Katrine Klinken

Seneste artikler af
Katrine Klinken

Sider

Mest læste
  1. Kebab skal ikke fremstilles med hakket kød
  2. Man kan selv let varmrøge kød, fisk og grøntsager, men fine koldrøgede fiskevarer er et håndværk for de øvede
  3. Har højt proteinindhold og masser af fibre, er billige og er en meget anvendelig råvare. Kikærter har ærtesmag, men smager også nøddeagtigt. De har en fast konsistens og koger ikke ud, men når de pureres til hummus bliver mosen meget fin og blød
  4. Sødmen og smagen fra tørrede frugter er intens og på denne tid af året er det rart at opleve lidt sommer. Der er mange gode, enkle måder at bruge frugterne på i vintermad og desserter
  5. Tagine er navnet på langtidssimrede marokkanske krydrede smagfulde stuvninger af kød, fisk eller grøntsager og søde frugter – men det er også navnet på lerfadet med kegleformet låg og ’skorsten’ som retterne tilberedes i.
  6. Den bitre smag i maden er den mindst tilgængelige grund-smage. Noget mange viger tilbage for - især børn. Smagen er velkendt fra oliven, mørk chokolade, kaffe, øl med humle, julesalat og blå skimmeloste og vinder ved nærmere bekendtskab. I små mængder kan den have stor betydning
  7. Kakao kan fås i flere udgaver med forskellig smag og pris. Der er dejlig ren kakao og forskellige pulverprodukter lige til at røre ud i mælken. Det bedste er at blande sin kakaodrik selv
  8. Kvæder er en sjældenhed fordi de ikke bare kan spises rå, men skal koges eller bages før de kan smages. De er modne nu