Note
Læsetid: 1 min.

Klimaappel til regeringen: Skriv under her

Flere tusinde mennesker har tilsluttet sig den klimaappel, som 139 erhvervsledere, forskere og institutionsledere på Folketingets åbningsdag retter mod regeringen. Her kan du selv føje dit navn til listen
Flere tusinde mennesker har tilsluttet sig den klimaappel, som 139 erhvervsledere, forskere og institutionsledere på Folketingets åbningsdag retter mod regeringen. Her kan du selv føje dit navn til listen

Jesse Jacob

Redaktionen
6. oktober 2020

139 fremtrædende personer beder i en fælles appel regeringen og Folketinget om at udvise større handlekraft på klimaområdet.

»Vi, der underskriver denne appel til regering og folketing, er bekymrede for, at manglende erkendelse af situationens alvor fører til, at vi gør for lidt for sent for at bremse klimakrisen,« lyder opfordringen på Folketingets åbningsdag.

Du kan læse hele appellen her.

Underskriverne af appellen tæller blandt andre:

 • Henrik Poulsen, direktør i Ørsted
 • Peter Birch Sørensen, økonomiprofessor og tidligere formand for Klimarådet
 • Connie Hedegaard, tidligere EU-kommissær og formand for tænketanken Concito
 • Mads Nipper, administrerende direktør i Grundfos
 • Mogens Lykketoft, fhv. finansminister og formand for FN’s Generalforsamling
 • Kim Fausing, administrerende direktør i Danfoss
 • Anders Vad Dons, administrerende direktør i Deloitte
 • Anders Eldrup, bestyrelsesformand og formand for regeringens elbilkommission

Også borgmestre fra regeringspartiet Socialdemokratiet har underskrevet appellen, heriblandt Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, og Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn.

Siden da har flere tusinde danskere tilsluttet sig appellen. Du kan gøre det samme lige her på siden.

 

Appel for klimaet

139 fremtrædende personer fra erhvervslivet, forskningsverdenen, politik, bevægelser og institutioner er på Dagbladet Informations initiativ gået sammen i en appel til regeringen og Folketinget. De opfordrer til, at der sættes handling bag Danmarks flotte mål om CO2-reduktion – ikke senere, men allerede dette efterår. Blandt dig i debatten med hashtagget #klimaappel. Og hvis du vil støtte appellen, kan du skrive under her.

Andre artikler i dette tillæg

 • 139 erhvervsfolk, forskere og politikere retter klimaappel til regeringen

  6. oktober 2020
  Forhenværende klimakommissær Connie Hedegaard, Grundfos’ adm. dir. Mads Nipper og 137 andre fremtrædende personer fra erhvervslivet, forskningsverdenen, civilsamfundet og politik har på Informations initiativ underskrevet en klimaappel til regering og folketing. De advarer om, at tiden er ved at løbe ud. Du kan støtte appellen ved at underskrive her
 • Rune Lykkeberg: Vi appellerer til klimahandling nu

  6. oktober 2020
  Information har samlet mere end 100 aktører med ansvar for den grønne omstilling i en appel til regeringen og Folketinget om at leve op til deres egne forbilledlige grønne løfter. Avisen er i dag en særavis, som folder appellen ud og undersøger hele det danske klimadrama
 • Erhvervsleder, tidligere kommissær og forsker: Derfor skrev vi under

  6. oktober 2020
  139 fremtrædende erhvervsledere, forskere, og formænd for brancheorganisationer har sammen med blandt andre ungdomsbevægelser, grønne organisationer og politikere skrevet under på en appel til regeringen og Folketinget om at sikre, at Danmark lever op til målene i klimaloven. Information har spurgt en række af dem, hvorfor de har skrevet under
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lars Kristensen

Det er som om ingen ser selve problemet, for det er ikke klimaet, Coronaen, økonomien eller alle de konflikter der sker rundt om på kloden.

Problemet er i os selv. Vi mennesker er problemet og vi ænser det ikke, fordi vi fokuserer på alt muligt andet og når vi endelig ser os selv i spejlet, ser vi ikke os selv, men derimod det der er bag ved os.

Det værste ved det hele, det er at vi ikke har mulighed for at tage os selv alvorligt, for gør vi det, bliver vi et forstyrrende element i det samfundsstem mennesker før os, har fået bygget op omkring os.

Vi er blevet fanger i vores egen verden, som vi har ekstremt svært ved at træde ud af, for der er ikke gjort plads til, at vi mennesker gør det.

Lige fra vi bliver født bliver vi forpligtiget til at vi gøre os til kvalificerede arbejdsredskaber eller karakterroller i det mentale skuespil, vi som levende mennesker er født ind i.

Et skuespil vi er slavebundet til at leve i. Det er dette mentale ideologiske skuespil der er selve vores - vi, de levende menneskers store uoverskuelige problem.

Kan vi få stoppet dette ideologiske skuespil, vil vi med det samme få alle de uoverskuelige problemer vi kan se foran os, stille og roligt blive løst.

Coronakrisen har vist vejen, men vi vil ikke gå den vej.

Klaus Schwab, Birthe Hedegaard og Torkil Forman anbefalede denne kommentar

Kejserens Nye Klæder, er et fint æventyr, som jeg holder meget af, fordi det hedder som det gør,- og HC Andersen ikke kaldte det for Kongens Nye Klæder,-
H C Andersens landsmænd kunne bedst forstå det og trække på smilebåndet fordi det var Kejserens .....

Lars Kristensen: Køb dig et mindre spejl, så vil du kun kunne se dig selv, når du kikker i det.
Alvorlig talt: Dit sprog er flot og fyldt med billeder, men trods min bedste vilje forstår jeg ikke, hvad du mener. "Ideologiske skuespil" og "mentalt skuespil" synes at være centrale begreber i dit indlæg, men hvad er det? Kan du ikke være lidt mere konkret og fortælle os hvad det er, der på den måde "med det samme" - men dog stille og roligt - kan løse "alle de uoverskuelige problemer vi kan se foran os"?
Torkil Forman: God pointe, at Andersen ikke kaldte sit eventyr "Kongens Nye Klæder". Det havde kongen næppe sanktioneret - det var jo i enevældens tid, han skrev det. Men er det underskriftindsamlingen eller klimaudfordringerne du mener, der er "kejserens nye klæder"?

Et lille bidrag vi alle kan deltage med for klima og miljø: forbyd fyrværkeri!

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05479

Forkerte link i første forsøg!

Beklager!

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05486

Stor ros til Information!

Det er virkelig godt, at I har skrevet en velformuleret klima appel til regeringen og fået 139 fremtrædende personer til at underskrive den. Det har givet appellen stor og bred tyngde.

Det er også godt, at I har lavet en underskriftsindsamling, hvor alle kan underskrive appellen. Det har givet den yderligere tyngde.

Det har endelig fået regeringen til at ændre kurs og tage deres egne løfter om grøn omstilling alvorligt. Hvis der ikke kommer resolut handling på, så nytter det jo ikke noget.

Tak fordi I har lavet denne gode appel, og tak fordi I med jeres journalistik holder vedholdende fokus på dette yderst vigtige emne!