Skinnebach-effekten” (en betegnelse for det forhold, at man gennem de mindste, virkningsorienterede handlinger, ændrer på eller løser de størst tænkelige problematikker). Bogen er en vækstkritik og et naturreligiøst dokument, et drab på fiktionen, og fortællingen om en drengs initiering til tegnenes underverden. Bogen er en strukturel vej til indsigt og et opgør med 200 års autonomi-ideale i den vestlige kunstforståelse. Et ikke-sted i en førkatastrofal tidsalder.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu